Når man skal selge en bil så er det noen ting som man kan gjøre for å øke sjansen for at nettopp din bil selger raskest og til en høyest mulig pris.

Godt dokumentert bil

Når man skal kjøpe en bil så er det alltid en redsel for å kjøpe en såkalt «mandagsbil» eller «katta i sekken». Det er jo ingen forsikringer mot nettopp dette men det at du som selger kan dokumentere bilen godt er viktig. Det betyr at alle reparasjoner og servicer er fulgt. Dette er en trygghet for kjøper av bilen og for deg som selger av bilen. Da kan man f.eks se om bilen har hatt noen gjentakende problemer og generelt så vil man følge seg tryggere.

Gode bilder av bilen

Når man leter etter en bil på FInn.no så er det gjerne slik at man ofte kan få følelsen av at alle biler ser like ut. Derfor kan det være lurt å velge å gå litt lengre enn alle andre når man legger ut bilder av bilen. Det kan f.eks være at man tar bilder av bilen med en kul bakgrunn eller at man bruker video. Dette er gjerne alle ting som igjen kan påvirke hvor mange som kontakter deg ang din bil.

Gjør prøvekjøringen hyggelig

Når noen ringer deg om å prøvekjøre bilen så må du snarest gjøre bilen hyggelig. Vi anbefaler at man kjører den til en bilpleier som kan gi bilen en god rengjøring som gjør at en potensiell kjøper får et godt inntrykk av bilen. Om du ønsker å virkelig gå «all in» så kan du investere i en ozonmaskin. Dette er en maskin som kan gi bilen en lukt som man kun får i en ny bil.

Ikke overpris bilen

En vanlig feil som veldig mange gjør er at man overpriser bilen. Kanskje gjør man det fordi man har fått tilbud om en høy innbyttepris på bilen eller at man har en bekjent som har kommet med en pris som de mener du kan få for den. Hvis du priser den for høyt så er det gjerne slik at man utelukker en del kjøpere som ikke gidder å prøve bilen fordi prisen er for høy.

Vær hyggelig og ryddig!

Husk at det er veldig mange som tidligere har kjøpt bruktbiler og gått på en smell. Da er det ofte de tenker at det burde ringt noen varsellamper. Det er gjerne slik at man kan gjøre mye her med å gi et godt førsteinntrykk. Husk at potensielle kjøpere er kunder og du burde yte god kundeservice til disse!