Refinansiering med betalingsanmerkninger - vi hjelper deg!

Refinansiering med pant i bolig!

Lånebeløp:1 000 000 kr
1000000
Nedbetalingstid:25 år
25
Månedskostnad:
fra 5 851 kr *

* Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 1 000 000 kr over 25 år.
Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 755 436 kr. Totalt 1 755 436 kr.

Nom. rente fra 5,00% til 11,25%. Eff. rente fra 5,40% til 13,80%.
Rente baseres på individuell kredittvurdering. 

Refinansiering med betalingsanmerkning

Veldig mange tror at det ikke finnes muligheter for å refinansiere gjeld når man har betalingsanmerkninger. Heldigvis er dette feil og vi hos Lånemegleren.no kan hjelpe deg fra start til slutt med en refinansiering med betalingsanmerkninger.

 1. Send inn søknad
 2. Vi går igjennom din søknad
 3. Sender den videre til bankene vi samarbeider med
 4. Innhenter det beste tilbudet til deg
 5. Banken betaler ut kreditorene dine

Underveis i prosessen så kan vi yte personlig bistand til deg via telefon eller epost. Skulle du ha spørsmål eller om du mener det er noen forhold som er viktig for din søknad om refinansiering så tar vi gjerne en prat på telefon eller epost.

Det finnes som regel alltid en løsning og vår jobb er å finne løsningen for alle våre kunder!
Mathias, Senior rådgiver

Hvem passer refinansiering med betalingsanmerkning for?

En refinansiering med betalingsanmerkninger passer ikke for alle. Dette er lån som har en høyere rente enn et vanlig boliglån og et etableringsgebyr. Om du har flere mindre krav som har gått til betalingsanmerkning eller inkasso så kan det være en rimeligere løsning å kvitte seg med disse ved å betale ned over tid.

Hvis du derimot har mye som har gått til inkasso eller betalingsanmerkning så kan dette være løsningen for deg. Da kan det være mye penger å spare for deg og ikke minst så får du ryddet opp i gjelden din. Det er flere fordeler:

 • Noen opplever å få en bedre rente
 • Betalingsanmerkningene blir borte
 • Du får bedre oversikt over din gjeld
 • Enkelte klarer å bruke refinansieringen for å forhandle ned skyldig beløp

Ingen sak er for stor og ingen sak er for liten

Hos Lånemegleren så prøver vi å finne en løsning for deg uansett hvor mye eller lite du ønsker. Vårt mål er at du som kunde skal få ryddet opp i betalingsanmerkninger og gjeld. Uansett hvor mye eller lite du har behov for i refinansiering så vil vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg med å bli kvitt betalingsanmerkninger.

Hvem kan søke om refinansiering med betalingsanmerkninger?

I utgangspunktet så kan alle søke om refinansiering med betalingsanmerkning men man oppfylle noen krav for å kunne søke:

Sikkerhet

Refinansiering med betalingsanmerkning er en type lån med sikkerhet. Det betyr at banken tar pant i en bolig eller eiendom du eier. Bankene kan stort sett ta pant i alle eiendommer så lenge de er i et fungerende marked.

Ledig verdi

For at man skal kunne refinansiere gjeld med betalingsanmerkning må man ha ledig verdi i boligen. Det betyr at du må ha mer ledig kapital i boligen enn gjelden du har til banken + 15 % egenkapital (det finnes noen unntak her). Noen banker engasjerer egne takstmenn for å vurdere hva som er verdien på boligen og hvilken verdi som skal legges til grunn.

Skattepliktig inntekt

For å kunne låne penger i en hvilken som helst bank så må man ha en fast skattepliktig inntekt. Om du er selvstendig næringsdrivende så er det ikke noe problem men du må kunne dokumentere inntektene dine. Dette kan være alt i fra lønn, pensjon og uføre.

Er det vanskelig å få refinansiering med betalingsanmerkning?

Hvis man oppfyller kravene om sikkerhet, ledig verdi og skattepliktig inntekt da er det ikke vanskelig å få en refinansiering med betalingsanmerkning. Om man er vandt med å søke om forbrukslån eller vanlig boliglån så kan prosessen virke litt mer omfattende. Dette må man ha en forståelse fordi det er ofte snakk om større beløp og ikke minst så er risikoen for bankene betydelig høyere enn ved lån uten sikkerhet eller ved et ordinært boliglån.

Det er dermed veldig vanskelig å svare på om hvor vanskelig det vil være for deg å få en refinansiering med betalingsanmerkninger. Alle har forskjellige forutsetninger, økonomi og ikke minst situasjoner. Om du er usikker på om du kvalifiserer til en refinansiering så er det bare å sende inn en søknad. Det er gratis for deg som kunde å søke om refinansiering hos oss og det er helt uforpliktende.

Jeg blir motivert av å hjelpe kunder med å redusere gjeldskostnader og ikke minst så er resultatet ofte at livet blir litt enklere.
Fredrik, Daglig leder

Hvilke banker samarbeider vi med?

Når du sender inn en søknad om refinansiering med betalingsanmerkning til Lånemegleren så sender vi søknaden din til flere banker. På denne typen lån samarbeider vi med følgende banker:

 • Bluestep
 • Svea
 • Kraft Bank
 • Bank2
 • Balanse Bank
 • MyBank
 • Nordax
 • Instabank

Ofte stilte spørsmål om refinansiering med betalingsanmerkning

Nedenfor har vi samlet alle spørsmål som vi ofte får fra våre kunder rundt refinansiering med betalingsanmerkninger:

 • Nei, dersom en refinansiering blir innvilget så vil banken be deg om en fullstendig oversikt over din gjeld med både kontonummer og KID. Når banken har fått dette så vil banken betale ut din gjeld direkte.

 • Noen banker som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning tilbyr fast rente og andre har flytende rente. Det man skal vite er at det kan være vanskelig å få refinansiert gjelden i en ordinær bank umiddelbart etter en refinansiering.

 • Lånemegleren og våre samarbeidspartnere jobber effektivt. Under normale omstendigheter så vil det ikke ta lang tid å avklare en lånesøknad. Ingen saker er like og derfor så vil behandlingstiden gjerne variere. Etter at søknaden har blitt godkjent så må man vente på tinglysning som i noen tilfeller kan ta litt lengre tid.

 • Ja, hvis banken godkjenner søknaden din og lånet blir utbetalt så blir betalingsanmerkningene borte. Banken betaler ut kravene til kreditorene dine og du blir kvitt betalingsanmerkningene.

 • Det koster ingenting å bruke Lånemegleren for å søke om refinansiering. Bankene som vi samarbeider med har et etableringsgebyr på alle lån som blir godkjent. I tillegg så kommer det rentekostnader på lånet.

 • Det spiller ingen rolle om du har inkasso eller betalingsanmerkninger så lenge du oppfyller øvrige krav som banken har satt. Hvis man får innvilget en refinansiering så vil banken betale ut kreditorene dine uavhengig om det er inkasso eller andre typer gjeld.

 • Bankene er lovpålagt å følge retningslinjer til Finanstilsynet, det betyr at du etter en refinansiering må ha 15 % ledig verdi i boligen. Om du ikke har det så kan det være vanskelig å få til en refinansiering. Vi anbefaler deg uansett å sende inn en søknad slik at vi kan ta en kikk på saken din.

 • Vi anbefaler alle å gjøre klar siste skattemelding, arbeidskontrakt, lønnsslipper og eventuell annen dokumentasjon som du mener er viktig for din søknad. Du trenger ikke å ha dette klart når du søker men dette er typisk informasjon vi etterspør når vi begynner å jobbe med din sak.

 • Det er ingen automatikk i at du får godkjent refinansiering 2 ganger. Om du har fått en refinansiering tidligere så kan du søke på nytt men søknaden din blir behandlet som en helt ny søknad.

 • Hvis du har fått avslag på refinansiering hos noen andre banker eller agenter så kan du gjerne sende inn en søknad så vi kan få sett på saken din. Om du har fått avslag hos oss så må du gjerne ta kontakt så vi kan ta en nærmere prat.

 • Ja, det kan du. Dette er viktig at vi vet når vi sender inn din søknad til bankene da dette styrker en søknad betraktelig. Hvis du er usikker på noe rundt refinansiering med kausjonist så må du gjerne ta kontakt med oss.

 • I utgangspunktet så blir betalingsanmerkningene borte når banken har gjennomført refinansieringen. Det kan likevel ta et par dager fra kravene er betalt inn til det blir registrert hos alle. I noen få tilfeller så må man ringe det inkasso-selskapet som har registrert betalingsanmerkningen for å få den fjernet.

 • Vi går alltid grundig igjennom søknader og vi ønsker gjerne å snakke med deg før vi sender den inn til bankene. Om du senere skulle komme på viktig informasjon så er det selvfølgelig mulig å endre søknaden underveis. Hvis du ønsker å gjøre endringer så kan du enkelt bare kontakte oss på telefon.