NyheterHelselån

Helselån

Helselån er et relativt nytt produkt som flere private sykehus tilbyr til sine kunder. Hva er et helselån og burde du ta opp et helselån?

Publisert: 24. nov. 2021

I Norge så har alle rett på helsehjelp uten at det koster mer enn utover grensen på frikort. Vi anbefaler alle å ta kontakt med sin fastlege for å se om det finnes noen muligheter til å sine behandlinger dekket av det offentlige. Det finnes i dag flere ordninger med fritt sykehusvalg og samarbeid med private sykehus på en del forskjellige behandlinger.

Et helselån er et låneprodukt som blir markedsført som en månedlig nedbetaling av private helsetjenester over måneder istedenfor å betale alt med en gang. I Norge så er vi så heldig at det meste av helse-tjenester er dekket av det offentlige men det finnes noen unntak her. Det kan være plastiske inngrep eller andre inngrep som ikke er dekket av det offentlige eller som det er lang ventetid på.

Hvordan er betingelsene på et helselån?

Betingelsene på helselån som vi fant er akkurat de samme på et ordinært kredittkort eller forbrukslån. Det betyr ganske enkelt at det er som et helt vanlig forbrukslån. Hvis du vurderer helselån så kan det derfor være lurt å sammenligne med helt ordinære forbrukslån. Det kan være at du kan få bedre betingelser her.

Om du eier egen bolig så kan det være at du kan refinansiere ditt boliglån for å frigjøre kapital som du kan bruke på nettopp hva du vil. Da vil du få en mye lavere rente som faktisk kan spare deg flere tusen kroner.

Hvor mye kan jeg søke om i helselån?

Vi fant veldig lite informasjon men de forskjellige aktørene hadde opptil 60000,- kroner og noen hadde opptil 100 000,-. Det er viktig å huske på at det ikke er alle som markedsfører sine lånetilbud med navnet "helselån" men heller har informasjon om at man kan låne penger til behandlingene eller få det på avbetaling.

Hva kan jeg bruke et helselån på?

Et helselån er ment for behandlinger og andre tjenester innnenfor helse. Det er likevel ikke en del av grunnlaget for en lånesøknad hva du bruker pengene på. Det betyr at du som regel står helt fritt til å bruke pengene på akkurat det du vil selv. Akkurat som om du ville søkt om et forbrukslån eller andre typer lån uten sikkerhet.

Tilbyr Lånemegleren helselån?

Nei, vi tilbyr ikke helselån. Hvis du vurderer å søke om et helselån så anbefaler vi deg at du leser betingelsene og sammenligner opp mot et ordinært forbrukslån. Det trenger faktisk ikke være store forskjeller her når det kommer til betingelser og veldig mange vil kunne få et bedre lånetilbud fra en tradisjonell bank som tilbyr forbrukslån.