Det å ha betalingsanmerkninger kan være veldig stressende og ikke minst hemmende. For mange så kan det nok virke umulig å bli kvitt betalingsanmerkninger men det er det ikke. Nedenfor har vi laget en guide til deg som ønsker å bli kvitt betalingsanmerkninger. Vi gjør oppmerksom på at Lånemegleren ikke er en gjeldsrådgiver og vi om du trenger generelle råd så bør du kontakte ditt lokale NAV-kontor for å få råd fra fagpersoner.

Om du i dag eier egen bolig og har betalingsanmerkninger så kan du få hjelp av en spesialbank eller en låneagent. Sjekk ut vår liste over seriøse tilbydere – det er gratis og uforpliktende å søke.

Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Variabelt dager
Alder 20 år
Omstartslån: Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298

Slik blir du kvitt betalingsanmerkningene

Det er mange måter å bli kvitt betalingsanmerkning på men nedenfor har vi laget en liste over punkter som gjør at du kan få oversikt og bli kvitt dem raskest mulig.

  1. Sjekk hvor mange betalingsanmerkninger og hvilke betalingsanmerkninger du har
  2. Gå inn på hver enkelt betalingsanmerkning for å se hvilke krav dette gjelder. Noter dette ned gjerne på et papir eller om du er digital så kan du bruke Google sitt regnark eller Excel.
  3. Se om det er muligheter for å forhandle ned kravene som ligger bak betalingsanmerkningen. Hvis du har et gammelt krav eller at det har påløpt mye gebyrer på det så kan dette være nok.
  4. Legg en plan for hvordan du skal bli kvitt betalingsanmerkningene. Du kan søke om en refinansiering eller du kan legge en betalingsplan for kravene. Hvis du vurderer en refinansiering så kan du gjerne søke om om et omstartslån hos oss.

    Med en gang kravet per betalingsanmerkning er betalt ned så skal betalingsanmerkningen slettes og du er da dermed kvitt betalingsanmerkningen. Det hender i noen tilfeller at man må vente noen dager før alle systemene har oppdatert at du har betalt ned kravet. Når betalingsanmerkningen er borte så er dette informasjon som er slettet og dermed starter du med blanke ark.

Kan man få hjelp til å bli kvitt betalingsanmerkninger?

Lånemegleren bistår kunder med hjelp til refinansiering men når det kommer til forhandling med kreditorer rundt betalingsanmerkninger så er dette noe som vi ikke gjør. Vi kan hjelpe deg når du har en plan for hvem du skal betale og hva du skal betale. Hvis man har en veldig kompleks situasjon så kan det være hjelp i å snakke med en jurist som er ekspert på gjeld. Hvis man har en innboforsikring så er det flere av disse som dekker nettopp slik rettshjelp.

Dersom man ikke har mulighet eller økonomi til å hyre en advokat så er alle kommuner pålagt å tilby gjeldsrådgivning til sine innbyggere. Dette er en tjeneste som er lagt inn under NAV og vi vet at ventelisten kan være litt lang der. Det finnes i tillegg en del forskjellige gjeldsrådgivere men her er det vanskelig å finne seriøse aktører.

Vår erfaring er at veldig mange klarer fint denne delen av jobben selv. Noen forhandler før de søker om en refinansiering og andre forhandler i etterkant av at de har fått innvilget en refinansiering. Hvis man er så heldig å får innvilget en refinansiering så vil det for de aller fleste ikke være nødvendig å få hjelp til dette.