NyheterHva er viktig å tenke på når man skal låne penger?
Lån til møbler

Hva er viktig å tenke på når man skal låne penger?

Det å låne penger er uansett formål en stor avgjørelse. Vi har skrevet en artikkel om hva du burde tenke på før du låner penger. Les tipsene her!

Publisert: 15. feb. 2022

Det å låne penger er en stor avgjørelse og det kan være en veldig kostbar avgjørelse. Det er mye bedre å gjøre en god avgjørelse når man vurderer å låne penger enn å angre etterpå. Dette gjelder alle typer lån som f.eks boliglån, hyttelån og selvfølgelig forbrukslån. Nedenfor har vi listet opp noen spørsmål som du burde stille deg før du velger å låne penger.

Hvordan ser fremtiden ut?

Det å låne penger innebærer gjerne at man binder seg opp til en nedbetalingsplan over flere år. Om man er ferdig utdannet og allerede etablert så er kanskje ikke dette spørsmålet veldig viktig. Dersom man f.eks er nyutdannet og ikke etablert så kan et lån skape utfordringer senere. Det gjelder her å tenke på alle forhold som kan påvirke økonomien din.

Derfor mener vi at alle som ønsker å låne penger tar en kikk på horisonten fremover. Hvis horisonten er uklar så bør man kanskje tenke seg om to ganger før man låner penger eller låne litt mer nøkternt.

Vil et lån påvirke min økonomi negativ?

Når man låner penger så binder man seg ofte i en gitt periode. Dette er for de aller fleste veldig greit å forholde seg til men man bør gjøre en vurdering før man tar opp lån. Vil et lån påvirke mitt liv og økonomi negativt? Hvis du ser at kostnadene relatert til lånet kommer til å gjøre at det blir trangt økonomisk og påvirker livet negativt så kan det være greit å avstå fra å ta opp mer lån.

Har jeg et alternativ?

Før man låner penger så er det viktig å tenke på om man har et alternativ. Kan du spare penger selv og unngå å låne penger? Har du mulighet til å finansiere behovet ved å ta opp ekstra lån på boligen? Det å vurdere alle alternativer først gjør at man blir mer trygg på avgjørelsen man tar.

Har jeg fått det beste lånetilbudet?

Hos Lånemegleren.no så sammenligner vi lånetilbud for kunder ofte og det er ikke sjeldent vi ser at kunder har lånt penger til dårlige vilkår. Det er derfor utrolig viktig at man sammenligner lånetilbud før man aksepterer et lån. Du kan gjøre dette igjennom en låneagent som oss eller du kan sammenligne på f.eks Finansportalen. Skal du ha forbrukslån så kan du f.eks sjekke ut tjenester som f.eks Dagbladet Forbrukslån, hvor du enkelt kan sammenligne forbrukslån.

Husk at uansett hvilken type lån du skal ha så kan vi i Lånemegleren hjelpe deg. Vi kan hjelpe deg med å se hvilke muligheter du har og hjelpe deg til å finne det beste lånetilbudet!

Hvor mye vil du låne?

Lånebeløp:250 000 kr
250000
Nedbetalingstid:10 år
10
Månedskostnad:
fra 3 732 kr *

* Eksempel nom. rente 12,90%, eff. rente 13,76%. 250 000 kr over 10 år.
Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 197 860 kr. Totalt 447 860 kr.

Nom. rente fra 7,49% til 26,9%. Eff. rente fra 8,99% til 31,3%.
Rente baseres på individuell kredittvurdering.