NyheterKassekreditt

Kassekreditt

Hvis man har en bedrift som er nyoppstarta så kan det være utfordrende å få et ordinært bedriftslån. Da kan kassekreditt være et godt alternativ. Det finnes ikke veldig mye informasjon om kassekreditt så derfor har vi laget en oversikt over alt du trenger å vite.

Publisert: 2. aug. 2021

Kassekreditt er et låneprodukt som flere banker tilbyr og som stadig får større etterspørsel. En kassekreditt gir en bedrift tilgang til en fast sum tilgjengelig hele tiden. På mange måter så er dette som et slags rammelån for bedrifter. Når man søker om kassekreditt så får man innvilget en sum står til rådighet til en hver tid. En kassekreditt kan være svært praktisk for bedrifter som har inntekter og utgifter på forskjellige tidspunkter.

Hvis du ønsker å søke om en kassekreditt så kan du gjøre dette på vårt søknadsskjema som du finner her. Når du søker om kassekreditt igjennom oss og vår samarbeidspartner så får du følgende:

  • Svar med en gang søknad er levert
  • Kassekreditt uten skjulte kostnader
  • Pengene utbetales innen 2-3 dager

Hva er kravene for å få innvilget en kassekreditt?

Det er ikke mange krav for å få innvilget en kassekreditt, derfor kvalifiserer flere til kassekreditt enn et tradisjonelt bedriftslån. For å få innvilget en kassekreditt så må bedriften være det som bankene kaller for "kredittverdig". Kort forklart betyr det at bedriften må oppfylle følgende krav:

  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Ryddig økonomi
  • Banken vil få en oversikt over gjeld og eiendeler
  • God betalingshistorikk

Bankene bruker gjerne her helt automatiserte systemer for å sjekke dette. Dersom din bedrift er nettopp startet opp så kan det være at du får avslag eller at søknaden din går direkte til en rådgiver som foretar det banken kaller for en "manuell vurdering".

Hvem passer kassekreditt for?

Kassekreditt passer for bedrifter som ikke oppfyller kravene til et bedriftslån eller til bedrifter som ikke har behov for å låne penger over en lengre periode. Kassekreditt er et verktøy som typisk blir brukt av bedrifter som kjøper inn varer eller tjenester som de selger igjen senere. Dette kan være butikker, nettbutikker, grossister eller lignende.

Hva er fordelene med en kassekreditt?

En kassekreditt gir flere fordeler men her er de viktigste fordelene med en kassekreditt:

  • Fleksibel tilgang på penger
  • Kun betal renter av det beløpet du trenger
  • Du får større kjøpekraft uten at det går på bekostning av likviditeten til bedriften

Hvor lang tid tar det å søke om kassekreditt?

Kassekreditt er et enkelt produkt og behandlingen skjer ofte automatisk. Det betyr at du får svar omtrent med en gang etter at du har sendt inn søknaden. I enkelte tilfeller så kan du oppleve å få en manuell behandling, da kan det ta noe lengre tid. Dersom du har fått godkjent en kassekreditt så vil utbetalingen skje ganske omgående etter at den er godkjent.

Krever banken sikkerhet for å gi kassekreditt?

Ja og her er det forskjellige praksis hos de forskjellige bankene. Noen banker tar sikkerhet i form av kundefordringer, driftstilbehør eller andre ting. Andre banker benytter noe som heter næringskausjon og dette er egentlig at man som privatperson garanterer for lånet dersom bedriften ikke klarer å betale tilbake kassekreditten.

Hva er vanlig rente på en kassekreditt?

Det blir gjort en kredittvurdering av bedriften og basert på denne så vil banken bestemme renten. Renten på kassekreditt er typisk høyere enn på f.eks bedriftslån. For å få vite hvilken rente din bedrift kan forvente seg å få ved en kassekreditt så må man søke eller kontakte banken for å høre om hvilken rente de kan tilby din bedrift. Ofte så vil dette være umulig før banken faktisk har tatt en kredittvurdering av deg.

Hva koster kassekreditt?

Dette er et veldig vanskelig spørsmål å svare på ettersom stadig flere banker tilbyr dette. Det er ikke uvanlig at banker tar seg godt betalt av bedrifter. Normalt så koster en kassekreditt, kun renten på det du har brukt av kreditten. Noen banker tar i tillegg gebyrer, provisjon og etableringsgebyrer.

Hvordan henter bedriften penger fra en kassekreditt?

En kassekreditt er en konto med en tilhørende kreditt. Når du får godkjent en søknad om kassekreditt så vil banken gjøre pengene tilgjengelig på denne kontoen. Det betyr at når du trenger penger så vil den ansvarlige i bedriften kunne logge inn å overføre penger til bedriften.

Hvor lenge er en kassekreditt gyldig?

En kassekreditt er gyldig i normalt 12 måneder før den enten må fornyes eller at den utløper. Her kan bankene gjøre egne vurderinger og unntak. Når du har fått et tilbud om kassekreditt så bør det komme tydelig frem hvor lenge den er gyldig.

Har du noen spørsmål om kassekreditt?

Hvis du har noen spørsmål om kassekreditt så må du gjerne kontakt oss på telefon eller på post@stkfinans.no. Lånemegleren sitter på god kunnskap om forskjellige alternativer for din bedrift og vi ønsker at du skal bli fornøyd!