NyheterHva er god rente på et forbrukslån?

Det er nok ikke helt slik en rente regnes ut men det er komplekse regnestykker som banken bruker for å bestemme hvilken rente du skal få på ditt forbrukslån.

Hva er god rente på et forbrukslån?

Når man skal ta opp et forbrukslån så er renten veldig viktig for de aller fleste av oss. Veldig mange lurer på hva som egentlig er god rente på et forbrukslån? Les alt du trenger å vite her!

Publisert: 2. mai 2022

Veldig mange forbinder forbrukslån med renter på over 20 % og det veldig mange ikke vet er at renten på forbrukslån er faktisk ikke så høy. De siste årene så har renten på forbrukslån fulgt utviklingen til rentemarkedet generelt. Selv om renten på forbrukslån er betydelig høyere enn renten på et lån med sikkerhet så er det fortsatt lavt hvis man sammenligner med renter på kredittkort og bedriftslån.

En god rente på et forbrukslån er rente som reflekterer din økonomi. Enkelt forklart så skal renten gjenspeile hvilken risiko banken anser deg som. De siste årene så har heldigvis rentene generelt droppet ganske markant.

Hvordan bestemmes renten på et forbrukslån?

Når man søker om et forbrukslån så er det flere faktorer som spiller inn på hvilken rente man kan få på sitt forbrukslån:

  • Hvor mye penger skal du låne?
  • Hvor lang tid skal du bruke på å nedbetale lånet ditt?
  • Hvor mye risiko anser banken deg som? (ref kredittscore)
  • I enkelte tilfeller kan låneformålet være med på å dytte renten i det øvre eller nedre sjiktet

En god rente får deg kan være dårlig rente for naboen

Forbrukslån baserer seg på en automatisk individuell vurdering av deg og din økonomi. Ettersom vi alle har forskjellige økonomiske situasjoner så er det helt umulig for oss å generalisere hva en god rente er. Det er så mange faktorer som spiller inn på dette og det er ikke slik at det finnes en fasit her. Vi kan likevel prøve å generalisere litt når det kommer til renter på forbrukslån.

Generelt så vil vi si at alt under 10 % i effektiv rente er en meget god rente på forbrukslån. Kommer du under 8 % så er dette veldig godt. Om du ligger mellom 10 % og 15 % så er dette en grei rente. På samme måte om du beveger deg over 20 % i effektiv rente så vil vi si at dette er en høy rente.

Refinansiering kan ha lavere rente

Når man refinansierer så kan man i enkelte tilfeller få en lavere rente ifølge nettsiden Refinans.net. Dette er noe vi som jobber med refinansiering i Lånemegleren kan skrive under på. Det virker som om rentesatsene på refinansiering er lavere enn på forbrukslån. Det kan likevel være flere grunner til dette, blant annet størrelsen på forbrukslånet og ikke minst hvilken løpetid (nedbetalingstid) man har.

Hvordan jobber Lånemegleren for at du skal få en god rente på ditt forbrukslån?

Vi har over tid bygget et system som hjelper deg med å sende inn søknad om forbrukslån og gjør det enkelt for deg å sammenligne forbrukslån fra flere aktører. Dette gjør at du helt enkelt kan sammenligne forbrukslån og velge den beste renten.

I tillegg så hjelper vi deg så godt vi kan dersom du ønsker hjelp med å få vår mening om ditt lånetilbud. Vi har hjulpet flere tusen nordmenn med å sammenligne forbrukslån og fremskaffe den beste renten på forbrukslån.