Når man driver en bedrift så skal banken være din beste venn i både tykt og tynt. Det å finne den beste banken for din bedrift kan være veldig vanskelig og derfor har vi valgt å lage en liten oversikt over banker som satser på bedriftsmarkedet og hva som skiller disse.

Lånebeløp 10000-600000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eks: Nominell rente 11.9%, effektiv rente 13.14 %, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-. Dette er et USIKRET LÅN som du står personlig ansvarlig for og er et forbrukslån som ikke hefter på bedriften.

Hva kjennetegner en bank som satser på bedrifter:

 • Tilbyr kassekreditt og bedriftslån
 • Tilbyr forsikringer til bedrifter
 • Tilbyr integrasjon mot regnskapsprogrammer
 • Har verktøy for likviditet og lignende
 • Gode investerings-produkter for bedrifter

Dette er bankene som satser på bedrifter i Norge

DNB

DNB er banken som de aller fleste bedrifter benytter seg av. I mange år så var nok DNB den beste banken for bedrifter i Norge. De siste årene så har det riktignok kommet noen konkurrenter, men fortsatt så holder DNB en sterk posisjon. En grunn til at DNB er en såpass stor aktør for bedrifter i Norge er at de på langt nær er en av de enkleste bankene å stifte et nytt AS for. Det kan være mye å passe på når man skal bytte bank til bedriften så veldig mange blir hos den samme banken.

DNB tilbyr integrasjon mot de aller fleste regnskapssystemer på nett.

SBANKEN

Sbanken er nok mest kjent for mange nordmenn som Skandiabanken. Inntil nylig så var dette en bank som primært satset på privatmarkedet men har den siste tiden satset mer mot bedrifts-markedet. De har tatt med seg den gode tekniske løsningen de har hatt for privatmarkedet og ikke minst tatt bort gebyrene for mange av sine tjenester.

Sbanken kan enkelt kobles til flere av av regnskapsprogrammene på nett.

Handelsbanken

Handelsbanken har tradisjonelt vært en bank som har blitt brukt av svært mange bedrifter i Norge. Dette er en bank som tilbyr bedrifter alt de trenger som f.eks kontoer, nettbank, pensjon, forsikring og investeringer.

Nordea Bedrift

Nordea er en bank som selvfølgelig satser på bedrifter. De tilbyr alt en bedrift trenger for å kunne drive sin bedrift. I tillegg så tilbyr Nordea sitt eget regnskapsprogram og i tillegg så kan du koble deg mot flere regnskapsprogrammer.

Bank 2

Bank 2 er for de aller fleste kjent for refinansiering med betalingsanmerkning for privatkunder. De har tidligere fått omtale i DInePenger og kåret til en av de bedre bankene for mindre bedrifter.

Hva er en god bedriftsbank?

En god bank for en bedrift er en bank som oppfyller følgende krav:

 • Enkel å bruke
 • Tilgang til gode kredittløsninger som kassekreditt og bedriftslån
 • Enkelt å kjøre lønn
 • Verktøy for å se likviditet
 • Integrasjoner mot regnskapsprogrammer
 • Gode kundeservice
 • Enkel tilgang på forsikringer og andre produkter som er viktige for bedriften

Hvilken bank er den beste for bedrifter i Norge?

Her skulle vi i Lånemegleren gjerne hatt et veldig godt svar til deg men det er faktisk slik at alle bedrifter er forskjellig. Noen bedrifter trenger tilgang på kreditt, andre trenger produkter til sine ansatte (pensjon og forsikring) og for andre bedrifter så er det viktigste å ha en bank som er enkel å bruke. Det vi derimot anbefaler er at man tar en kikk på alle bankene i markedet.

Finn ut hva som er viktige funksjoner og tjenester for din bedrift. Du kan gjerne kontakte disse bankene for å få prislister slik at du kan sammenligne disse med hverandre. Det kan faktisk være mye penger å spare for bedrifter som ønsker billigst mulig bank-tjenester.

Nye banker vil satse på bedrifter

Det vil over de neste årene komme flere nye banker som vil satse på bedrifter. Grunnen til det er ganske enkelt at de må søke lønnsomhet andre steder enn de har gjort tidligere. For bare nå få år siden så fantes det over 20 banker som tilbyr forbrukslån. Dette er et marked som nå begynner å tørke og derfor så kommer vi til å se en stor endring der i tiden som kommer og at flere vil satse på bedrifter.