Det å ha mye gjeld kan være svært stressende og en av årsakene er gjerne at man raskt mister oversikten. Den siste tiden så har det likevel blitt veldig mye enklere å sjekke hvor mye gjeld du har.

Nedenfor har vi listet opp hvordan du kan få oversikt over din gjeld. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan hjelpe deg med denne prosessen. Dersom du derimot skulle ønske å søke om en refinansiering av din gjeld så kan vi hjelpe deg med både vanlig refinansiering og refinansiering med sikkerhet. Sjekk tabellen under for å finne en aktør som kan hjelpe deg:

Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Variabelt dager
Alder 20 år
Omstartslån: Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298

Forbruksgjeld og kredittkortgjeld

Alle banker som tilbyr forbrukslån i Norge er koblet opp mot databasen som kalles for et «gjeldsregister». Det finnes i Norge to forskjellige aktører som tilbyr denne tjenesten:

Gjeldsregisteret

Norsk Gjeldsinformasjon

Dette er et sted hvor bankene samler opp alt du har av usikret gjeld på et og samme sted. Det er gratis for deg som privatperson å sjekke hvor mye gjeld du har og ikke minst hvor den er. Når du søker om et boliglån eller annen type lån så vil bankene automatisk bruke informasjonen fra dette registeret.

Betalingsanmerkninger

Hvis du har betalingsanmerkninger så er det slik at en kredittsjekk som du kan gjøre gratis hos de aller fleste selskaper tilbyr privatpersoner gratis eller mot et tillegg på noen få kroner. På denne måten kan du få oversikt over dine betalingsanmerkninger.

Ubetalte regninger

Ubetalte regninger kan faktisk være den vanskeligste delen å få oversikt over. Det er for de at disse ikke ligger samlet et sted. Likevel så krever det bare noen få minutter å få oversikt over dine regninger. De aller fleste aktører har noe som heter «Min Side». Her kan du logge inn å få oversikt over dine ubetalte regninger. Nedenfor er noen eksempler på «vanlige» gjeldsposter:

  • Strøm
  • Telefoni
  • Lån
  • Avbetalingsavtaler som f.eks Klarna, AfterPay
  • Skattekrav
  • NAV

Hva kan du gjøre med gjelden du skylder?

Dersom du skylder mye penger eller har mange ubetalte regninger så gjelder det å ta grep raskt. Det kan være lurt å vurdere en refinansiering av både gjeld og ubetalte regninger. Det betyr at man samler alt man har av gjeld i et nytt lån som så blir det man forholder seg til. Når man refinansierer så sparer man ofte penger i form av lavere gebyrer, renter og andre omkostninger.

Om man ikke ønsker å låne penger for å betale bort det man skylder så kan man prøve å betale ned hvert krav hver for seg. Dette trenger ikke å være komplisert og i mange tilfeller kan man få veldig god hjelp av betalingsutsettelser fra de forskjellige aktørene man skylder penger.