Strøm er noe vi alle bruker hver eneste og kanskje hvert eneste sekund. Selv om strøm er billig i Norge enn det er i andre land så er det fortsatt mye penger å spare på strøm. Nylig så skrev vi om hvordan du kan spare penger på forsikring og strøm er ikke så veldig forskjellig fra forsikring.

Det er nok noe vanligere å bytte strømavtale enn det er å bytte forsikringsselskap men likevel så bytter alt for få nordmenn strømselskap. Dette tjener disse selskapene mye penger på ettersom de ikke trenger å friste deg som kunde med de beste prisene på strøm.

Hvordan vet jeg om jeg har en god strømpris eller ikke?

Dette er et veldig godt spørsmål og veldig mange av strømselskapene gjør dette veldig vanskelig for oss med forskjellige pris-strukturer. Den beste måten å sjekke din pris på strøm er å bruke tjenesten fra Forbrukerrådet som heter Strømpris.no. Her finner du en oppdatert liste over de beste strømselskapene til enhver tid i ditt område.

Kan man forhandle ned prisen på strømmen med eksisterende leverandør av strøm?

Hvis du ønsker å spare penger på strøm så må du definitivt forhandle ned prisen du har på strøm i dag. Det finnes flere måter du kan gjøre dette på men en av de beste metodene er å innhente tilbud fra flere aktører samtidig. Da kan du presse din eksisterende leverandør på prisen du har hos dem og mot de andre aktørene.

Det finnes flere tjenester som sammenligner strøm for deg, nesten på samme måte som Lånemegleren sammenligner bedriftslån, refinansiering og andre produkter vi tilbyr. Det er ikke dumt å bruke en slik aktør dersom de samarbeider med flere aktører.

Er det vanskelig å flytte en strømavtale?

Nei, det er veldig enkelt og strømselskapet gjør hele jobben for deg. Det betyr at den største jobben er nettopp det å finne leverandør som gjør at du kan spare penger på strøm.

Kan man få billigere nettleie?

Nettleien er den samme alle steder og den vil derfor ikke bli påvirket på leverandør-nivå. Det betyr at når du skal spare penger på strøm så er det bare strømprisen som vil påvirke.

Hva kan jeg gjøre når jeg fått den prisen på strøm?

Etter at du har fått den beste prisen på strøm så gjelder det å finne andre måter å spare strøm på. Her finnes det veldig mange forskjellige tiltak:

Oppdater dine lyspærer

Moderne lyspærer bruker mindre strøm enn eldre strømpærer. Derfor kan det være svært lurt å investere i nye lyspærer. Dette kan over tid spare deg mye penger på strøm og ikke minst så har mange av de nye lyspærene flere funksjoner som øker komforten.

Spare på varmtvann

En hver husholdning bruker veldig mye penger på å varme opp varmtvann. Ved å gjøre enkle tiltak som sparedusj og unngå lengre perioder i dusjen så kan du spare strøm og som igjen gir deg muligheten til å spare penger på strøm.

Sørg for at huset ditt er isolert optimalt

Hvis man ønsker å spare penger på strøm så er det viktig at man har et hus som er isolert riktig. I Norge så bruker vi mye strøm på å holde varmen om vinteren. Dersom man har et gammelt hus så kan man ha et varmetap hvis man har dårlig isolasjon i vegger, vinduer og dører. Ved å investere i riktig isolasjon så kan du spare veldig mye penger på strøm.

Smarte tiltak

Nå har smarthus-teknologi blitt veldig tilgjengelig for privatpersoner og til en veldig fin pris. Ikke bare er det morsomt med veldig mange gadgets men de kan hjelpe deg å spare penger på strøm. Ved å kunne styre varme og lys når du trenger det så kan du spare optimalt med strøm til hver tid.