Ja du kan få lån som enkeltpersonforetak!

Et enkeltpersonforetak er et ansvar hvor du står personlig ansvarlig for ansvar, skatter,avgifter og inntekter. Det betyr at om du ønsker å låne penger som enkeltpersonforetak så må du stå personlig ansvarlig på en eller annen måte. Noen tror derfor det er umulig å få lån til et enkeltpersonforetak men det er faktisk ikke, det kan faktisk i noen tilfeller være enklere enn en et mer tradisjonelt bedriftslån. Her er mulighetene du har som et ENK for å søke om lån:

Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Variabelt dager
Alder 20 år
Omstartslån: Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298

Lån uten sikkerhet

Siden du uansett er personlig ansvarlig så kan et forbrukslån være et helt greit alternativ når du trenger penger som et ENK. Renten på et forbrukslån hvis du har en grei økonomi ligger langt under den effektive renten som de fleste andre former for finansiering har.

Kassekreditt

Kassekreditt kan være et alternativ for deg som har ENK. Dette er et slags kredittkort som man kan bruke for å få bedre likviditet (tilgjengelig penger). Dette egner seg godt for deg som ønsker å skille privat økonomi og ENK rent praktisk. I teorien så vil du ha samme risiko som om du tok opp et forbrukslån. For å kunne få denne typen finansiering godkjent som et ENK så må du gjerne ha en bolig eller annen sikkerhet som du kan stille.

Privatlån

Et privatlån kan være et veldig godt alternativ til andre lån. Utfordringen er ofte hvem man skal låne penger av og ikke minst få det korrekt. Om du vurderer et privatlån så er det veldig viktig at du lager en skikkelig avtale på det. Det kan være lurt å snakke med en advokat for å få dette korrekt.