NyheterDaglig leder i Lånemegleren rister på hodet over uttalelsene fra BN Bank
Fredrik Karlsen

Daglig leder i Lånemegleren rister på hodet over uttalelsene fra BN Bank

De undervurderte nok sine konkurrenter grovt, og overvurderte sitt eget produkt veldig. Etter 2 år med manglende konkurransekraft var det altså nok, og for oss fremstår medieuttalelsene både som umusikalske og med et snev av bitterhet.

Publisert: 13. aug. 2019

De klare ordene kommer fra daglig leder i Lånemegleren, Fredrik Karlsen. Lånemegleren har i en årrekke vært en av de ledende aktørene når det kommer til formidling av forbrukslån til norske kunder. Gjennom samarbeidavtaler med en rekke banker formidler de det beste tilbudet til kundene som søker gjennom deres nettsider.

Karlsen understreker at Lånemegleren har stor innsikt i denne bransjen og at de vet hva som må til for at bankene skal lykkes.

BN Bank hadde store ambisjoner

Det var med stor undring Karlsen leste at direktøren for personmarked i BN Bank, Endre Jo Reite, gikk ut i mediene og sa at korthuset var i ferd med å rakne på grunn av et stort antall såkalte 'råtne forbrukslån'.

- Det er litt merkelig at denne uttalelsen kommer nå all den tid BN Bank selv hadde store ambisjoner innenfor forbrukslånbransjen.

Karlsen kjenner seg altså overhodet ikke igjen i bildet som males, og forklarer at BN Bank tok kontakt med Lånemegleren i slutten av 2016 for å få til en samarbeidsavtale. Der kom det frem at BN Bank hadde store ambisjoner, og man ble enige om en avtale som også inkluderte formidling av boliglån med oppstart i fjerde kvartal 2017. I løpet av første kvartal i 2017 var samarbeidet på forbrukslån i gang.

Undervurdering og ingen reell aktør

Karlsen mener at hovedårsaken til at disse uttalelsene kommer nå er at BN Bank aldri klarte å bli den aktøren de hadde sett for seg til tross for den store satsingen innenfor dette produktet – og det er dette som fremstår så umusikalsk.

- De klarte aldri bli den reelle aktøren de hadde sett for seg, og det er ingen tvil om at de undervurderte både bransjen og sine konkurrenter grovt, sier Karlsen.

Han forteller også at man i Lånemegleren sitter igjen med et inntrykk av at BN Bank aldri hadde til hensikt å oppfylle sin del av den gjensidige avtalen de hadde. Dette til tross for at selskapet, i følge Karlsen, opplevde samarbeidet med banken som veldig godt.

Som partner la Lånemegleren ned mye arbeid i å gi banken tilbakemeldinger (på anmodning fra banken selv) slik at de kunne oppnå bedre konkurransekraft, forståelse av markedet, samt hva banken måtte gjøre med sine produkter og prosesser for å komme seg dit de ønsket.

- Vi opplevde dette som litt urent spill, og skulle ønske BN Bank hadde holdt sin del av den opprinnelige avtalen som lå til grunn for samarbeidet. Da tiden var inne for å implementere denne delen av avtalen skjønte vi raskt at det ikke var noen planer om dette fra bankens side.

Karlsen understreker at det på ingen måte råder noen bitterhet fra Lånemeglerens side overfor BN Bank og det samarbeidet de hadde.

- På ingen måte. Vi forsøkte vårt beste med å guide BN Bank i riktig retning, men vi snakket for døve ører. Vi hadde i utgangspunktet ikke behov for noen ny partner, og det var de som oppsøkte oss.

Samdal og toppidrett

Daglig leder Fredrik Karlsen synes også det er smått ironisk at Svein Tore Samdal, administrerende direktør i BN Bank, går ut i mediene og sier at 'forbrukslån kommer til å skape trøbbel for det norske samfunnet.' I artikkelen trekkes det også paralleller til Samdals tid som landslagstrener og som personlig trener for Marit Bjørgen, samt at flere løpere må gjøre seg attraktive og løfte seg frem.

- Dommedagsprofetiene hans fremstår både som komisk og rare, spesielt med tanke på at det dreier seg om en bransje de svært gjerne ønsket å lykkes i – men mislyktes totalt med.

Karlsen trekker frem at ettersom Samdal har så stor erfaring fra toppidretten, så burde BN Bank fulgt de samme prinsippene i arbeidet for å bli best.

Som over snittet idrettsinteressert forbinder jeg den norske idrettsmodellen med hard trening, langsiktig planlegging, teamarbeid, grundig research, teknisk nyvinning, gjøre hverandre gode og kanskje viktigst; ta den tøffe konkurransen ved å bli bedre selv. Satt litt på spissen er det dette BN Bank burde gjort i stedet for å utbasunere dommedagsprofetier i alle himmelretninger. Dette blir for dumt med tanke på bankens satsing på forbrukslån de siste 2,5 årene, og virker sutrete. Samdal har åpenbart byttet ut prinsippene han hadde som idrettsleder.

Søk forbrukslån her! Hvor mye vil du låne?

Lånebeløp:250 000 kr
250000
Nedbetalingstid:10 år
10
Månedskostnad:
fra 3 732 kr *

* Eksempel nom. rente 12,90%, eff. rente 13,76%. 250 000 kr over 10 år.
Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 197 860 kr. Totalt 447 860 kr.

Nom. rente 7,49%-26,9%. Eff. rente 8,99%-31,3%.
Rente baseres på individuell kredittvurdering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Ved å oppgi din e-postadresse samtykker du til å få periodiske e-poster fra oss om privatøkonomi og lån. Du kan når som helst melde deg av.