Vi har alle sammen lest i avisene «nå skal rentene opp» men det har ennå ikke skjedd. Det er likevel ikke et spørsmål om det skjer men når det skjer ifølge økonomene. Det finnes enkelte som mener at med dagens trykking av penger så vil man over lengre tid ha svært lave renter. Norge har likevel vært et av landene som har hatt en nøktern rente hvis man sammenligner med andre land hvor det har vært minus-rente i lengre tid.

Lånemegleren er på ingen måte en ekspert på renter og hvordan økonomien fungerer. Det vi derimot er flinke til er å se på mulighetene som er der ute. Vi mener at alle som låner penger bør tenke på en mulig renteoppgang uansett om det er boliglån, forbrukslån eller en annen type lån man skal ta opp. Det er nemlig slik at selv om renten på forbrukslån f.eks sjeldent endrer seg selv om renten øker så påvirker det hele økonomien.

Spar penger selv om renten er lav

Man får ofte høre at pengene man har i banken ikke vokser og at man derfor heller kan bruke dem. Det er et ordtak som heter «etter sol kommer regn» og hvis du har sett Game of Thrones så har du kanskje fått med deg «winter is comming» . Derfor kan det være lurt å legge av litt penger til sparing for nettopp dårligere tider.

Flere banker har faktisk kommet med egne løsninger som lar deg automatisk trekke litt mer i sparing når boliglånet blir trukket. Dette kan jo høres ut som en smart plan men det kan faktisk være en bedre løsning å legge pengene i selvvalgt sparing som gir bedre rente. Alternativt så kan du betale inn ekstra på boliglånet nå som renten er lav. Når renten er lav så vil mer av det du betaler gå ned på selve hovedkravet.

Om du har en økonomi som gjør at du ikke kan binde pengene opp så kan det være en god forsikring å betale inn ekstra til en bufferkonto. Denne kan du så bruke når det blir trangt med penger eller når renten går opp.

Sørg for at du hele tiden har den beste renten

Nordmenn er generelt dårlige på å «shoppe rundt» når det kommer til finansielle produkter. Nordmenn stoler på banken og tror at de har den beste renten. Det er ikke uvanlig at vi treffer på nordmenn som aldri har snakket med banken utenom når de søkte om boliglån. Dersom du forhandler med banken så vil banken i veldig mange tilfeller kunne sette ned renten din og du kan spare flere tusen kroner. Hvis du kombinerer dette med å spare ekstra penger til dårligere tider som du kan bruke når det kommer dårligere tider.

Hvordan kan Lånemegleren hjelpe deg med å få den beste renten?

Vi jobber knallhardt for å kunne tilby deg alt du trenger av lån når du trenger det. Vi samarbeider i dag med de ledende bankene på:

  • Forbrukslån
  • Boliglån med betalingsanmerkninger
  • Refinansiering med betalingsanmerkninger

Vi håper at vi om ikke veldig lang tid kan tilby ordinære boliglån men akkurat nå så har vi ikke et godt nok produkt her. Når det er sagt så hjelper vi deg gjerne om du har spørsmål rundt renter eller om du trenger noen tips når du skal forhandle ned din rente.