Julehøytiden har etter hvert blitt en stor belastning for husholdningenes økonomi, og vi skal i denne artikkelen derfor slå et slag for de hjemmelagde og personlige julegavene som vi bestemt mener dine nærmeste vil bli like glade for som for dyre og kjøpte gaver!

Les videre, og se våre tips til hjemmelagde julegaver som garantert vil gi god stemning rundt julegrana.

Hjemmelagde badebomber!

Vet du om noen av dine nærmeste liker å slappe av i badekaret etter en hektisk arbeidsdag eller uke? Perfekt, for da har vi en meget passende hjemmelagd julegave som du enkelt kan produsere mye av. Vi snakker da naturligvis om deilig duftende hjemmelagde badebomber som du kan tilpasse akkurat slik som du ønsker.

Ingredienser

– Sitronsyre (500 gram)

– Natron (500 gram)

– Pastafarge

– Duftolje (kjøp på apoteket)

– Små former (isbitformer i silikon, muffinsformer, eggeglass etc)

Mer enn dette trenger du ikke, men vær obs på hvor mye innhold som er i posene med sitronsyre og natron. Som regel er det 50 gram og da trenger du altså 10 poser.

Fremgangsmåte

Det hele er utrolig enkelt og er altså en flott julegave å gi til sine nærmeste.

1. Ha 1 teskje med aromaolje i en bolle av litt størrelse

2. Ha 1 teskje med vann i oljen

3. Ha i pastafarge slik at du får den fargen du ønsker når du blander

4. Ha i 250 g natron og bland godt

5. Ha i 250 gram sitronsyre og bland godt

Gjenta dette med gjerne i en annen farge. Ingrediensene er altså til to solide ladninger med badebomber.

Nå skal blandingen ha en fin og fast form og du kan ha den i de formene du ønsker. Husk å trykk blandingen godt ned i formene og la den tørke i noen timer for å bli tørr og fin.

Pakk badebombene inn i cellofan og vips så har du gaven ferdig!

Eple-infusert vodka

Dette er en superenkel gave å lage og er utrolig populær blant de voksne. Denne kan både nytes til mat, bare til kos eller som et tillegg i matretter.

Epleinfusert vodka betyr rett og slett at epler skal ligge å trekke i vodka slik at eplesmaken setter seg i spriten.

Dette trenger du:

– 1 flaske vodka med minimal svak og av i hvert fall medium kvalitet

– Smakfulle epler (2 glass vodka vil tilsvare et behov for ca 2 epler)

– Norgesglass (kjøpes på Europris eller lignende)

Fremgangsmåte

Fjern kjernen på eplene og kutt de i terninger. Eplene skal ha skall på og skal naturligvis vaskes først.

Eple infusert vodka
Frukt-infusert vodka er en innertier under juletreet!

Hiv eplene oppi Norgesglasset og hell over vodka til eplene er dekket.

Deretter skal eplene stå på en kjølig og mørk plass i minimum fire dager.

Du kan deretter kjøpe små flasker og helle den deilige eplevodkaen i og pakke inn i cellofan eller legge som et tilbehør i en gavekurv. Enklere blir det ikke, og du kan gjøre det samme med andre frukter eller kombinere forskjellige frukter. En spennende og personlig gave, som rekker til flere gaver!

Ps. Hvis du ikke ønsker å gi bort alkohol kan du naturligvis gjøre akkurat det samme med vann!

Kalender med familiebilder

Dette er ingen nyskapende idé akkurat, men allikevel en gave som er enkel å lage og som har et veldig personlig preg.

Det er mange tilbydere av hjemmelagde kalendere med bilder på nett og et enkelt søk i Google vil hjelpe deg med å finne frem til den produsenten du foretrekker.

Du skal rett og slett velge ut bilder du vil ha i kalenderen og da velger du naturligvis bilder som er tilknyttet til mottakeren. Skal kalenderen gis i gave fra dine barn til deres besteforeldre er det ekstra morsomt å bruke bilder som har med besteforeldrene og barna å gjøre. En veldig flott gave som er nokså billig, og som har den fordelen at den kan nytes et helt år!

Hjemmelaget honning- og vaniljesåpe

Hjemmelaget håndsåpe er bestandig en flott gave å få, og det er så utrolig enkelt å lage. På nett får du kjøpt såpemasse og såpeduft, og du styrer i stor grad prosessen selv. Du kan mikse og trikse med dufter, du kan tilsette honning for å få ekstra god duft og gode hudegenskaper, du kan tilsette krydder og mye mer!

Husk på at det er smart med former som er laget til dette formålet.

Det handler rett og slett om at du smelter såpemassen i vannbad eller i mikrobølgeovnen og tilsetter den duften eller de ingrediensene du ønsker.

Hjemmelaget sape
Hjemmelaget såpe er populært og enkelt å lage!

Ingredienser:

– 500 såpemasse

_ 1 glass såpeduft (vanilje)

– Honning

– Støpeformer

Fremgangsmåte.

– Del såpemassen i mindre biter og smelt over et vannbad eller i mikro (skal ikke koke) Ikke rør i såpemassen mens den smelter ettersom dette gir luftbobler. Ta av skum på overflaten med en skje.

– Tilsett såpeduft etter instruksjon på glasset + evt. tørkede blomster eller lignende.

– Rør inn 3 spiseskjeer honning

Hell såpeblandingen i ønskede former og la den deretter avkjøle i minst to timer – gjerne lengre.

Når såpene er klare er det bare å pakke dem inn akkurat slik du ønsker, og du har da en super gave som du kan gi til din familie eller til vennene dine.

Overraskelseskurv

En overraskelseskurv er bestandig en kjærkommen gave til den som har alt! Kjøp en pen kurv og fyll den med ting som mottakeren liker. Det kan være sjokolade, kaffe, te, sminke, oster, kjeks, en flaske vin, syltetøy og så videre.

En slik gave er utrolig fin å få og viser at du virkelig har tenkt på vedkommende og at du har lagt litt tid og energi i å gi en helt personlig gave – selv om den består av ting du har kjøpt.

Et annet forslag: hvorfor ikke lage en gavekurv bestående av alle de forslagene vi har kommet med ovenfor? Det hadde blitt en komplett kurv som virkelig viser at du har lagt deg i selen og brukt omtanke og tid på å lage egne produkter som du gir bort med kjærlighet. Suppler med litt andre småsaker og du har virkelig en gave som det ikke finnes maken til under juletreet!

Til slutt

Dette er bare et lite forslag til hjemmelagde gaver som du kan lage, og selv om du må betale litt for ingrediensene så vil disse allikevel rekke til svært mange gaver under treet. Dette er gaver som er helt personlige som du har brukt egen fritid på, og det vet de aller fleste å sette pris på.

Det finnes naturligvis et enormt utvalg av forskjellige andre ting du kan lage, og internett er praktisk talt fullt av gode ideer på slike ting.

Begynn tidlig og gjør deg ferdig i god tid, og da får du anledning til å slappe av og nyte julefreden – slik som den er ment til å brukes!

Her kan du virkelig spare penger på julegaver!

Lykke til!

Gavekurv julegave
En gavekurv med godsaker i er en perfekt julegave!