Et varelager er viktig for alle bedrifter som selger produkter eller en kombinasjon av tjenester/produkter. Vi får mange henvendelser fra norske bedrifter som er på jakt etter beste løsning for å finansiere sitt varelager. Når vi får et slikt spørsmål så er svaret ganske enkelt at det er kassekreditt som er det beste alternativet for de aller fleste bedrifter.

Lånebeløp 10000-5000000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Raskt dager
Alder 20 år
QRED er en ledende aktør på bedriftslån i Sverige og er nå kommet til Norge. De kan hjelpe alt i fra små til mellomstore bedrifter! Hos QRED kan du låne fra 10000,- og helt opp til 5 millioner kroner.

Med en kassekreditt så kan du låne penger kortsiktig til å finansiere varelaget og betale ned ettersom du får solgt varene. Dette er svært effektivt og kan brukes på flere måter for å bygge opp en soliditet i selskapet. Etterhvert som man tjener penger så vil behovet for en kreditt gå ned eller man kan bruke en kassekreditt for å akselerere veksten ytterligere.

Veldig mange er redd for å låne penger til å finansiere varelageret

Det å skulle låne penger til å betale for et varelager man ikke har solgt kan virke skummelt for veldig mange, men det er faktisk ikke så veldig skummelt. Hvis man har en klar plan for hvordan man skal selge varene og har en klar plan så er det faktisk ikke skummelt. I tillegg så er det gjerne slik at beløpet trenger ikke å være veldig stort til å begynne med og man kan øke ettersom man føler seg komfortabel med det.

Det kan være veldig ineffektivt å bygge et varelager med tjente penger selv om det ikke er umulig. Det løper mye kostnader for en butikk og en kassekreditt kan gjøre det mulig å tjene mer raskere. Likevel så er det viktig at det å låne penger for å finansiere et varelager ikke er for alle. Det er nemlig slik at hvis man ikke har en markedsplan eller er usikker på hvordan man kan få kunder så bør man først få på plass det før man låner penger.

Trenger man sikkerhet for å låne penger til å finansiere varelageret?

I utgangspunktet så trenger man ikke noe sikkerhet – men det stilles gjerne krav om en personlig garanti. Det er en garanti som gjør at du som person er ansvarlig for at det blir betalt tilbake. Dette er ikke veldig skummelt men det er et ansvar som følger dette. Vår erfaring er at de aller fleste bedrifter som får innvilget en kassekreditt – velger å ikke misligholde den som fordi den er så viktig for bedriften.

Alternativer til å låne penger for å finansiere varelageret

Hvis du får avslag på et lån til varelager eller ikke ønsker å låne penger for å finansiere varelageret så finnes det noen alternativer. En del leverandører har noe som heter leverandør-kreditt, det betyr at du faktisk får litt tid på deg til å selge produktene før faktura forfaller. Det er likevel slik at hvis du er en ny kunde eller en relativ ny bedrift så er det ikke sikkert at det er mulig å få innvilget dette med en gang.