NyheterKjøp billig og spar penger på bruktbutikker
Spar penger bruktbutikk

I denne artikkelen lærer du deg hvordan du sparer enda mer penger på bruktshopping!

Kjøp billig og spar penger på bruktbutikker

Å anvende seg av bruktbutikker / vintage-butikker for å spare penger er det mange som gjør, men visste du at du kan være enda smartere når du shopper på denne måten?

Publisert: 25. okt. 2019

Vi skal lære deg hvordan du benytter deg av slike butikker som en proff og dermed spare penger på klær, bøker og mye mer!

Høres det fristende ut? Les videre da vel!

Maksimer handlingen med smarte triks

Hvis du allerede er en erfaren shopper som alltid benytter deg av gode tilbud har du sannsynligvis brukt både kuponghefter, lojalitetsprogrammer og slike ting som butikkene spør oss om når vi skal betale i kassen. Dette er vel og bra, men du skal ikke overse de unike og meget billige produktene som du kan finne i bruktbutikker over hele landet!

Noen ganger kalles disse bruktbutikkene også for vintage-butikker og det finnes et stort utvalg av dem over hele landet. I disse butikkene finner man veldig mye forskjellig, og felles for dem alle er at de selger brukte gjenstander slik som klær, leker, bøker, møbler, filmer og mye annet til fordelaktige priser.

Når det er sagt: selv om du oppdager en aldri så liten skatt i bruktbutikken betyr ikke det at du får den beste prisen akkurat der. Hvis du er ute etter en metode som betyr at du kan spare enda mer når du handler på slike butikker bør du vurdere disse velkjente og meget smarte strategiene.

Følgende punkter skal vi se nærmere på videre i artikkelen:

1. Vurder beliggenhet

2. Handle på den riktige tiden og den riktige dagen

3. La impulskjøpene komme

4. La pruteegenskapene dine vises

5. Vær skeptisk overfor priser som er for gode til å være sanne

Bruktbutikk beliggenhet

Beliggenheten til bruktbutikken kan ha mye å si for prisnivået.

1. Vurder beliggenhet

Et smart triks det kan være lurt å ha med seg i sekken er rett og slett å tenke litt over hvor bruktbutikken ligger, og ikke bare hva slags varer som selges der.

Hvis du for eksempel er student er det smart å benytte seg av bruktbutikker for å få mest mulig valuta for pengene dine, og etter hvert lærer du deg å holde utkikk etter varer til gode priser – kanskje kan du til og med kjøpe og selge produkter med fortjeneste! Etter å ha besøkt en hel haug forskjellige slike butikker vil du også kanskje lære deg noen tips og triks som omhandler bruktshopping.

Hvis du bor i en by i Norge av en viss størrelse så vet du kanskje at det finnes flere forskjellige bruktbutikker der. Du vil også kunne oppdage at det er / kan være en sammenheng mellom varene som tilbys og beliggenheten til butikken. I de fleste byene finner vi Fretex, NMS Gjenbruk, Ting og Tøy og flere andre, men det finnes også en rekke andre frittstående aktører som man bør være obs på – noe du sikkert er allerede.

En viktig ting å få med seg i så måte er demografien i området der hvor butikken liggen. Hvis en bruktbutikk ligger i en mer velstående del av byen er sannsynligheten større for at den har dyrere gjenstander til salgs.

Avhengig av hva du er ute etter – være det seg eksklusive produkter til redusert pris eller mer velbrukte gjenstander til svært lave priser – bør du altså vurdere hvilken butikk og i hvilke områder du handler.

2. Handle på den riktige tiden og den riktige dagen

Nå skal du få et tips som er svært viktig og ikke så rent lite lurt: det er viktig å spørre en ansatt i bruktbutikken om hvilke dager de typisk forventer å få inn leveringer og varer. Er det dager hvor man typisk får inn mer varer og er det spesielle dager hvor butikken setter ut ekstra mye nytt? Dette kan gi deg vaskekte innsideinformasjon om hvilken dag det er best å oppsøke bruktbutikken på!

Tidspunkt brukthandel

Når på døgnet du handler og hvilken dag du handler på kan ha mye å si!

Er det kanskje spesielle dager som Fretex får inn eller setter ut ekstra mange nye varer på? Er det kanskje slik at veldig mange nordmenn bruker helgen til å rydde og kvitte seg med brukte klær og gjenstander og at starten av uken kanskje er en god dag å oppsøke bruktbutikkene på? Slike ting kan gi deg en skikkelig fordel og et overtak på de mange andre kundene som også er ute etter å gjøre et kupp.

Noe annet som kan være greit å ha styr på er om de forskjellige butikkene har utvalgte dager hvor de kjører ekstra laver priser eller har salg og kampanjer på. Bli kjent med de som styrer butikken og hør om de har noen tips til deg, og kanskje om de kan kontakte deg hvis det er noe spesielt du er ute etter. Du kan da også få innblikk i når de setter ut nye varer. Noen butikker vil garantert også ha spesielle dager hvor de setter ned prisene på spesielle varegrupper, og da kanskje en dag for møbler, en dag for klær etc.

Sjekk også om butikkene sender ut nyhetsbrev, og hvis de gjør det er det ikke så dumt å melde seg på disse. Følg også med på om de er aktive på Facebook eller andre sosiale medier. Sorter også eventuell e-post i egne mapper slik at du har rask tilgang til eventuelle strekkoder eller kampanjekoder som må brukes i forbindelse med salg.

La impulskjøpene komme

Sparing og impulskjøp er egentlig to størrelser som ikke hører sammen, men når det kommer til bruktshopping er det andre regler som gjelder. Kort fortalt: hvis det er noe som fanger oppmerksomheten din så kjøper du det!

Når du handler i en bruktbutikk er det ikke det samme som å gå inn på en vanlig butikk eller en stor kjedebutikk. Kort fortalt: hvis bruktbutikken blir utsolgt for noe så vil den ikke få inn nye eksemplarer av den samme varen. Hvis det er noe som tiltaler deg i butikken og det ligger innenfor budsjettrammene dine er det derfor smart å slå til på stedet. Ikke forvent at gjenstanden vil være tilgjengelig i morgen, i neste uke eller neste måned.

Prute pris bruktbutikk

Prut gjerne på prisen - men vær høflig!

La pruteegenskapene dine vises

Hvis noe koster mer enn hva du er villig til å bruke kan du rett og slett høre om du kan få en bedre pris! De som eier sin egen bruktbutikk kan ofte være villige til å prute på prisen for å få gamle gjenstander ut av butikken. Det skader med andre ord aldri å spørre på en ordentlig måte om å få en bedre pris.

Selv om du ikke er en pruter av natur vil du allikevel spare penger på å kjøpe gjenstander på bruktbutikker fremfor å handle i tradisjonelle forretninger. Beløpene du kan spare på å handle brukt varierer naturligvis og er avhengig av flere faktorer, men at du kan få 50-70% er ikke utenkelig.

Vær skeptisk overfor priser som er for gode til å være sanne

Som en generell tommelfingerregel skal man tenke at en pris som ser ut til å være for god til å være sann som oftest er nettopp dét. Hvis prisene er svært lave er det som regel en grunn til det, og da krever det litt ekstra undersøkelser fra din side. Når du kikker etter klær, leker eller annet utstyr bør du, så godt det lar seg gjøre, vurdere om gjenstandene er skikkelig rengjort og at den er i god stand. Vær også observant på om gjenstandene er utslitt eller har andre skader.

Når det gjelder gode kjøp på for eksempel barnesenger eller bilstoler skal man være ekstra påpasselig. Eller for å si det på en annen måte: styr unna slike gjenstander i bruktbutikken. Hvis du gjør dét behøver du ikke å være bekymret over om du kjøper et produkt som tidligere har blitt tilbakekalt eller som ikke oppfyller de siste sikkerhetskravene. Man vil rett og slett ikke ta sjansen når det kommer til sikkerheten til egne barn.

Da har du fått noen gode råd når det kommer til det å spare penger på bruktbutikk og hvordan du kan gjøre gode kjøp der!

Lykke til!

Hvor stort lån trenger du?

Lånebeløp:250 000 kr
250000
Nedbetalingstid:10 år
10
Månedskostnad:
fra 3 732 kr *

* Eksempel nom. rente 12,90%, eff. rente 13,76%. 250 000 kr over 10 år.
Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 197 860 kr. Totalt 447 860 kr.

Nom. rente 7,49%-26,9%. Eff. rente 8,99%-31,3%.
Rente baseres på individuell kredittvurdering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Ved å oppgi din e-postadresse samtykker du til å få periodiske e-poster fra oss om privatøkonomi og lån. Du kan når som helst melde deg av.