Hvis du skal ha verdivurdering så må du først finne ut hvilken type verdivurdering du trenger. Hvis du trenger en verdivurdering fra en megler så er det ganske enkelt. Da trenger du kun å gjøre følgende:

  1. Finn en eiendomsmegler – du finner utrolig mange her (sponset)
  2. Si at du ønsker å få en verdivurdering av din bolig
  3. Du trenger ikke å opplyse om at du kun ønsker en verdivurdering men det kan være veldig ryddig å gi informasjon om dette. En eiendomsmegler vil kunne se verdien av å få deg som «lead» inn.
  4. Dersom du f.eks søker om en refinansiering med betalinganmerkning så vil det kunne være veldig annerledes. Da kan det være at banken ønsker at du får en takst, dette er ikke en verdivurdering men en mer teknisk vurdering av din bolig. Dette koster normalt penger, enkelte banker tar kostnaden med takst og andre krever at du dekker dette.

Tilbyr alle eiendomsmeglere gratis verdivurdering?

Nei, alle eiendomsmeglere tilbyr ikke gratis verdivurdering men veldig mange gjør det. Dette er fordi de vet at når de først har gitt deg en verdivurdering så kanskje du bruker dem senere når du ønsker å selge boligen. Dersom man ønsker en gratis verdivurdering så må man forvente at eiendomsmegler legger seg i sin database over mulige kunder.

Kan det være store forskjeller i verdivurderinger?

Ja, det kan være store forskjeller i vurderingen fra forskjellige eiendomsmeglere. Dette er noe som ikke mange tenker på når de skal få en verdivurdering fra en megler. Derfor kan det være lurt å få en vurdering fra flere forskjellige meglere for da kan man benytte seg av den beste verdivurderingen.

Kan verdivurdering på nett brukes?

I noen tilfeller så kan en verdivurdering på nett brukes som grunnlag for låneopptak. Banker bruker blant annet dette selv når de vurderer søknader. Det som er det negative med dette er at man gjerne ikke klarer å få inn faktorer som potensielt kan øke verdien på bolig. Det kan være nylig installert varmepumpe, solcellepaneler eller oppussing som er over en algoritme sin forståelse.