Ved en tilfeldighet skulle en av Lånemegleren sine ansatte inn i nettbanken for å sjekke hva den nye renteendringen hadde å si for han. Ved en tilfeldighet så stod det «boliglån 85 %». Dette stemte for…4 år siden men ikke nå lenger. På disse 4 årene så har det vært en prisoppgang på nærmere 40 %. Det betyr at istedenfor 2,15 % i rente så ble det 1,92 %.

Dette er et tall som er viktig å følge med på ettersom bankene ikke har systemet for å fange opp dette selv. Dette er nok samtidig noe de tjener utrolig godt på. For mest sannsynlig så kunne nevnte boliglån ha hatt en mye lavere rente selv for bare noen få år siden.

Hvordan går man frem for å sjekke om banken har registrert riktig opplysninger om din bolig?

  1. Du logger inn i nettbanken
  2. Trykk på boliglån
  3. Se hvilken rente og belåningsgrad du har
  4. Kontakt banken (du må kontakte per telefon)
  5. Be om en bedre rente

Kan banken være uenig med deg?

Banken kan være uenig med deg men da kan du faktisk ta saken i egne hender. Da trenger du faktisk bare å innhente en verdivurdering. En verdivurdering fra en eindomsmegler er gratis og koster deg ingenting. Det er i tillegg helt uforpliktende og i enkelte tilfeller så kan du få en digital verdivurdering. Hvis du har dette så kan ikke banken være uenig med deg og de må sette ned renten til riktig sum.

Dette kan være en ypperlige anledning til å se om om du kan få lavere rente på ditt boliglån. Dette er noe som vi anbefaler at alle gjør fra tid til annen. Ved å lage en slags konkurranse om deg som kunde så øker du sjansene for at du får en ennå bedre rente enn du ville fått selv med ny belåningsgrad.