Tips til god sparing? Betal ned på lånet!

Det er mange som er usikre på hvordan de skal forvalte sparepengene sine på en god måte, og det er også mange som er meget skeptiske til å bruke penger på fondssparing. Det finnes allikevel en god løsning som er bedre enn å sette pengene på en sparekonto i banken, og det er rett og slett å betale ned gjeld.

Mange vil kanskje stusse over et slikt råd, men det er en klar logikk i å foreta et slikt grep, men før vi kommer så langt skal vi se litt på det med å spare penger i bank.

Begrepet bufferkonto har kommet for å bli og det handler enkelt og greit om å legge til side penger slik at man har noe å ta av hvis uforutsette utgifter skulle havne på dørstokken. Slike pengereserver skal stå på en bankkonto og være lett tilgjengelig for den som eier pengene. Størrelsen på slike reserver kan man naturligvis bestemme selv, og ekspertene er uenige om hvor stor den bør være. Hvis man holder seg innenfor en størrelse på denne bufferkontoen på et sted mellom 2-6 månedslønner burde man være godt innenfor. Her vil naturligvis den enkelte families/persons personlige økonomiske situasjon spille en stor rolle, og man må selvsagt ta hensyn til det.

Første trinn for en trygg privatøkonomi vil derfor være å sette av penger til en slik bufferkonto, og når dette målet er nådd kan man begynne å tenke på alternative løsninger for hva man skal gjøre med de sparepengene man får tilgang til etter dette.

Forbrukerøkonomer har en nærmest et mantra om at man skal investere penger der det er høyest rente, og dette er åpenbart fornuftig – men hvordan kobler man dette til å investere penger i nedbetaling av lån? De fleste av oss har lån og bankkonto i samme bank, og som alle vet er renten på sparekontoen som regel lavere enn renten man har på lånet.

Det vil derfor lønne seg å bruke ekstra penger på å nedbetale et lån fremfor å sette pengene på sparekontoen, ettersom det vil være mer å tjene på å betale ned lånet enn hva man ville tjent om man satte inn pengene til sparing.

Enklere kan det faktisk ikke bli, og det er derfor nå bare å begynne din nye finansielt romsligere hverdag. Ta grep og sett i gang!