Nå kan du enkelt spare mye på boliglånet ditt!

Nyopprettede Bulder Bank drives av Sparebanken Vest. Banken har spesialrettet seg mot etablerte boliglånskunder, et marked som Nordea og DNB i dag dominerer. 

  • Vi skal bli Norges beste på boliglån, kun ved bruk av mobilen. Og en bank du ikke trenger følge opp, sider banksjefen i Bulder Bank, Torvald Kvamme.

Nyetableringen satser høyt som utfordrer i det norske boliglånsmarkedet. Det er de ettertraktede etablerte boliglånskundene som i første runde er bankens målgruppe. De skal Bulder Bank nå frem til ved å tilby en av Norges beste boliglånsrenter, og kombinere det med automatiske rentekutt.

  • Vi blir den eneste boliglånsbanken som automatisk setter ned renten din ettersom boligen din stiger i verdi, eller ettersom du betaler ned på boligen. Det gjør vi i kombinasjon med markedets beste rente, forteller Kvamme.

Per i dag er det ingen banker verken i Norge eller i utlandet som automatisk nedjusterer renten ettersom lånet nedbetales. Kundene må derfor selv følge med og passe på hos de tradisjonelle bankene. 

  • Vi ønsker å redefinere boliglån. Renten går ned ettersom lånet blir mindre, boligen øker i verdi og sikkerheten blir bedre. Alt dette skjer uten at kunden trenger å passe på eller måtte følge opp banken sin. Dermed flytter vi makten fra banken til kunden. Kunden trenger ganske enkelt ikke å passe på oss, forteller Kvamme.

Undersøkelser blant norske bankkunder har vist at kundene stoler på banken sin. Men ett unntak – boliglånsrentene. Bulder Bank er en ren mobilbank, tilrettelagt for etablerte kunder som er selvbetjente og som forventer at banktjenester skal utføres ved bruk av mobilen. De tilbyr lån innenfor 75 % finansiering. 

  • Vi skal nå kundene som er lei av å måtte mase på banken sin, sier Kvamme. Han legger til at ingen andre banker har gjort det på denne måten, fordi det vil koste for mye. Kvamme forteller at de kan gjøre dette, siden Bulder Bank starter med en helt ny kundeportefølje og fordi alt skjer gjennom en eneste app. Bulder Bank unngår dermed samme dyre infrastruktur som konkurrentene behøver, de har blant annet ikke en tradisjonell nettbank.

Før lanseringen stod hele 5 000 interessenter i kø for å teste ut den nye mobilbanken, som nå er offisielt åpnet og tilgjengelig for alle.