Lånebeløp 10000 – 600000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Individuelt dager
Alder 20 år
Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 400 kr.
Lånebeløp 10000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eksempel: 120 000 kr over 5 år, effektiv rente 11%, kostnad 34 341 kr, totalt 154 341 kr.
Lånebeløp 10000 – 600000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Individuelt dager
Alder 20 år
Eks: Nominell rente 11.9%, effektiv rente 13.14 %, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-.
Lånebeløp 10000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Låner du 160 000 kr over 5 år, koster det 57 243 kroner hvis den effektive renten er 13.61%. Det vil si at det totale lånebeløpet for disse 5 år er 217 243 kroner
Lånebeløp 10000 – 500000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eks: Nominell rente 11.9%, effektiv rente 13.14 %, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-.

Når man søker om lån i en bank så er det gjerne slik at banken er nødt til å samle inn en hel del informasjon om deg og din økonomi for å kunne gi deg et korrekt lånetilbud. De siste årene så har bankene klart å hente denne informasjonen stadig enklere igjennom digitale prosesser men fortsatt så er det en del informasjon som bankene ber om. Det gjelder spesielt når det kommer til omstartslån og refinansiering med betalingsanmerkninger.

Vi har laget en liten guide til deg som har blitt bedt om å sende inn dokumentasjon eller deg som ønsker å gjøre klart til behandlingen av søknaden din.

Hva slags dokumentasjon kan bankene spørre om?

Hver sak er forskjellig og det vil derfor variere veldig hva slags informasjon bankene trenger for å kunne vurdere din søknad. Nedenfor har vi listet opp dokumentasjonen som vi ofte ser at våre kunder trenger og ikke minst hvordan du finner denne dokumentasjonen.

Skattemelding

Det som tidligere het selvangivelse men som nå heter skattemelding er en oversikt over dine inntekter, gjeld og verdier som du har hatt siste ligningsår. Det er veldig vanlig at bankene etterspør dette for å kunne kontrollsjekke opplysninger du har oppgitt i søknaden. Hvis du ønsker å laste ned en kopi av din skattemelding så kan du gjøre dette på Skatteetaten sine nettsider. Slik gjør du det:

1. Gå inn på URL som angitt ovenfor

2. Logg inn for å se dine siste skattemeldinger

3. Velg korrekt skattemelding og klikk på print-ikonet

4. Velg, lagre som PDF og deretter har du en fil som er klar for å sendes banken.

Lønnsslipper

Stadig flere banker klarer å innhente informasjon om lønn automatisk men det er fortsatt en del banker som ikke er koblet på dette og da må du selv sende inn disse. De aller fleste av oss får lønnsslipper på epost og disse legges normalt som filer. Ofte så har disse et passord på seg som bankene ikke kan åpne. Derfor anbefaler vi at man lagrer kopier av disse uten passord.

Hvis du får pensjon, trygd eller andre forhold så er det viktig at du fortsatt klarer å skaffe bekreftelser på utbetalinger. Hvis du får betalinger av NAV så finner du dette på Ditt Nav. Her kan du logge inn og hente ut akkurat de bekreftelse du trenger. Om du får pensjon igjennom en bank eller tidligere arbeidsgiver så kan du normalt hente ut dette fra eposten din eller i en evt. nettbank.

Om du skulle ha problemer med å skaffe dokumentasjon fra arbeidsgiver på lønn så kan du kontakte lønnsansvarlig i bedriften. De kan normalt bistå med nettopp det å fremskaffe lønnsdokumentasjon.

Selvstendig næringsdrivende?

Dersom du er selvstendig næringsdrivende så vil du bli bedt av banken om å sende inn næringsoppgave, årsregnskap og resultatregnskap for siste regnskapsår. Dette er dokumentasjon som de aller fleste selvstendig næringsdrivende har klart og kopier av selv. Om du ikke gjør regnskapet selv så kan du få dette av din regnskapsfører.

Arbeidskontrakt

Noen ganger hvis man nylig er ansatt eller lignende så kan banken etterspørre arbeidskontrakt. Dette er normalt kun for å se at stillingen er permanent og korrekt lønnsinformasjon. De aller fleste av oss sparer på denne men om man ikke har gjort det så har arbeidsgiver en kopi av denne. Om du mangler denne så kan det beste være å kontakte arbeidsgiver for å få en kopi av arbeidskontrakten.

Takst av bolig (etakst)

Hvis man søker om refinansiering med sikkerhet og skal bruke en bolig som sikkerhet så trenger man en takst av boligen. Her har bankene forskjellige krav men de aller fleste godtar såkalt etakst. De aller fleste banker eller eiendomsmeglere tilbyr en såkalt e-takst av din bolig. Privatmegleren, DNB eller Nordea er noen av aktørene som kan hjelpe deg med nettopp dette.