Stadig flere nordmenn ønsker å starte egen nettbutikk. En nettbutikk er svært kapitalkrevende og derfor er det mange som lurer på hvordan man kan finansiere nettbutikken.

Det er spådd at netthandel kommer til å øke betraktelig over de neste årene og det har kanskje vist seg best de sist to årene. Nå handler vi nordmenn snus,dagligvarer og alt vi trenger på nett. Dette gjør at det åpner seg opp muligheter for flere bransjer og flere nordmenn ønsker å starte sin egen butikk på nett.

Det har blitt mye enklere å lage en nettbutikk

Før så var den største utfordringen med å starte butikk på nett den tekniske biten av en nettbutikk. Man trengte gjerne en egen utvikler og man trengte å utvikle egne løsninger for alt. Her har det skjedd en utrolig endring over veldig få år.

Nå kan man faktisk starte nettbutikk ganske enkelt på noen få minutter. Det finnes aktører som Shopify, Mystore og flere andre aktører som har gjort den tekniske jobben for deg. Dette gjør at drømmen om en nettbutikk for veldig mange er veldig nærme.

Den største utfordringen for de aller fleste nordmenn som ønsker å starte nettbutikk er nettopp finansieringen. Det å få innvilget et bedriftslån kan være svært vanskelig uten at du har noe historikk eller hvis du er et ENK (enkeltpersonsforetak) som har nylig startet opp. Dette i kombinasjon med at det å drive butikk er svært kapitalkrevende.

Utfordringen for de aller fleste er nettopp det å finansiere et varelager. Dersom man ikke får kreditter fra leverandørene så må man normalt betale for varelageret før man selger det ut. Det betyr at man enten trenger mye egenkapital eller så må man få til å låne penger fra banken.

Hvordan kan du finansiere nettbutikken?

Det finnes ganske mange forskjellige måter du kan finansiere varelageret til din nettbutikk. Det er vanskelig å vite hva som kan passe bra til deg og din bedrift. Derfor anbefaler vi at du ser nærmere på de løsningene som passer best til deg og din situasjon.

Bedriftslån

Hvis man har en bedrift som har en historikk og som har eiendeler så kan det være mulig å få et bedriftslån. Bedriftslån blir i de aller fleste tilfeller gitt med en eller annen form for sikkerhet. Det kan f.eks være en eiendom, kjøretøy eller annet inventar som er lett omsettelig. Dessverre så er vårt inntrykk at de alle færreste nettbutikker kvalifiserer til bedriftslån.

Kassekreditt

Kassekreditt er ofte enklere å få innvilget enn et ordinært bedriftslån. Det finnes flere banker som tilbyr dette og det ofte så ikke krevende å få den innvilget. Normalt er det mulig å få mellom 30000,- til 1 million kroner. Dette er en kortsiktig finansiering og er derfor kostbar over lengre tid. Derfor egner dette seg som regel godt når man skal finansiere et varelager.

Privat lån

Dersom du ikke har muligheten til verken et bedriftslån eller kassekreditt så kan et privat lån være løsningen. Det kan være et privat lån i form av et forbrukslån som står på deg privat eller du kan låne fra familie. Det som er viktig hvis du låner privat er at du lager en god avtale som sikrer deg eller dine kreditorer ved et opphør eller når lånet skal betales tilbake.

Kan Lånemegleren hjelpe meg?

Lånemegleren tilbyr både bedriftslån og kassekreditt igjennom vår partner. I tillegg så tilbyr vi hjelp ved søk av forbrukslån. Om du trenger å ta en prat om dine behov så kan du kontakte oss på telefon eller epost. Vi tar gjerne en prat om hvordan du kan finansiere din nettbutikk-drøm.