NyheterKan renten på forbrukslån endre seg?
Piggy bag

Kan renten på forbrukslån endre seg?

Et spørsmål som vi ofte får hos Lånemegleren er om renten på forbrukslån kan endre seg i takt med rentehevinger eller når renten går ned. Vi har skrevet litt om dette!

Publisert: 3. jun. 2021

Når man aksepterer et forbrukslån så er det slik at man får en rente. Denne renten er omtrent som en fast rente, den blir veldig sjeldent satt og dermed så blir den veldig sjeldent satt ned. Vi i Lånemegleren har kun hørt om dette i en bank (som vi ikke samarbeider med). Likevel så bør man alltid se hva det står i vilkårene fra banken.

Siden renten sjeldent eller aldri blir endret så gjør dette at man burde sjekke renten man på sitt forbrukslån jevnlig. Da kan du sende inn en søknad til oss som er uforpliktende om refinansiering eller du kan bruke en tjeneste som f.eks Nettavisen Forbrukslån for å hvordan renten er i tabellene der. I tillegg til dette så har du FInansportalen som hele tiden kan gi deg oversikt over din rente.

Dersom du i dag har et forbrukslån som du ikke har refinansiert og som du har hatt noen år så kan det være mulig å få en bedre rente. Du kan kontakte banken for å høre om du kan få en bedre men det beste er hvis du søker hos noen nye banker. Bankene kan nå se hvilken effektiv rente du har på gjelden din i dag og prøve å matche denne med noe bedre.

Renten er ikke lik for alle

Det som er litt vanskelig når det kommer til rente på forbrukslån er at den blir satt individuelt. Det betyr at bankene ikke gir en rente til alle men vurderer hver enkelt søknad. Det kan derfor være vanskelig å bruke gjennomsnittlig rente eller den beste renten som banken tilbyr. På forbrukslån så er det svært få som får den beste renten og man vet ikke hva man får før man har søkt.

Om du er usikker på om renten du har fått er god nok så må du gjerne kontakte oss i Lånemegleren slik at vi kan hjelpe deg. Om du har fått et forbrukslån eller et lånetilbud igjennom Lånemegleren og du lurer på policy rundt rentendring så må du gjerne kontakte oss.