Lånemegleren har nylig lansert bedriftslån og kassekreditt. Nå kan du i tillegg til dette søke om refinansiering av lån for din bedrift. Det kan være mange grunner til at en bedrift ønsker å refinansiere sin gjeld. Her er noen av de vanligste årsakene til at en bedrift søker om refinansiering av sine kreditter:

  • Skyldige offentlige avgifter
  • Lån som forfaller
  • Kassekreditter med høye renter
  • Gjeld til leverandører

Når man skal refinansiere et bedriftslån så handler det stort sett om å få bedre vilkår. Det kan være at man ønsker en bedre rente, lavere avdrag eller lengre nedbetalingtid. Man refinansierer bedriftslån og kreditter for å få bedre betingelser som passer bedre til bedriftene sine behov.

Lånebeløp 10000-5000000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Raskt dager
Alder 20 år
QRED er en ledende aktør på bedriftslån i Sverige og er nå kommet til Norge. De kan hjelpe alt i fra små til mellomstore bedrifter! Hos QRED kan du låne fra 10000,- og helt opp til 5 millioner kroner.

Hvordan søker man om refinansiering til en bedrift?

Når man søker om refinansiering til en bedrift så må man først ha en oversikt over bedriftens økonomi. Det betyr at man gjerne her må involvere en regnskapsfører eller økonomi-ansvarlig i bedriften. Det er anbefalt å gjøre dette før man faktisk kontakter banker for å sjekke muligheten for en refinansiering av din bedrifts gjeld. Da blir prosessen enklere og bankene kan raskere ta en avgjørelse om de kan hjelpe din bedrift med en refinansiering.

Dette er typiske ting som banker ønsker å se:

  • Årsregnskap
  • Kopi av kundekontrakter
  • Oversikt over kreditorer
  • Over eventuelle andre bedriftslån
  • Eierstruktur i bedriften

Må man stille sikkerhet for lånet?

Ja, for å kunne refinansiere bedriftslån så må man som regel ha noe sikkerhet for lånet. Dette kan være eiendom, utstyr, varelager eller andre verdier som bedriften måtte ha. Dersom man ikke har sikkerhet så kan det i noen tilfeller være mulig for hovedaksjonærer eller styremedlemmer å sette en garanti for lånet.

Hvordan blir betingelsene på en refinansiering av bedriftslån?

Det er ikke lett å si på forhånd hvilke betingelser man kan få på et bedriftslån. Vilkårene settes etter en vurdering av din bedrift og hvilken risiko din bedrift bærer. Renten man får på refinansieringen av sitt bedriftslån reflekterer risikoen som banken vurderer lånet til å bære. I tillegg til dette så kommer det gjerne et etableringsgebyr som man betaler når lånet blir utbetalt.

Avslag på refinansiering av bedriftslån

Dersom du har fått avslag på refinansiering av ditt bedriftslån så bør du se på andre muligheter. Den beste muligheten her kan være å få eksisterende eller nye investorer til å hjelpe til med ny kapital mot nye aksjer eller igjennom et lån som kan gjøres opp helt eller delvis i aksjer. For å hjelp til dette så bør man snakke med en jurist som er ekspert på restruktureringer.

Har du et spørsmål om refinansiering av bedriftslån?

Dersom du har et spørsmål om refinansiering av bedriftslån så anbefaler vi at du leser på vår underside om bedriftslån. Her finner du masse informasjon som er gjeldene når det kommer til refinansiering av bedriftslån.