NyheterEr det lurt å refinansiere med sikkerhet?

Er det lurt å refinansiere med sikkerhet?

Stadig flere av våre kunder velger refinansiering med sikkerhet. Er det lurt og hva er fordelene?

Publisert: 9. feb. 2021

Når man har mye gjeld så kan det være vanskelig å se løsninger og ikke minst finne ut hvordan man kan håndtere gjelden best. Refinansiering med sikkerhet er et produkt som kan være en god løsning for veldig mange som har mye usikret gjeld eller annen gjeld som man ønsker å bli kvitt.

Nedenfor har vi listet opp noen av grunnene til at det kan være lurt å refinansiere med sikkerhet:

Få bedre oversikt

Hvis man har mange mindre kreditter, forbrukslån eller lån så kan det være vanskelig å få oversikt. Ved å samle gjelden i et lån så får man bedre oversikt over gjelden. Det blir enklere å følge med på hvor mye gjelden stiger, hvor mye man betaler ned og når man kan forvente at den er betalt ned.

Man kan spare penger totalt sett

Selv om det selvfølgelig ikke er noen garantier så har de aller fleste som refinansierer en ganske kostbar gjeld med høye renter. Når man refinansierer med sikkerhet i bolig eller fritidsbolig så får man gjerne en mye lavere rente enn man normalt får på forbrukslån, kredittkort og lignende. Om man kan spare penger totalt sett kommer an på hvilken rente du får på din nye refinansiering og hvilken rente du har på gjelden du ønsker å refinansiere.

Betalingsanmerkninger og inkasso trenger ikke å være en hindring

Betalingsanmerkninger og inkasso er normalt noe som stopper en hver bank for å bistå med refinansiering. Når det kommer til refinansiering med sikkerhet så finnes det banker som faktisk kan se bort i fra dette og innvilge refinansiering på tross av dette.

Er det lurt å refinansiere?

Det er ikke nødvendigvis slik at det er lurt for alle å refinansiere med sikkerhet. Det er flere vurderinger som må gjøres først. Hvis man f.eks har en liten gjeld som man egentlig kan betale ned raskt så vil det ikke være lurt å refinansiere denne bort med sikkerhet. Dette er fordi at en refinansiering med sikkerhet gjerne har kostnader som etableringsgebyr og gebyr for tingbelysning som gjør at refinansiering kan bli mer kostbar.

Om du er usikker på om du kvalifiserer til refinansiering eller lurer på hvilke muligheter en refinansiering kan gi deg så kan gjerne kontakte oss på telefon eller epost. Vi kan gi deg vår vurdering av din sak og så må man selv bestemme om det er lurt eller ikke. Hos Lånemegleren så garanterer vi diskresjon og ikke minst at vi jobber for deg som kunde. Gjeld kan være vanskelig å snakke om men vi har ikke fokus på hvordan du har havnet i gjeld men vi fokuserer på hvordan vi kan hjelpe deg på best mulig vis.

Omstartslån med pant i bolig!

Lånebeløp:2 000 000 kr
2000000
Nedbetalingstid:25 år
25
Månedskostnad:
fra 12 831 kr *

* Eksempel nom. rente 5,95%, eff. rente 6,13%. 2 000 000 kr over 25 år.
Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 1 849 318 kr. Totalt 3 849 318 kr.

Nom. rente fra 5,00% til 11,25%. Eff. rente fra 5,40% til 13,80%.
Rente baseres på individuell kredittvurdering.