Det er mange forskjellige kredittkort å velge mellom. Det kan ta tid å finne det beste kortet, men det kan lønne seg. Du kan finne kredittkort med lav rente og spare penger. Her viser vi deg hvordan du finner kredittkortet med best rente.

Når du skal finne kredittkortet med beste rente trenger du heldigvis ikke å starte å undersøke helt fra bunnen. Vi skal også sammenligne kredittkort fra forskjellige tilbydere, og også vise deg en løsning som gjør at du enkelt kan sammenligne tilbud fra flere banker. Det kan gi deg en snarvei til kredittkort med lav rente. Det betyr at du kan spare penger på lavere rente.

Rente på kredittkort

Renten på kredittkort er langt høyere enn et vanlig banklån. Grunnen til dette er at kredittkort er usikret. Siden dette gir høyere risiko for utlåner skrur de renten opp. Det kan også være store forskjeller på renten. Dermed kan det være mye penger å spare på å velge kredittkort med best rent.

Når du skal velge kredittkort er det viktig og ikke bare se på renten som er oppgitt. Det er også viktig å se på gebyrer, avgifter, og om du kan få noen fordeler ved å velge nettopp det kortet du vurderer. Dersom du får noen fordeler som du betaler for i dag gratis ved å velge kredittkortet kan du spare penger på det.

Hva er nominell rente og effektiv rente?

Dersom du skal vurdere kredittkort med beste rente og kun skal se på renten må du se på renten du faktisk betaler. Her skiller vi mellom nominell rente og effektiv rente. Det er gjort flere undersøkelser på hvor mange i Norge som vet forskjellen på dette, og selv om det er enkelt å skille disse er det overraskende få som vet hva forskjellen er. Det er synd, for dersom du vil ha et kredittkort med best rente er det veldig viktig å vite hva som skiller nominell rente fra effektiv rente.

Den nominelle renten er prisen eller den årlige renten du betaler for selve lånet. Når en utlåner snakker om rente er det i de aller fleste tilfeller nominell rente det snakkes om. Nominell rente er altså kostnaden for selve lånet, og her ser man bort fra etableringsgebyr, termin eller fakturagebyr eller andre gebyr og kostnader.

Effektiv rente ser på alle kostnader forbundet med lånet eller kreditten. Derfor er effektiv rente høyere enn den nominelle renten. I effektiv rente tas det hensyn til alle gebyrer og avgifter som må betales sammen med renten på selve lånet.

Effektiv rente kan påvirkes av flere ting. Størrelse på lån og hvor store avdrag du betaler spiller en stor rolle. Dersom du har et lite lån og betaler små månedlige avdrag sammen med et termingebyr vil den effektive renten kunne bli veldig høy. Betaler du derimot store avdrag, noe som gir deg kortere nedbetalingstid, vil den effektive renten bli lavere.

Sammenligning av kredittkort med best rente

Å sammenligne kredittkort fra flere aktører er viktig når du skal finne kredittkort med best rente. Dette er en av grunnene til at Lendo er en av løsningene vi synes er best for kredittkort. Lendo er nemlig en låneagent som sender ut tilbud til flere utlånere og banker. Dermed vil bankene vite at de konkurrerer med andre, noe som kan føre til at du får et kredittkort med lav rente. Hvilken rente du kan få avgjøres individuelt ut fra din situasjon, så det er vanskelig å si en konkret rente du kan forvente å få ved å bruke Lendo.

Bank Norwegian er en av de mest kjente utlånerne på det norske markedet. Noe av grunnen er nok at Bank Norwegian ikke bare deler navn med flyselskapet, men også gir deg fordeler om du fly med Norwegian Air Shuttle. Velger du et kredittkort fra Bank Norwegian og låner 15 000 kr over et år med utsatt betaling kan du forvente deg en effektiv rente på 23,1 %. Det betyr at tilbakebetaling av lån og lånekostnad samlet er 16 764 kr.

Santander Consumer Bank er en annen stor aktør på det norske markedet for kredittkort. Det finnes tre forskjellige Santander kredittkort, nemlig Gebyrfri VISA, Santander Red og Flexi VISA. Disse har ulike egenskaper, og det er også forskjell på den effektive renten på VISA kortene fra Santander. Velger du Gebyrfri VISA med 15 000 kr kreditt over 1 år vil den effektive renten være på 23,4 %. På Santander Red med 15 000 kr i kreditt over 1 år er den effektive renten derimot på 17,1 %. Velger du Flexi VISA med 35 000 kr over 1 år får du en effektiv rente på 24,6 %.

Komplett Bank er en annen utlåner som er velkjent på det norske markedet, og som lar deg søke på kredittkort. Komplett Bank Kredittkort kan ha en kredittgrense på opptil 100 000 kr. Velger du et kredittkort fra Komplett Bank med 12 000 kr i kreditt over 1 år får du en effektiv rente på 24,2 %.

Som du kan se er det lite forskjell på den effektive renten, bortsett fra på Santander Red. En av grunnene er at utlånerne ikke konkurrerer i samme grad på tilbudene de legger ut på nettsidene sine. Igjen, bruker du en låneagent som samler inn tilbud fra flere banker vil du kunne få et bedre tilbud på et kredittkort med lavere rente. Her kan Lendo være verdt å sjekke ut. Lendo sender din søknad til flere banker, noe som betyr at bankene må konkurrere om å få deg som kunde. Det kan bety at du får lavere rente.

Viktig å tenkte på når du velger kredittkort

Effektiv rente er selvsagt viktig når du skal velge kredittkort, men, det er også verdt å undersøke hvilke fordeler de forskjellige kortene kan gi deg. Betaler du for eksempel for en reiseforsikring i dag, kan du velge et kredittkort som gir deg reiseforsikring på kjøpet. Da kan du si opp reiseforsikringen og spare penger på den.

Komplett Bank tilbyr ikke bare reiseforsikring når du bruker deres kredittkort. I tillegg har du avbestillingsforsikring, kjøpsforsikring og ID-tyveriforsikring.

Et annet godt eksempel på fordeler du kan få fra kredittkort finner vi hos Bank Norwegian. Bestiller du flyreise med Norwegian og betaler med ditt Bank Norwegian kredittkort kan du få 4 % CashPoints på LowFare billetter, og 10 % CashPoints på Flex billetter. Med 45 dagers rentefri betalingsutsettelse kan dette være en god løsning om du reiser mye.

Hvilket kredittkort har best rente?

Skal du finne kredittkort med best rente kommer du ikke utenom å måtte sammenligne den effektive renten på kredittkort fra flere aktører. Denne kan du raskt finne på nettsiden til bankene og utlånerne, men siden det finnes mange av disse vil det ta tid å hente inn all denne informasjonen. Dersom du ønsker å spare tid kan du for eksempel la Lendo gjøre denne jobben for deg.

Registrerer du en søknad på Lendo vil de sende søknaden videre til flere banker. Bankene er selvsagt klar over at de nå må konkurrere med andre banker. Det betyr som nevnt at du kan få en lavere rente. Neste trinn er at de bankene som er villige til å gi deg kredittkort vil sende deg tilbudet. Da kan du enkelt sammenligne de ulike tilbudene.

Når du har funnet kredittkort med best rente kan du takke ja til tilbudet. Dette vil da bli aktivert og du får kredittkortet til sendt. Dersom du ikke er fornøyd med tilbudene du har mottatt kan du selvsagt takke nei. Å få tilbud på kredittkort koster ingenting, og du er heller ikke forpliktet til noe som helst.