Vi skal alle ha både et og to lån i løpet av livet, men det er ikke alle som vet hvor viktig det faktisk er å sammenlikne lånetilbudene man får. Det er enorme forskjeller på det billigste og det dyreste lånet du tar opp, og dette kan gi store konsekvenser for din privatøkonomi.

Mange er gjerne lojale til banken man bruker til det daglige, men husk at det er ikke sikkert at denne banken kan gi deg det beste tilbudet. 

Ofte kan for eksempel mindre banker gi deg et billigere boliglån eller forbrukslån enn store banker. 

Sjekk alltid ut de forskjellige mulighetene.

Fordelene ved å sammenligne lånetilbud av forbrukslån og boliglån

Det er viktig å sammenligne lån, uansett om det er et forbrukslån, boliglån eller billån, fordi det kan spare deg for store summer. 

Ved å få et billigere lån er det også lettere for de fleste å tilbakebetale, noe som gjør at det er ekstra viktig at du vurderer flere lån før du takker ja. 

Når du sammenligner lån, får du en oversikt over de ulike tilbudene og betingelsene, slik at du kan velge det lånet som passer best for deg. 

Her er noen av grunnene til at det er viktig å sammenligne lån:

Du får bedre rentebetingelser

Sammenligning av lån kan hjelpe deg å finne lån med lavere rente, noe som kan redusere dine totale lånekostnader. Det finnes også mange forskjellige betingelser rundt rentene på et lån, for eksempel kan de av og til minske over tid.

Lavere månedlige betalinger

Sammenligning av lån kan også vise deg lån med lavere månedlige betalinger, noe som kan hjelpe deg med å tilpasse lånekostnadene til dine økonomiske muligheter

Bedre vilkår

Sammenligning av lån kan også hjelpe deg å finne lån med bedre vilkår, som færre gebyrer og mer fleksible betalingsplaner.

Bedre forståelse 

Sammenligning av lån kan gi deg en bedre forståelse for hva som er inkludert i ulike lån, slik at du kan velge det lånet som passer best for dine behov.

Sparing

Til slutt kan sammenlikning av lån hjelpe deg med å spare store summer, fordi du velger det lånet med lavest rente som gir levere månedlige tilbakebetalingsbeløp.

Det er viktig å sammenligne forbrukslån

Sammenligning av lån tar litt tid, men det kan ha stor innvirkning på dine økonomiske valg og besparelser over tid. 

Heldigvis finnes det lånemeglere på markedet som enkelt kan hjelpe deg med å søke og sammenligne lån. 

Axo Finans for eksempel, er en norsk lånemegler som samarbeider med 23 banker og låneutgivere for å hjelpe deg med akkurat denne jobben.

Fordelene ved å benytte seg av en lånemegler er flere; du fyller ut kun en lånesøknad som blir sendt til over 20 banker. 

Axo Finans sorterer og hjelper deg med å velge det beste lånet for deg; lånet med lavest rente og lavest gebyrer og de beste vilkårene. 

Du får raskt svar på sms og epost, og om du lurer på noe kan du ta kontakt med kundesenteret som hjelper deg i prosessen og svarer på spørsmål som dukker opp underveis. 

Ved å benytte deg av denne tjenesten sparer du masse tid på en aktivitet du burde prioritere, og penger da fagfolk hjelper deg i prosessen med å finne det beste lånetilbudet på markedet for deg.