bolig skattemelding

Refinansiering av gjeld med sikkerhet

En refinansiering med sikkerhet kan være et svært godt alternativ. Du kan refinansiere fra Fra 200.000 – 10.000.000 kr. For å søke må du eie egen bolig eller ha noen som kan stille sikkerhet for lånet.

Hvis man eier egen bolig eller har mulighet til å sette en eiendom som sikkerhet så kan refinansiering med sikkerhet være et veldig godt alternativ. Kort forklart så er refinansiering med sikkerhet en måte hvor du kan søke om lån for å refinansiere bort gjeld med verdien i boligen. Det finnes flere grunner til at stadig flere velger å refinansiere med sikkerhet:

 • Bedre oversikt over gjelden
 • Mange opplever å få en bedre rente enn de har i dag
 • Blir kvitt inkasso og betalingsanmerkninger (hvis man har dette)
Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Variabelt dager
Alder 20 år
Omstartslån: Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298

Dette er en god løsning hvis man har mye forbruksgjeld, inkasso, betalingsanmerkninger eller hvis man ønsker å samle gjelden sin til en gunstigere rente. Hos Lånemegleren så kan vi hjelpe deg med å søke og sammenligne lånetilbud hos flere banker slik at du får et konkurransedyktig lånetilbud. Det er bare å bruke en av agentene eller bankene som du finner i tabellen ovenfor – det tar ikke lang tid og er helt uforpliktende.

Hvem kan søke om refinansiering med sikkerhet?

I utgangspunktet så kan alle som vil søke om refinansiering med sikkerhet men for at banken skal kunne gi deg et lånetilbud så er det noen krav som må oppfylles:

 • Du må ha en bolig/eiendom som du kan sette som sikkerhet for lånet
 • Du må ha ledig verdi i boligen
 • Du må ha en skattepliktig inntekt
 • Du må ha et ønske om å rydde opp i gjelden din

Når bankene skal vurdere søknader om refinansiering av alle typer så må de overholde retningslinjer fra Finanstilsynet. Det betyr at bankene må se om du oppfyller kravene som er satt av myndighetene. Dette er for å sikre at bankene gjør ansvarlige vurderinger og til slutt at du er trygg.

Hvem passer dette for?

En refinansiering med sikkerhet passer for deg som ønsker en refinansiering av din gjeld som har fått nei av din ordinære bank. Refinansiering med sikkerhet passer samtidig godt til deg som har betalingsanmerkning og inkasso som du ønsker å bli kvitt.

Hvor mye kan jeg få i refinansiering?

Banker og agenter kan kan bistå med refinansiering helt opptil 10 millioner i utgangspunktet men dersom det er tilstrekkelig med sikkerhet så kan man gå utover dette beløpet. Det er i tillegg en del andre faktorer som påvirker hvor mye du kan få i refinansiering:

 • Inntekten din
 • Verdien på panteobjektet (eiendommen som brukes som sikkerhet)
 • Utgifter

Hvis du ønsker å vite hvor mye du kan få innvilget i refinansiering så anbefaler vi at du sender inn en søknad. Det er gratis og helt uforpliktende å søke om refinansiering. Bankene behandler søknader fortløpende og kan relativt raskt gi deg et pekepinn på hvor mye du kan få i refinansiering.

Hvordan søker jeg om refinansiering med sikkerhet?

Hvis du ønsker å søke om refinansiering med sikkerhet så kan du enkelt følge våre steg nedenfor som forklarer prosessen:

 1. Velg en aktør fra tabellen våres
 2. Send inn søknad
 3. Banken eller agenten tar kontakt før de vurderer søknaden
 4. Banken vurderer søknaden din
 5. Du får et lånetilbud eller et avslag

Vi behandler søknader fortløpende og vi jobber hele tiden for å redusere behandlingstiden på hver eneste søknad. Skulle du oppleve at det tar for lang tid å få svar på din søknad så anbefaler vi at du ringer til oss på 22 72 60 50 eller sender oss en epost på post@stkfinans.no.

Hvorfor finne ut hvor skal søke hos Lånemegleren?

Lånemegleren har lang erfaring med å formidle lån med sikkerhet. Inntil nylig så behandlet vi søknader selv men dette sluttet vi med i 2022. Det betyr at vi sitter med masse kunnskap og informasjon som vi nå kan dele fritt. Dette kommer deg til gode med hvordan vi vurderer aktører og velger ut de beste stedene å søke om refinansiering med sikkerhet.

Hos oss er ingen sak for stor eller liten, vi behandler alle saker med et åpent sinn

Hvem burde ikke søke om refinansiering med sikkerhet?

Refinansiering er et verktøy som er effektivt når man skal rydde opp i gjeld. Dersom man ikke har intensjon i å rydde opp i gjeld så vil vi ikke anbefale refinansiering uten sikkerhet eller refinansiering med sikkerhet. Da er det bedre å bruke litt tid på å komme i «riktig modus» før man søker om en refinansiering.

Om du i dag har en veldig liten gjeld målt i kroner så er det heller ikke sikkert at en refinansiering med sikkerhet vil være en god løsning. Refinansiering med sikkerhet er ikke en billig form for refinansiering og i noen tilfeller så vil det være mest økonomisk gunstig å betale ned gjelden over tid.

Ofte stilte spørsmål om refinansiering med sikkerhet

Hva trenger jeg av dokumentasjon?

Når du søker om lån med sikkerhet så er det en fordel om du har dine 3 siste lønnsslipper, siste skattemelding og din arbeidskontrakt klar. Om du er selvstendig næringsdrivende så kan det være veldig fint å gjøre klart dokumentasjon på driften i ditt selskap.Du trenger ikke å ha dette klart når du søker men om du ønsker en effektiv saksbehandling så er det en klar fordel om du har dette klart.

Hvilke banker samarbeider Lånemegleren med?

Vi samarbeider ikke med noen banker direkte lenger men tidligere så samarbeidet vi med Bluestep, Bank2, BalanseBank, Instabank, Nordax, Kraft Bank, Svea Finans og InstaBank på lån med sikkerhet.

Hvor lang tid tar det før jeg får svar på søknaden?

Vi behandler søknader fortløpende men behandlingstiden er veldig forskjellig. Noen saker er mer komplekse enn andre og noen er litt mindre komplekse. Vi etterstreber å ha et preliminært svart til deg i løpet av en arbeidsdag.

Hvorfor har jeg fått avslag?

Hvis du har fått avslag hos en annen aktør så må du gjerne sende inn en søknad til oss slik at vi kan vurdere denne. Om du har fått avslag igjennom oss og du har spørsmål rundt dette så må du gjerne ta kontakt. Det er ikke vi vi som gir avslaget men bankene vi samarbeider med. Det betyr at det er ikke alltid vi har gode svar til deg men vi gir den tilbakemeldingen vi kan.

Kan jeg søke om refinansiering med sikkerhet når jeg har betalingsanmerkninger?

Ja, du kan søke om refinansiering med sikkerhet når du har betalingsanmerkninger. Vi har banker som velger å se bort i fra dette dersom du har sikkerhet og evne til å betjene gjelden. Det samme gjelder med inkasso og lignende situasjoner.

Koster refinansiering med sikkerhet noe ekstra?

Å søke om refinansiering med sikkerhet hos Lånemegleren koster deg ingenting.. Om du får innvilget refinansiering med sikkerhet så må du betale renter og i tillegg så kommer det et etableringsgebyr på en vis % av lånebeløpet.

Kan jeg få refinansiering med sikkerhet med 2 prioritet?

Ja, du kan søke om refinansiering med sikkerhet og få innvilget 2 prioritet. Det er ikke alle banker som tilbyr dette men vi har banker som tilbyr dette.