Omstartslån - vi hjelper deg!

Har du mange dyre lån og annen gjeld? Vi sammenligner lånetilbudene for deg, og ser om du kan spare penger ved å refinansiere.

Fra 200.000 – 10.000.000 kr.

Omstartslån med pant i bolig!

Lånebeløp:2 000 000 kr
2000000
Nedbetalingstid:25 år
25
Månedskostnad:
fra 12 831 kr *

* Eksempel nom. rente 5,95%, eff. rente 6,13%. 2 000 000 kr over 25 år.
Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 849 318 kr. Totalt 3 849 318 kr.

Nom. rente fra 5,00% til 11,25%. Eff. rente fra 5,40% til 13,80%.
Rente baseres på individuell kredittvurdering. 

Omstartslån

Et omstartslån er et lån som brukes til å betale ned betalingsanmerkninger, inkasso og annen gjeld. Det er dermed å betrakte som en slags refinansiering. Et omstartslån lar deg starte om økonomien på nytt og få en omstart med riktige forutsetninger.

 • Du kan få refinansiert gjeld opptil 10 millioner kroner
 • Du kan ha betalingsanmerkninger, inkasso eller andre typer gjeld

Omstartslån skiller seg fra andre typer refinansiering ved at man tar pant i boligen og at banken godtar at du har betalingsanmerkninger. Det betyr at selv de med en ganske dårlig historikk kan få starte med blanke ark og få en omstart med et omstartslån. Det eneste kravet som bankene setter er at du har en bolig eller eiendom som du kan sette som sikkerhet for lånet.

Lånemegleren kan hjelpe deg med å få et omstartslån. Vi har jobbet med omstartslån i over 5 år og vi samarbeider med alle de ledende bankene på dette produktet. Om du er usikker på noe rundt denne typen lån eller har spørsmål så må du gjerne kontakte oss.

Hvordan søker jeg omstartslån hos Lånemegleren?

Hvis du ønsker å søke om et omstartslån så kan du følge følgende beskrivelse:

 1. Du må fylle ut vår søknad som du finner her!
 2. Etter at søknad er mottatt så blir du kontaktet av oss
 3. Vi gjør saken din klar for innsending til bankene
 4. Søknaden din blir sendt til bankene
 5. Vi innhenter tilbud fra alle banker og presenterer disse for deg

Vi gjør oppmerksom på at du ikke må snakke med oss før vi sender inn søknad men vår erfaring er at det er en fordel om vi kjenner din sak ekstra godt før vi går i dialog med bankene som vi samarbeider med. Om du ikke ønsker å snakke med oss så kan du enkelt kommunisere med oss på mail.

Omstartslån er en god løsning for deg som ikke får refinansiering fra ordinære banker
Fredrik, Daglig leder

Hvorfor burde du søke om omstartslån hos Lånemegleren?

Når man skal låne penger så er det viktig å sikre at man har det beste lånetilbudet. Hos Lånemegleren så sikrer du deg et konkurransedyktig lånetilbud ettersom vi samarbeider med de ledende bankene på omstartslån. Våre rådgivere jobber med refinansiering hver eneste dag og vet hvordan de kan hjelpe deg best mulig.

 • Vi gir deg personlig oppfølging fra søknad er sendt inn til banken skal utbetalte lånet
 • Diskresjon er en selvfølge når du søker hos oss
 • Det er gratis og uforpliktende å søke
 • Vi innhenter tilbud og sammenligner i over 6 banker for deg

Hos oss kan du føle deg trygg på at vi gir deg de ærlige og beste rådene vi kan, vi følger god forretningsskikk og finans etiske regler, og vil aldri vike bort fra dette prinsippet!

Hvem kan søke om omstartslån?

I utgangspunktet så kan alle som eier egen bolig eller som har mulighet for å stille sikkerhet for lånet i en annen bolig. Boligen man ønsker å sette som sikkerhet må være i i Norge og da i et velfungerende boligmarked. I tillegg så har banker egne kriterier som f.eks aldersgrense, type gjeld og geografi som kan være krav som kan påvirke resultatet av din søknad.

Om du er usikker på om du og din sak kvalifiserer til et omstartslån så anbefaler vi at du sender inn en søknad eller tar kontakt med oss på telefon 22 72 60 50 slik at vi kan vurdere din søknad.

Hvilke banker samarbeider vi med?

Vi vet at for våre kunder så er kun det beste godt nok og på omstartslån så samarbeider vi med følgende banker:

 • Bluestep
 • Svea
 • Kraft Bank
 • Bank2
 • Balanse Bank
 • MyBank
 • Nordax

Når kan omstartslån være en god løsning?

Omstartslån er en type lån som ikke passer for alle men kan være en veldig god løsning for deg som har:

 • Forbruksgjeld som overstiger 500 000,-
 • Betalingsanmerkninger eller inkasso
 • Har fått nei på søknader om refinansiering i andre banker

Et omstartslån har en høyere rente og et etableringsgebyr som gjør at det ikke er lønnsomt i alle tilfeller. Dette er en vurdering som vi gjør når du søker hos oss og vi vil gi deg vår vurdering. Vi er opptatt av at du som kunde skal være fornøyd med løsningen du får over tid.

Hvem burde ikke søke omstartslån?

Omstartslån er for deg som ønsker blanke ark og en ny start for din økonomi. Dette krever likevel gjerne noen endringer i adferd og ikke minst et oppriktig ønske om å rydde opp i gjelden. Om du ikke ønsker å rydde opp så er ikke dette løsningen for deg.

Dette er heller ikke en veldig billig løsning hvis du har andre alternativer som lån i en vanlig bank. Dersom du ikke har søkt i vanlige banker kan du allikevel kontakte oss, så vil våre rådgivere alltid råde deg til det som er mest gunstig for deg i din situasjon. Om det viser seg at gjennom denne kartleggingen at du bør søke et annet sted enn hos oss, vil vi alltid være åpne og ærlige om det

Ofte stilte spørsmål

Omstartslån er et relativt nytt produkt og vi forstår at du har mange spørsmål rundt dette. Vi svarer gjerne på dine spørsmål på telefon 22 62 70 50 eller på post@stkfinans.no. Nedenfor har vi samlet noen av spørsmålene som vi får ofte inn fra kunder.

 • Renten på omstartslån settes etter en kredittvurdering av din søknad. Den varierer derfor fra sak til sak. Om du lurer på hvilken rente du får så kan den beste løsningen være at du søker for å finne ut hvilken rente du kan få. Normalt så ligger renten på omstartslån mellom 6 og 10 %. Noen kan få lånetilbud med lavere rente og andre kan få lånetilbud med en høyere rente.

  Når du søker hos Lånemegleren så kan du være sikker på at din søknad går til flere banker. Da får du flere som byr på deg som kunde og du er sikret et konkurransedyktig tilbud. Det er gratis og helt uforpliktende å søke om et lån hos Lånemegleren!

 • Hvis du har alt av dokumentasjon klart når du søker eller kort tid etter du søker hos Lånemegleren så behandler vi søknader fortløpende. Vi har optimalisert våre prosesser for at det ikke skal drøye ut i tid.

  Normalt så får man en avklaring allerede samme dag men den endelige prosessen kan ta noe mer tid. Her er det flere faktorer som spiller inn og hver sak har forskjellig behandlingstid.

 • Nei, du må ikke eie egen bolig, men du må kunne sette sikkerhet for lånet. Om du ikke eier egen bolig så kan det være en mulighet for at du kan søke med kausjonist. Det betyr i praksis at du får et omstartslån og noen andre garanterer med lånet ditt.

 • Omstartslån er et lån som er mest aktuelt for de som har fått nei fra sin vanlige bank. Ofte så er grunnen til at man får nei fra banker at man er mer risiko enn de aksepterer. Bankene som tilbyr omstartslån tar seg derfor for nettopp denne risikoen og derfor har denne typen lån høyere rente.

 • Ja, det er ikke noe bindingstid på omstartslån så du kan når som helst refinansiere det. Om du har valgt et fastrentelån så vil det være et oppgjør som et hvilket som helst vanlig fastrente-lån i en ordinær bank.

  For de aller fleste som søker om omstartslån så vil det ikke være aktuelt å søke om refinansiering med en gang etter at lånet er utbetalt. Etterhvert når økonomien er friskmeldt så er det helt naturlig å søke om en refinansiering i en vanlig bank med konkurransedyktige betingelser.

 • Vi krever ingen dokumentasjon når du søker men vi vil normalt etterhvert i prosessen spørre deg om følgende:

  • Siste skattemelding
  • Verdivurdering av bolig som du ønsker at banken skal ta sikkerhet i
  • Arbeidskontrakt (kopi)

  Om du ønsker å sikre en effektiv prosess så kan du med fordel forberede disse etter du har søkt. Vi kommer uansett til å minne deg på å sende inn dette etter du har søkt og enkelte banker kan innhente informasjon på egen hånd.

 • Ja, så lenge du kan dokumentere inntekten og du oppfyller andre krav så kan du få innvilget omstartslån. Det som er viktig her er at du har god dokumentasjon på dine inntekter og da gjerne lengre tilbake i tid.

 • Nei, ettersom banken tar sikkerhet når de innvilger og utbetaler et omstartslån så er det ikke å betrakte som et forbrukslån. Dette blir dermed ansett som et boliglån, men et boliglån med en høyere rente enn.

 • Hvis du har søkt om omstartslån hos Lånemegleren og fått avslag så må du gjerne kontakte oss for å høre litt om hvorfor. Ofte så er dette et spørsmål hvor vi ikke sitter med fasiten men vi tar gjerne en kikk på saken din. Om du er uenig i vurderingen så kan vi alltid dobbeltsjekke med banken med eventuelle nye opplysninger som kan endre utfallet av saken.

  Om du har fått avslag på omstartslån hos en annen aktør så anbefaler vi at du sender inn en søknad til oss. Vi ser gjerne på din sak med nye øyne og ser om klarer å få til en løsning for deg.

 • Hvis du nettopp har fått et omstartslån så er det anbefalt å ikke søke om et nytt omstartslån. Grunnen til dette er at dette er kostbare lån og de er ment til deg som ønsker å rydde opp i økonomien. Skulle det være noen spesiell grunn til at du ønsker å søke om et nytt omstartslån så må du gjerne ta kontakt med oss slik at vi kan se på din sak.

 • Ja, en kausjonist eller medsøker kan være et positivt tiltak for å få godkjent et omstartslån. Lånemegleren kan i tillegg ta en prat med din medsøker/kausjonist for å forklare hvordan produkt dette er og hvordan det fungerer.

 • Alle bankene som gir omstartslån tar noe man kaller for etableringsgebyr. Dette er en del av hvordan banken tar betalt for risikoen de tar for å ta deg inn som kunde. Hvor stort etableringsgebyret er på ditt lån kommer an på hvilken bank du har fått lån hos og hvordan type lån du har valgt. Det er helt normalt at disse kan variere noe.

Hvorfor søke om omstartslån hos Lånemegleren?

Lånemegleren har hjulpet flere tusen nordmenn med refinansiering. Vi brenner for å hjelpe deg med å finne en løsning slik at du kan rydde opp i din gjeld og få en ny start. Vi samarbeider med alle de ledende bankene på omstartslån i Norge. Det betyr at om du søker om omstartslån igjennom Lånemegleren så kan du være sikker på å få et konkurransedyktig tilbud!