Omstartslån

Et omstartslån er et lån som brukes til å betale ned betalingsanmerkninger, inkasso og annen gjeld. Det er dermed å betrakte som en slags refinansiering. Et omstartslån lar deg starte om økonomien på nytt og få en omstart med riktige forutsetninger.

 • Du kan få refinansiert gjeld opptil 10 millioner kroner
 • Du kan ha betalingsanmerkninger, inkasso eller andre typer gjeld

Omstartslån skiller seg fra andre typer refinansiering ved at man tar pant i boligen og at banken godtar at du har betalingsanmerkninger. Det betyr at selv de med en ganske dårlig historikk kan få starte med blanke ark og få en omstart med et omstartslån.

Det eneste kravet som bankene setter er at du har en bolig eller eiendom som du kan sette som sikkerhet for lånet.

Lånemegleren kan hjelpe deg med å få et omstartslån. I tabellen under har vi samlet de beste stedene for å søke om et omstartslån. Alt du trenger å gjøre er å klikke deg videre og fylle ut et enkelt søknadsskjema, så er du i gang.

Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Variabelt dager
Alder 20 år
Omstartslån: Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298

Hvordan søker jeg omstartslån hos Lånemegleren?

Hvis du ønsker å søke om et omstartslån så kan du følge følgende punketer:

 1. Velg en partner fra vår oversikt og klikk på «søk nå» knappen.
 2. Fyll ut søknadsskjemaet på siden du kommer til.
 3. Thats it! Din sak vil bli behandlet umiddelbart, og de fleste av våre partnere har åpent 7 dager i uken.
 4. Snart er du på vei til en sunnere økonomi.

Omstartslån er en god løsning for deg som ikke får refinansiering fra ordinære banker

Fredrik, Respektert bankmann

Hvorfor burde du søke om omstartslån hos Lånemegleren?

Når man skal låne penger er det viktig å sikre at man får det beste lånetilbudet. Hos Lånemegleren har vi over 10 års erfaring i bransjen og kjenner alle aktørene meget godt. Disse er eksperter på kompliserte refinansieringssaker, og kan hjelpe deg med en rekke ulike omstendigheter hvor ordinære banker ikke vil hjelpe deg.

 • Personlig oppfølging fra søknad er sendt inn til banken skal utbetalte lånet
 • Diskresjon er en selvfølge når du søker via oss
 • Det er gratis og uforpliktende å søke
 • Muligheten til å få tilbud fra flere banker

Hos oss kan du føle deg trygg på at vi gir deg de ærlige og beste rådene vi kan, vi følger god forretningsskikk og finansetiske regler, og vil aldri vike bort fra dette prinsippet!

Hvem kan søke om omstartslån?

I utgangspunktet så kan alle som eier egen bolig eller som har mulighet for å stille sikkerhet for lånet i en annens bolig søke. Boligen man ønsker å sette som sikkerhet må være i i Norge og da i et velfungerende boligmarked. I tillegg har banker egne kriterier som f.eks aldersgrense, type gjeld og geografi som kan være krav som kan påvirke resultatet av din søknad.

I tabellen over vil du se en rekke av kravene som stilles, som f.eks. alder, inntekt m.m.

Hvilke banker samarbeider vi med?

Gjennom å søke via oss vil du få din søknad vurdert av blant annet:

 • Bluestep
 • Svea
 • Kraft Bank
 • Bank2
 • Balanse Bank
 • MyBank
 • Nordax

Når kan omstartslån være en god løsning?

Omstartslån er en type lån som ikke passer for alle men kan være en veldig god løsning for deg som har:

 • Forbruksgjeld som overstiger 500 000,-
 • Har betalingsanmerkninger eller inkasso
 • Har fått nei på søknader om refinansiering i andre banker

Et omstartslån har en høyere rente og et etableringsgebyr som gjør at det ikke er lønnsomt i alle tilfeller. Dette er en vurdering som du bør gjøre før du søker. Søknaden er dog helt uforpliktende, så det vil aldri være noe problem å takke nei til et lånetilbud. Vi er opptatt av at du som kunde skal være fornøyd med løsningen du får over tid.

Hvem burde ikke søke omstartslån?

Omstartslån er for deg som ønsker blanke ark og en ny start for din økonomi. Dette krever likevel gjerne noen endringer i adferd og ikke minst et oppriktig ønske om å rydde opp i gjelden. Om du ikke ønsker å rydde opp så er ikke dette løsningen for deg.

Dette er heller ikke en veldig billig løsning hvis du har andre alternativer som lån i en vanlig bank. Dersom du ikke har søkt i vanlige banker så anbefaler vi at du gjør dette som første steg.

Ofte stilte spørsmål

Omstartslån er et relativt nytt produkt og vi forstår at du har mange spørsmål rundt dette. Nedenfor har vi samlet noen av spørsmålene som vi får ofte inn fra kunder.

Hvilken rente får man?

Renten på omstartslån settes etter en kredittvurdering av din søknad. Den varierer derfor fra sak til sak. Om du lurer på hvilken rente du får så kan den beste løsningen være at du søker for å finne ut hvilken rente du kan få. Normalt så ligger renten på omstartslån mellom 5 og 10 %. Noen kan få lånetilbud med lavere rente og andre kan få lånetilbud med en høyere rente.Når du søker hos Lånemegleren så kan du være sikker på at din søknad går til rett sted. Det er gratis og helt uforpliktende å søke om et lån hos Lånemegleren!

Hvor lang tid tar søknadsprosessen?

Hvis du har alt av dokumentasjon klart når du søker eller kort tid etter du søker så behandles søknader fortløpende. Vi har optimalisert våre prosesser for at det ikke skal drøye ut i tid. Normalt så får man en avklaring allerede samme dag men den endelige prosessen kan ta noe mer tid. Her er det flere faktorer som spiller inn og hver sak har forskjellig behandlingstid.

Må jeg eie egen bolig for å få omstartslån?

Nei, du må ikke eie egen bolig, men du må kunne sette sikkerhet for lånet. Om du ikke eier egen bolig så kan det være en mulighet for at du kan søke med kausjonist. Det betyr i praksis at du får et omstartslån og noen andre garanterer for lånet ditt.

Hvorfor er renten høyere på omstartslån?

Omstartslån er et lån som er mest aktuelt for de som har fått nei fra sin vanlige bank. Ofte så er grunnen til at man får nei fra banker at man er mer risiko enn de aksepterer. Bankene som tilbyr omstartslån tar seg derfor for nettopp denne risikoen og derfor har denne typen lån høyere rente.

Kan jeg refinansiere omstartslånet senere?

Ja, det er ikke noe bindingstid på omstartslån så du kan når som helst refinansiere det. Om du har valgt et fastrentelån så vil det være et oppgjør som et hvilket som helst vanlig fastrente-lån i en ordinær bank.For de aller fleste som søker om omstartslån så vil det ikke være aktuelt å søke om refinansiering med en gang etter at lånet er utbetalt. Etterhvert når økonomien er friskmeldt så er det helt naturlig å søke om en refinansiering i en vanlig bank med konkurransedyktige betingelser.

Hva trenger jeg av dokumentasjon når jeg søker?

Det kreves ingen dokumentasjon når du søker men man vil normalt etterhvert i prosessen spørre deg om følgende:

Siste skattemelding

Verdivurdering av bolig som du ønsker at banken skal ta sikkerhet i

Arbeidskontrakt (kopi) Om du ønsker å sikre en effektiv prosess så kan du med fordel forberede disse etter at du har søkt. Man kommer uansett til å minne deg på å sende inn dette etter du har søkt og enkelte banker kan innhente informasjon på egen hånd.

Kan man få omstartslån når man er vikar eller selvstendig næringsdrivende?

Ja, så lenge du kan dokumentere inntekten og du oppfyller andre krav så kan du få innvilget omstartslån. Det som er viktig her er at du har god dokumentasjon på dine inntekter og da gjerne lengre tilbake i tid.

Blir omstartslånet betraktet som et forbrukslån?

Nei, ettersom banken tar sikkerhet når de innvilger og utbetaler et omstartslån så er det ikke å betrakte som et forbrukslån. Dette blir dermed ansett som et boliglån, men et boliglån med en høyere rente.

Hvorfor har jeg fått avslag på omstartslån?

Hvis du har søkt om omstartslån og fått avslag så må du gjerne kontakte de du søkte hos for å høre litt om hvorfor. Ofte så er dette et spørsmål hvor man ikke sitter med fasiten men banken tar gjerne en kikk på saken din. Om du er uenig i vurderingen så kan man alltid dobbeltsjekke med banken med eventuelle nye opplysninger som kan endre utfallet av saken. Om du har fått avslag på omstartslån hos en aktør så anbefaler vi at du sender inn en søknad til en annen. De ser gjerne på din sak med nye øyne og ser om de klarer å få til en løsning for deg.

Kan jeg søke om omstartslån flere ganger?

Hvis du nettopp har fått et omstartslån så er det anbefalt å ikke søke om et nytt omstartslån. Grunnen til dette er at dette er kostbare lån og de er ment til deg som ønsker å rydde opp i økonomien. Skulle det være noen spesiell grunn til at du ønsker å søke om et nytt omstartslån så er det selvfølgelig ingen som hindrer deg i nettop det.

Kan jeg ha kausjonist/medsøker på omstartslån?

Ja, en kausjonist eller medsøker kan være et positivt tiltak for å få godkjent et omstartslån. Banken/agenten kan i tillegg ta en prat med din medsøker/kausjonist for å forklare hvordan produkt dette er og hvordan det fungerer.

Hvorfor er det høyt etableringsgebyr på omstartslån?

Alle bankene som gir omstartslån tar noe man kaller for etableringsgebyr. Dette er en del av hvordan banken tar betalt for risikoen de tar for å ta deg inn som kunde. Hvor stort etableringsgebyret er på ditt lån kommer an på hvilken bank du har fått lån hos og hvordan type lån du har valgt. Det er helt normalt at disse kan variere noe.

Hvorfor søke om omstartslån hos Lånemegleren?

Lånemegleren har hjulpet flere tusen nordmenn med refinansiering. Vi brenner for å hjelpe deg med å finne en løsning slik at du kan rydde opp i din gjeld og få en ny start. Vi samarbeider med alle de ledende bankene og agentene på omstartslån i Norge. Det betyr at om du søker om omstartslån igjennom Lånemegleren så kan du være sikker på å få et konkurransedyktig tilbud!