For mange kan tilbakekomsten til den daglige virkeligheten fortone seg som et lite mareritt, og ofte er det økonomien som spiller en sentral rolle.

Mange har nemlig brukt kredittkortet litt vel flittig, og nå når regningen skal tilbakebetales er det mange som kommer til å slite en god del.

Heldigvis finnes det løsninger også for dere dette gjelder, og det er her vi kommer på banen med gode råd og tips.

Les videre og finn ut hvordan du kan komme deg ut av den økonomiske knipen som kan oppstå etter sommerferien!

Bruk av kredittkort i ferien

Veldig mange ønsker å bruke kort til kjøp av varer og tjenester når de er på ferie i utlandet og dette er fornuftig nok. Faktisk blir vi som forbrukere oppfordret til å bruke kredittkortet i slike tilfeller og det er flere grunner til dette. Det dreier seg imidlertid først og fremst om faren for å bli utsatt for svindel og den påfølgende økonomiske sikkerheten som følge av dette.

Det er et kjent fenomen at man kan bli utsatt for uheldige hendelser når man bruker kortet, og ofte dreier det seg om at kortet blir trukket for mye eller at man rett og slett opplever å bli frastjålet alle pengene man har på kontoen. Slike hendelser er naturligvis veldig kjedelig, men det som virkelig er ille er om dette har gått ut over ditt bankkort tilknyttet din personlige bankkonto.

I slike tilfeller er det meget vanskelig å få tilbake pengene sine, og det ender derfor ofte med en ødelagt ferieopplevelse og tusenvis av tapte kroner.

Det er nettopp derfor vi anbefales å bruke kredittkortet i ferien, for da er det nemlig ikke våre egne penger som brukes! Når man bruker kredittkortet er det nemlig kortutsteders penger vi låner for så å betale tilbake i etterkant. Hvis det da skulle inntreffe et tilfelle av svindel kan du derfor bare melde fra til utstederen av kredittkortet ditt, og denne vil da måtte iverksette tiltak for å få pengene krevd tilbake igjen. Du blir dermed stående tilbake uten ansvar for det som har inntruffet, og det er banken som har utstedt kredittkortet som må gjøre den tunge jobben.

Det er naturligvis flere forhold som spiller inn her, og blant annet må du kunne bevise at du ikke har utvist uforsiktighet i bruken av kortet. Du kan lese mer om dette her.

Kredittkort i ferien
Det er smart å bruke kredittkortet i ferien, men husk på regningen!

Feriesmellen

Som du skjønner er det altså meget gode grunner til å bruke kredittkortet når du reiser på ferie i utlandet, men det må understrekes at det er alfa og omega at du har penger til å dekke kredittkortregningen når du kommer hjem. Du må derfor ha stående penger på din personlige konto som skal dekke feriens forbruk, og dette kan for eksempel være feriepengene dine eller kanskje penger fra skatteoppgjøret.

Målet må være å kunne betale alt tilbake på én gang og årsaken til dette er enkel: de høye rentene på kredittkortene! Med renter på opp mot 25-30% sier det seg selv at ferien kan bli knalldyr, og hvis man ikke betaler tilbake innen en viss tid vil disse rentene begynne å løpe. Det vil da bli en kostbar affære å ikke betale tilbake alt på én gang, og den billige utepilsen du tok på restauranten i syden vil dermed bli betraktelig dyrere jo lenger du venter.

Har du ikke lagt av penger til å dekke kredittkortgjelden vil du derfor kunne komme til å slite i månedsvis, om ikke åresvis, med en meget kostbar gjeld. Ferien din vil derfor kunne få en bitter bismak som det rett og slett ikke er verdt å utsette seg for.

Du kan refinansiere kredittkortgjeld!

Det er selvsagt lett å vite hva som er smart å gjøre når man drar på ferie, men å faktisk gjøre det er noe helt annet. Ikke alle klarer å legge til side penger til ferien og tenker kanskje heller at de fikser opp i pengebruken i etterkant. Som sagt kan dette bli en dyr lærepenge, men om man skulle havne i en slik situasjon hvor man har stor kredittkortgjeld som man ikke klarer å nedbetale umiddelbart er det viktig at man tar grep raskt.

Det er viktig å huske på at ethvert kredittkort har en rentefri periode og denne er ofte på 45-50 dager. Dette betyr at man slipper å betale renter om man betaler ned hele beløpet innen denne perioden. Du har da tid på deg til å ordne opp i gjelden, men dette krever som sagt at du har penger tilgjengelig.

Ferie
Unngå den bitre, økonomiske ettersmaken!

Hvis du ikke har dette beløpet tilgjengelig har du naturligvis flere løsninger. Å låne penger hos familien din kan være en god løsning og som ikke vil føre til noen ekstra rentekostnader for deg (normalt sett). Har du ingen slik mulighet kan det være et meget fornuftig alternativ å gjennomføre en refinansiering.

Dette kan du gjøre på mange forskjellige måter, og en av metodene kan være å benytte deg av en refinansiering med forbrukslån.

Kanskje begynner varsellampene dine å blinke når du hører ordet ‘forbrukslån’, men her er det viktig å holde tungen rett i munnen. Med mindre du har noen andre gunstigere løsninger kan nemlig refinansiering med forbrukslån være et smart grep, og årsaken til dette er helt enkel: lavere renter.

Det er i svært mange tilfeller betydelig lavere renter på forbrukslån sammenlignet med kredittkort, og dette kan spare deg for tusenvis av rentekroner.

Med en refinansiering av kredittkortgjelden mener vi rett og slett at du tar opp et lån med lavere rente enn på kredittkortet før du deretter casher inn det du er skyldig på kortet. Du får da en tilsvarende gjeld som et forbrukslån, men altså lavere renter. Et forbrukslån kan også cashes inn hvis du får muligheten til dette senere.

Kort fortalt: hvis du planlegger å betale ned kredittkortgjelden over tid vil det være mye bedre å refinansiere. Og bare for å ha det selvsagt sagt: du må naturligvis sørge for at rentene på forbrukslånet er billigere enn rentene på kredittkortet. En annen fordel er at du får en tydelig tidshorisont og en nedbetalingsplan som viser når gjelden din er nedbetalt.

Refinansier kredittkortgjelden og spar penger!
Refinansier kredittkortgjelden og spar penger!

Å betale ned et kredittkort over tid er i tillegg nokså ‘vanskelig’ og man ender ofte med å betale kun minimumsbeløpet. Dette fører til at nedbetalingen blir trukket ut over lang tid og at men derfor ender opp med å betale store rentekostnader totalt sett.

Du kan lese mer om refinansiering her.

Hvordan refinansierer jeg?

Det er ukomplisert å refinansiere med forbrukslån og dette er noe vi hos Lånemegleren kan hjelpe deg med. Gjennom å fylle ut vårt søknadsskjema vil du i løpet av kort tid få svar på ditt ønske om refinansiering. Vi vil da sende søknaden din videre til våre samarbeidende banker og vi vil deretter videreformidle det gunstigste tilbudet til deg. På denne måten gjør du prosessen lettere for deg selv samtidig som du kan skaffe deg en gjeld som har lavere rente enn den du har på kredittkortet ditt.

Kvitt deg med den dyre gjelden i dag!

Fortsatt god sommer!