Forsikring er dyrt og spesielt når alt skal forsikres. Vi forsikrer hus, biler, dyr, hytter, barn og stadig flere velger å forsikre egen helse. Uansett hvor mange forsikringer du har så blir dette en større kostnad når du samler opp i en 12 måneders-periode. Nordmenn er som regel veldig trofaste mot sitt forsikringsselskap men svært få tenker faktisk på at dette kan bli svært kostbart.

Når det sagt så er det veldig mange selgere som ringer rundt for å selge deg forsikring. Det er ikke sikkert det er så smart å ta de telefonene men heller gjøre jobben selv. Det er nemlig slik at de billigste forsikringene får man gjerne ikke igjennom en som selger forsikringen, man får dem ved å gjøre jobben selv.

Slik går du frem for å spare penger på forsikring

Nedenfor har vi laget en oversikt over hvordan du smartest mulig går frem for å spare mest mulig penger på forsikring. Dette er en oppskrift som vi selv har testet og spart oss for flere tusen kroner personlig.

Finn ut hvilke forsikringer du har og hvor du har dem

Det første du må gjøre er å vite akkurat hvor mange forsikringer du har og hvor dem er. Det er ikke uvanlig at man har forsikringer hos forskjellige selskaper. Mange av oss vet ikke en gang hvor vi har forsikringene våres ettersom det har vært en del fusjoner og oppkjøp de siste årene.

For å få en oversikt så anbefaler vi deg at du går igjennom kontoutskriften din for å finne ut hvor du sender penger hvert år/måned avhengig av hvilket intervall du har på dine forsikringer. Om du vet hvilke selskaper du har forsikring hos så kan du enkelt logge deg inn med bank-id for å se hvilke avtaler du har.

Sjekk om du har noen rabatter

Før du går i gang med å kontakte selskaper for å se om du kan spare penger på forsikring så anbefaler vi at du sjekker om du har noen rabatter. Dersom du er med i en forening, forbund eller er fagorganisert så kan du ha rett til noen svært gode forsikringer. Dette er en sjekk som vi anbefaler alle å gjøre før de kontakter forsikringsselskaper.

Kontakt forsikringsselskaper og start shoppingen

Når du har funnet ut om du har rabatter eller andre ting som kan være med på å påvirke prisen på dine forsikringer så gjelder det å kontakte selskapene for å høre om hvilke priser du kan få på din forsikring. Det er veldig mye som går digitalt når men vi anbefaler at man faktisk ringer selskapet. Når du skal få et pristilbud så be om å få sendt dette på epost.

Du vil mest sannsynlig spare mest penger på dine forsikringer om du faktisk samler alt et sted. I tillegg så er det viktig at du vurderer andre forhold som f.eks kundeutbytte og andre fordeler.

Hvis man virkelig vil spare penger på forsikring så anbefaler vi at man kontakter minst 3 selskap som kan kjempe om deg som kunde. Det er utrolig hvor mange tusen kroner man kan spare på dette.

Gjør det til en rutine

Om du ønsker til enhver tid å ha de beste avtalene på forsikringer og spare penger så må du gjøre dette til en rutine. Minst en gang i året så burde du gå igjennom dine avtaler på forsikring for å sjekke om du kan få bedre vilkår noen steder. De aller ivrigste gjør dette 2 ganger i året for å hele tiden ha det beste tilbudet.