Det har vært et fascinerende år for Bitcoin. Selv om det kanskje ikke har vært et fullblods oksemarked, har vi sett verdens mest kjente kryptovaluta mer enn doble seg i verdi i løpet av 2023. Det er som om Bitcoin sakte men sikkert våkner fra en lang og tøff krypto-vinter. For å toppe et allerede imponerende år, brøt Bitcoin nylig gjennom 270 000 NOK-grensen, noe som satte ny årsrekord. Men til tross for denne oppgangen, er mange fortsatt skeptiske. Bitcoins pris ligger tross alt mer enn 50% under sin høyeste verdi noensinne.

I dette øyeblikket føles det som om Bitcoin står ved et veiskille: Vil det fortsette å slite i bjørnemarkedet, eller er vi på randen av en stor oppsving? Dette er et viktig tidspunkt for investorer som ser på Bitcoin som en mulighet. Det er et par grunner til dette.

Sjekk ut vår guide som forteller deg hvordan du kan kjøpe bitcoin

Først og fremst, la oss snakke om Bitcoins halveringshendelser, som skjer omtrent hvert fjerde år. Disse hendelsene er ganske enkle, men de har enorm betydning: Etter hver 210 000. blokk halveres belønningen gruvearbeiderne får. Dette reduserer antallet nye bitcoins som kommer inn i systemet, noe som gjør hver enkelt bitcoin mer sjelden og potensielt mer verdifull. Akkurat nå får gruvearbeiderne 6,25 bitcoins for arbeidet sitt, men dette vil snart endre seg til 3,125 bitcoins. Denne reduksjonen i tilbud kan virkelig sette fart på verdien av Bitcoin, spesielt når vi nærmer oss neste halvering.

Interessant nok ser vi nå en trend som kan være en spillveksler: Antallet Bitcoins tilgjengelig på børser har sunket dramatisk. Faktisk er vi nå nede i tall som sist ble sett våren 2018. Dette betyr at tilbudet av tilgjengelige bitcoins blir mindre og mindre, noe som kan skyldes den reduserte tilbudsveksten siden den siste halveringen i 2020.

Nå til den andre store grunnen til optimismen: De store institusjonelle investorene begynner endelig å vise interesse for Bitcoin. I mange år har vi trodd at Bitcoin en dag ville bli attraktivt for de store spillerne, men det skjedde ikke før nylig. I juni tok BlackRock, verdens største kapitalforvalter, et stort skritt ved å søke om å opprette en Bitcoin ETF (børsnotert fond). Dette kan virkelig åpne dørene for institusjonell adopsjon av Bitcoin, og vi ser nå flere Wall Street-giganter som hopper på Bitcoin-toget.

Med alt dette i bakhodet, er det ikke rart at noen investorer ser på nåværende Bitcoin-priser som en gylden mulighet. Selv om prisen er langt under toppnivået, kan kombinasjonen av en kommende halvering, minkende tilgjengelig tilbud, og milliarder av dollar fra institusjonelle investorer drive prisen oppover.

Så, er det lurt å investere i Bitcoin akkurat nå? Vel, det er alltid risiko involvert, og det er viktig å tenke på. Men for de som ser på dette som en langsiktig investering, kan dette være et spennende øyeblikk å komme inn på. Bitcoin er ikke bare en trend, det er en historie som fortsatt skrives, og de neste kapitlene kan være veldig lønnsomme for de som er tålmodige.