Prisen du får på dine forsikringer blir regnet ut på følgende måte:

– Kostnader forsikringsselskapet har på forsikringenene (ansatte, husleie, administrasjon)

– Hvor stor «risiko» er du rent statistisk for at du vil trenge forsikringen

– Hva skal du forsikre?

– Historikk fra eventuelt tidligere eller eksisterende kundeforhold

= Prisen du får på forsikring

Les vår guide om hvordan du kan spare penger på forsikring her!

Får alle den samme prisen på forsikring?

Nei, dessverre så får ikke alle den samme prisen på forsikring. Forsikring blir på mange måter priset akkurat på samme måte som banken bestemmer renten du får på ditt forbrukslån eller boliglån. Det handler om å regne ut risiko for at du faktisk benytter deg av forsikringen. Dersom det er stor risiko for at du kommer til å ha et uhell å trenge forsikringen så blir kostnaden høy og om det er lav risiko så vil du få en lavere pris.

Dette gjør at to personer kan ha akkurat den samme bilen men få to helt forskjellige priser på sin forsikring. Det kan selvfølgelig oppleves som veldig urettferdig men det er slik verden er bygget opp og ikke minst slik verden er med dagens algoritmer. Dette er mye bedre enn tidligere når veldig mye var basert på trynefaktor og hvem du kjenner.

Har forsikringsselskaper den samme prismodellen?

Nei, da hadde det jo ikke vært konkurranse mellom selskapene. Akkurat som om banker vurderer alle kunder forskjellig så gjør forsikringsselskapene akkurat det samme. Det betyr om du ønsker billigere forsikring så kan du gjerne høre med flere selskaper. Her vil man gjerne oppleve at selskapene faktisk har en del å gå på når det kommer til forsikringer.

Hvis man ønsker billigere forsikring så er det derfor lurt å faktisk innhente tilbud fra så mange selskaper som mulig. Når du får et tilbud så er det veldig viktig at du faktisk leser vilkårene og sammenligner disse.

Hvorfor går prisene ned på forsikringer når jeg samler dem et sted?

Dette er helt enkelt fordi at forsikringsselskapene ønsker deg som kunde. Når du samler alt et sted så tjener de mer penger på deg og kan da gå ned i pris.