Island har de siste årene blitt et av de mest populære reisemålene i verden. Det er landet med streifende sauer, postkort-perfekte fosser, nordlys, turstier, vulkaner og nokså høye priser. I likhet med Norge er Island et av de minst budsjettvennlige landene i verden.

Likevel er det et land mange har på buckelisten og det er absolutt et land det er verdt å besøke. Vi har skrevet ned fem tips som gjør at det kan bli litt enklere for deg å reise til Island, uten å betale en formue.

1. Ta med en vannflaske

Vannet fra springen på Island er utrolig rent og ikke minst godt. Engangsplastflasker med vann kan fort koste 30 kroner, noe som gjør dette til en enkel sak: ta med deg en gjenbrukbar vannflaske og fyll på fra springen. Det vil spare deg for mye penger og hjelpe miljøet. Det er ingen grunn til å kjøpe vann her.

2. Camp

Campingplasser finnes over hele Island. Du kan slå leir på offisielle campingplasser for rundt 150-200 kroner per natt for en enkel tomt (en flat plass for teltet ditt, vanligvis uten strøm). Mange campingplasser har fellesrom slik at du, hvis været er forferdelig, kan holde deg innendørs og holde deg tørr. Dette kan være fordelaktig om du reiser til Island på vinteren.

3. Bli medlem av Hosteling International (HI).

De fleste hosteller på Island er en del av Hosteling International-gruppen. Dette betyr at de tilbyr rabatterte priser til medlemmer. Vandrerhjem koster vanligvis minst 300 kroner per natt, men HI-medlemmer får 10 % rabatt på den prisen. Du kan få medlemskap på et hvilket som helst vandrerhjem eller du kan kjøre det online før du drar.

4. Begrens alkoholen din

På grunn av høye skatter er det veldig dyrt å drikke på Island, noe vi kan kjenne oss igjen i hjemmefra. Hvis du vil sprenge budsjettet ditt er det bare å ta en tur til en bar. Det er sant at Reykjavik har et livlig natteliv, så hvis du ønsker å delta er det bare å prøve å finne steder som for eksempel har happy hour, slik at det blir litt billigere.

5. Lag din egen mat

Å spise ute, selv på det billige stedene kan koste mye. Det er derfor en god ide å handle mat på egenhånd i stedet. Alle hosteller, Airbnbs og campingplasser har selvbetjente fasiliteter. Sørg for å handle hos BONUS matbutikker da de har de billigste prisene.

6. Unngå bingo og lotterier

På Island så finnes det ingen casino ifølge nettsiden Íslensk spilavíti. Det finnes likevel flere lotterier og bingoer. Unngå dette ettersom dette er kun for de som faktisk bor på Island.