Når man skal rydde opp i gjeld så handler det i stor grad om å bygge opp en oversikt over gjelden. Det største problemet er gjerne at dette er utfordrende å få oversikt både rent praktisk men også emosjonelt. For å få oversikt så må man derfor både være forberedt på at det er en jobb og at det er krevende. Når du har kommet over dette punktet så vil det likevel føles utrolig godt. Her er våre beste tips til deg som ønsker å rydde opp i gjeld. Hvis du trenger hjelp til å rydde opp i gjeld så kan du kontakt med en av våre samarbeidspartnere som gjerne hjelper deg. Sjekk tabell for mer informasjon.

Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Variabelt dager
Alder 20 år
Omstartslån: Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298

Få oversikt

Før så var det veldig vanskelig å få oversikt men over de siste årene har dette blitt betydelig bedre. Ved hjelp av tjenester som gjeldsregister og mer digitale løsninger fra inkassoselskaper så er det ikke lenger vanskelig å få oversikt. Dette kan gjøres på veldig kort tid hvis du har en bankbrikke og litt tid.

Se om det finnes gode løsninger for deg

Selv om gjeld kan virke håpløst så finnes det faktisk en del løsninger der ute for deg. Hvilke muligheter du har kommer veldig an på hvilken situasjon du er i. Dersom du eier egen bolig så kan du søke om et såkalt omstartslån, da kan du ganske enkelt bake alt du har av gjeld inn i et lån, det spiller ingen rolle om du har betalingsanmerkninger eller ikke.

Hvis du ikke eier egen bolig og du ikke har betalingsanmerkninger så kan du søke om refinansiering uten sikkerhet. Dette er en måte du kan samle alt av din gjeld helt uten krav av bolig. Renten er dessverre noe høyere enn du får på et omstartslån eller et vanlig nedbetalingslån.

Veldig mange av de som sliter med gjeld har ikke mulighet til å låne penger. Det kan være at man har for høy gjeld eller at man har betalingsanmerkninger. Da gjelder det å se på andre løsninger som f.eks:

Privat lån/kausjonist

Om du har noen i din nære krets som kan stille opp for deg med sikkerhet for et lån. Det betyr i praksis at de garanterer for deg ovenfor banken. Dette kan gjøre det mulig for deg å låne penger til å betale ut gjelden. Når det er sagt så er det utrolig viktig at man her både er motivert og at den som stiller opp med lån/sikkerhet er klar over din situasjon.

Hvis man inngår en slik avtale så burde man først avtale alt i en skriftlig avtale som forteller hvordan dette skal håndteres og når gjelden/sikkerheten skal oppheve. Det kan være lurt å få juridisk hjelp til akkurat dette for å sørge for at alle er sikret.

Gjeldsordning

En gjeldsordning er en svært komplisert prosess og det er ikke alle som får det. Hvis man ønsker å søke om gjeldsordning så burde man ta kontakt med NAV sin gjeldsrådgiver for å få hjelp til det praktiske. Deretter så kan det være lurt å ta kontakt med namsmannen for å høre litt med dem. Veldig mange har god hjelp av en venn, regnskapsfører eller en jurist i denne prosessen. For å kunne få en gjeldsordning så må man oppfylle en del krav og om man oppfyller disse kravene kan man finne ut av på forhånd.

Hvordan kan Lånemegleren hjelpe deg med å rydde opp i gjeld?

Lånemegleren er verken en låneagent, gjeldsrådgiver eller jurist så vi kan kun svare på generelle ting. Det vi er eksperter på er finansiering eller refinansiering som det ofte gjelder i dette tilfellet. Vi har hjulpet flere tusen nordmenn med å refinansiere sin gjeld. Vi anbefaler deg å kontakt med en av aktørene i våre oppføringer ovenfor for å få mer informasjon

Nyttige linker

NAV sin gjeldsrådgivning

Namsmannen