Stadig flere nordmenn søker om grønne boliglån. Grunnen til at mange ønsker et grønt boliglån er at det er mer gunstig enn et ordinært boliglån. Det virker å være veldig mange som er usikre på om kravene som stilles for å få et grønt boliglån og derfor har vi laget en oversikt over hva et grønt boliglån er og ofte stilte spørsmål om grønne boliglån.

Lånebeløp 100 000 – 10 000 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Variabelt dager
Alder 20 år
Omstartslån: Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298

Hva er et grønt boliglån?

Et grønt boliglån er et eget boliglån for deg som eier bolig som har oppfyller kravene til energikarakter A eller B. Energimerking er en merking som forklarer hvor energivennlig ditt hus er, du kan lese mer om energimerking på Energimerking.no. Du kan gjøre dette selv å logge inn med BANK-ID og svare på en del spørsmål om ditt hus.

I tillegg til disse kravene så har bankene egne krav som f.eks:

  • Boligen har fått ENOVA-tilskudd
  • Boligen har installert varmepumpe eller solcellepaneler

Grønt boliglån praktiserer derfor litt forskjellig litt avhengig av hvilken bank som man ønsker å låne penger hos. Ifølge nettsiden Solcellepaneler.com så er det viktig at eventuelle energitiltak man gjør må være utført iht til regelverket. Dette gjelder solcellepaneler eller varmepumpe. I enkelte tilfeller så kan banken kreve dokumentasjon på nettopp dette.

Hvilken rente har et grønt boliglån?

Et grønt boliglån har ofte den laveste renten som banken tilbyr. Derfor man har høyere enn 75% belåning så kan det være at renten er noe høyere. Ettersom renten endrer seg så vil det variere veldig hvilken rente man får derfor bør man sammenligne boliglån i flere banker før man bestemmer seg for hvilket boliglån man går for.

Kan man refinansiere gjeld med et grønt boliglån?

Her er det litt forskjellig praksis mellom bankene, noen banker lar deg refinansiere med et grønt boliglån og andre ikke. Det bør i utgangspunktet ikke være noe problem så lenger du har nok egenkapital i boligen. Hvis du ønsker et konkret og bindende svar på dette fra banken så anbefaler vi at du tar kontakt med banken.

Hvilke banker tilbyr grønt boliglån?

  • Nordea
  • DNB
  • Cultura
  • Sparebanken 1
  • Landkreditt
  • Fana Sparebank

Hvordan få et grønt boliglån?

1. Sørg for at boligen din har riktig energimerking

2. Søk hos bankene som tilbyr grønt boliglån

3. Sammenlign lånetilbud fra bankene og velg det lånetilbudet med best rente