Finansnæringen i Norge er godt forberedt på det som nå venter

Den siste tiden så har vi i Lånemegleren merket en markant oppgang i søknader etter både kassekreditt og bedriftslån. Før så fikk vi mest søknader fra bedrifter som trengte penger til å finansiere et varelager eller investeringer. Nå merker vi at dette er en trend som har snudd og nå er det stort sett bedrifter som har behov for midlertidig likviditet til å dekke vanlige kostnader. Antall kunder har økt betraktelig og derfor er det viktig at du beregner ekstra god tid hvis du søker om bedriftslån eller kassekreditt hos en av våre partnere.

Nedenfor er noen av de typiske eksemplene på søknader vi får inn:

«Norske Bedrifter AS trenger å låne 100 000,- til å betale MVA fordi de venter på en betaling fra en kunde som ikke har klart å gjort opp for seg»

«Norsk Bedrifter AS trenger å låne 100 000,- for å dekke økte kostnader til de klarer å omstrukturere selskapet slik at det blir lønnsomt igjen».

Bankene er strenge

Det som er en nødvendighet når vi ser at det renner inn søknader fra bedrifter som ønsker mer likviditet er at bankene som vi samarbeider med er strenge og passer på sin risiko. Dette medfører dessverre at flere av bedriftene får avslag på sine søknader om kassekreditt og da er neste steg å vurdere et ordinært forbrukslån eller lignende.

Bedrifter ønsker å refinansiere sin gjeld for å få bedre rente

En annen trend som vi ser er at vi får henvendelser fra bedrifter som ønsker å refinansiere sin gjeld. Dette er for oss et helt nytt fenomen men dette handler nok om at rentekostnadene har gått opp og bedrifter begynner å merke at det biter.