Refinansiering med betalingsanmerkninger – vi hjelper deg!

Refinansiering med betalingsanmerkning

Veldig mange tror at det ikke finnes muligheter for å refinansiere gjeld når man har betalingsanmerkninger. Heldigvis er dette feil og vi hos Lånemegleren.no kan hjelpe deg med å finne en løsning for å få hjelp til dine betalingsanmerkninger. Det finnes nemlig flere aktører som kan hjelpe deg til tross for betalingsanmerkninger og inkasso. Nedenfor har vi listet dem opp i en tabell.

Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Variabelt dager
Alder 20 år
Omstartslån: Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298

Dette er aktører som kan hjelpe deg med å finne løsninger og som daglig jobber med kompliserte saker. Det er gratis for deg å søke og dersom du skulle få innvilget en refinansiering så vil denne aktøren ta betalt av banken og ikke deg.

Det finnes som regel alltid en løsning og vår jobb er å finne løsningen for alle våre kunder!

Redaktør, Lånemegleren

Hvem passer refinansiering med betalingsanmerkning for?

En refinansiering med betalingsanmerkninger passer ikke for alle. Dette er lån som har en høyere rente enn et vanlig boliglån og et etableringsgebyr. Om du har flere mindre krav som har gått til betalingsanmerkning eller inkasso så kan det være en rimeligere løsning å kvitte seg med disse ved å betale ned over tid.

Hvis du derimot har mye som har gått til inkasso eller betalingsanmerkning så kan dette være løsningen for deg. Da kan det være mye penger å spare for deg og ikke minst så får du ryddet opp i gjelden din. Det er flere fordeler:

 • Noen opplever å få en bedre rente
 • Betalingsanmerkningene blir borte
 • Du får bedre oversikt over din gjeld
 • Enkelte klarer å bruke refinansieringen for å forhandle ned skyldig beløp

Ingen sak er for stor og ingen sak er for liten

Låneagenter og banker som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkninger prøver å finne en løsning for deg uansett hvor mye eller lite du ønsker. Deres mål er at du som kunde skal få ryddet opp i betalingsanmerkninger og gjeld. Uansett hvor mye eller lite du har behov for i refinansiering så vil de gjøre sitt ytterste for å hjelpe deg med å bli kvitt betalingsanmerkninger.

Hvem kan søke om refinansiering med betalingsanmerkninger?

I utgangspunktet så kan alle søke om refinansiering med betalingsanmerkning men man oppfylle noen krav for å kunne søke:

Sikkerhet

Refinansiering med betalingsanmerkning er en type lån med sikkerhet. Det betyr at banken tar pant i en bolig eller eiendom du eier. Bankene kan stort sett ta pant i alle eiendommer så lenge de er i et fungerende marked.

Ledig verdi

For at man skal kunne refinansiere gjeld med betalingsanmerkning må man ha ledig verdi i boligen. Det betyr at du må ha mer ledig kapital i boligen enn gjelden du har til banken + 15 % egenkapital (det finnes noen unntak her). Noen banker engasjerer egne takstmenn for å vurdere hva som er verdien på boligen og hvilken verdi som skal legges til grunn.

Skattepliktig inntekt

For å kunne låne penger i en hvilken som helst bank så må man ha en fast skattepliktig inntekt. Om du er selvstendig næringsdrivende så er det ikke noe problem men du må kunne dokumentere inntektene dine. Dette kan være alt i fra lønn, pensjon og uføre.

Er det vanskelig å få refinansiering med betalingsanmerkning?

Hvis man oppfyller kravene om sikkerhet, ledig verdi og skattepliktig inntekt da er det ikke vanskelig å få en refinansiering med betalingsanmerkning. Om man er vandt med å søke om forbrukslån eller vanlig boliglån så kan prosessen virke litt mer omfattende. Dette må man ha en forståelse fordi det er ofte snakk om større beløp og ikke minst så er risikoen for bankene betydelig høyere enn ved lån uten sikkerhet eller ved et ordinært boliglån.

Det er dermed veldig vanskelig å svare på om hvor vanskelig det vil være for deg å få en refinansiering med betalingsanmerkninger. Alle har forskjellige forutsetninger, økonomi og ikke minst situasjoner. Om du er usikker på om du kvalifiserer til en refinansiering så er det bare å sende inn en søknad. Det er gratis for deg som kunde å søke om refinansiering hos aktørene i tabellen ovenfor.

Jeg blir motivert av å hjelpe kunder med å redusere gjeldskostnader og ikke minst så er resultatet ofte at livet blir litt enklere.

Låneagent som vi samarbeider med

Hvilke banker tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning?

Det finnes mange banker som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning og det kommer stadig flere nye på banen. Dette er et marked hvor man forventer vekst i de neste årene. Hvis du søker hos en agent så samarbeider de aller fleste med nettopp disse aktørene.

 • Bluestep
 • Svea
 • Kraft Bank
 • Bank2
 • Balanse Bank
 • MyBank
 • Nordax
 • Instabank

Hvordan er prosessen med en refinansiering med sikkerhet?

Det å søke en refinansiering med sikkerhet er ikke veldig vanskelig – det tar kun noen få minutter å fylle ut søknaden. Når søknaden er sendt inn så vil banken først vurdere søknaden etter noen enkle krav. Dette er for å sjekke at du faktisk er en kandidat for å få innvilget refinansiering med sikkerhet. Det er dessverre ikke alle som kommer igjennom her, men de aller fleste gjør det. Dersom banken velger å gå videre med din søknad så blir det en prosess som tar litt lengre tid men heldigvis så løses veldig mye digitalt og det er ikke særlig mye du må gjøre selv.

Ofte stilte spørsmål om refinansiering med betalingsanmerkning

Nedenfor har vi samlet alle spørsmål som vi ofte får fra våre kunder rundt refinansiering med betalingsanmerkninger:

Betaler jeg ut gjelden selv?

Nei, dersom en refinansiering blir innvilget så vil banken be deg om en fullstendig oversikt over din gjeld med både kontonummer og KID. Når banken har fått dette så vil banken betale ut din gjeld direkte.

Er man låst til banken?

Noen banker som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning tilbyr fast rente og andre har flytende rente. Det man skal vite er at det kan være vanskelig å få refinansiert gjelden i en ordinær bank umiddelbart etter en refinansiering.

Hvor lang tid tar en refinansiering med betalingsanmerkninger?

Lånemegleren og våre samarbeidspartnere jobber effektivt. Under normale omstendigheter så vil det ikke ta lang tid å avklare en lånesøknad. Ingen saker er like og derfor så vil behandlingstiden gjerne variere. Etter at søknaden har blitt godkjent så må man vente på tinglysning som i noen tilfeller kan ta litt lengre tid.

Blir jeg kvitt betalingsanmerkningene?

Ja, hvis banken godkjenner søknaden din og lånet blir utbetalt så blir betalingsanmerkningene borte. Banken betaler ut kravene til kreditorene dine og du blir kvitt betalingsanmerkningene.

Hvor mye koster en refinansiering med betalingsanmerkning?

Det koster ingenting å bruke søke om refinansiering. Bankene har et etableringsgebyr på alle lån som blir godkjent. I tillegg så kommer det rentekostnader på lånet.

Kan man få refinansiering med inkasso?

Det spiller ingen rolle om du har inkasso eller betalingsanmerkninger så lenge du oppfyller øvrige krav som banken har satt. Hvis man får innvilget en refinansiering så vil banken betale ut kreditorene dine uavhengig om det er inkasso eller andre typer gjeld.

Hvor mye egenkapital må jeg ha?

Bankene er lovpålagt å følge retningslinjer til Finanstilsynet, det betyr at du etter en refinansiering må ha 15 % ledig verdi i boligen. Om du ikke har det så kan det være vanskelig å få til en refinansiering. Vi anbefaler deg uansett å sende inn en søknad slik at vi kan ta en kikk på saken din.

Hva slags dokumentasjon trenger jeg?

Vi anbefaler alle å gjøre klar siste skattemelding, arbeidskontrakt, lønnsslipper og eventuell annen dokumentasjon som du mener er viktig for din søknad. Du trenger ikke å ha dette klart når du søker men dette er typisk informasjon vi etterspør når vi begynner å jobbe med din sak.

Kan jeg få refinansiering 2 ganger?

Det er ingen automatikk i at du får godkjent refinansiering 2 ganger. Om du har fått en refinansiering tidligere så kan du søke på nytt men søknaden din blir behandlet som en helt ny søknad.

Hvorfor har jeg fått avslag?

Hvis du har fått avslag på refinansiering hos en bank så kan du kontakte dem eller agenten du brukte når du søkte. Det er ingen automatikk i at at man får grunnen til et avslag men noen banker kan være behjelpelig med årsak.

Kan jeg søke om refinansiering med kausjonist?

Ja, det kan du. Dette er viktig at du oppgir før du sender din søknad til bankene da dette styrker en søknad betraktelig. Hvis du er usikker på noe rundt refinansiering med kausjonist så anbefaler vi at du tar kontakt med en agent på listen våres ovenfor.

Blir betalingsanmerkningene slettet med en gang?

I utgangspunktet så blir betalingsanmerkningene borte når banken har gjennomført refinansieringen. Det kan likevel ta et par dager fra kravene er betalt inn til det blir registrert hos alle. I noen få tilfeller så må man ringe det inkasso-selskapet som har registrert betalingsanmerkningen for å få den fjernet.

Kan jeg endre søknaden underveis?

De aller fleste banker og agenter jobber umiddelbart med søknader når de kommer inn. Om du har glemt noe viktig informasjon eller skrevet noe feil så oppfordrer vi deg til å kontakte banken snarest for å informere om dette.