Fra og med 1. april 2020 kommer det nye regler ved netthandel fra utlandet - og det blir betydelig dyrere.

Det er nok mange som mener at å bruke kredittkort til shopping blir feil. Grunnen til det er at kredittkort ofte har høy rente, men bruker du kredittkort riktig kan du få mange fordeler når du gjør innkjøp på nett.

Det er flere kredittkort som har fordelsprogram som kan gi deg rabatter eller cashback. Kredittkort kan også gi deg ekstra beskyttelse mot svindel når du handler på nett. De fleste kredittkort har også rentefri betalingsutsettelse så lenge du betaler i tide.

Finn ut hvilket kredittkort som er best

Få rabatter, bonuser og cashback når du handler på nett

For å finne det beste kredittkortet til netthandel kreves det litt innsats. De forskjellige kortene kan nemlig gi deg mange forskjellige fordeler som rabatt, bonus og cashback når du handler på nett. De ulike kortene gir deg selvsagt fordeler i ulike nettbutikker, og her gjelder det å finne kredittkortet som gir deg fordeler i de nettbutikkene du normalt handler i.

Oversikten over hvilke nettbutikker de ulike kortutstederne har avtaler med finner du på nettsidene til disse. Her må vi også legge til at det finnes flere kredittkort som gir deg bonuser basert på alle kjøp gjort på internett. Denne typen kort kan passe bra for deg som handler i mange forskjellige nettbutikker.

Det kan høres ut som mye arbeid å gå gjennom nettsidene til mange kredittgivere for å se hvilke fordeler de har. Men, bruker du nettsiden som denne kan du se vurderinger av forskjellige kredittkort, og i disse finner du også raskt frem til oversikten over hvilke rabatter, bonuser og cashback du kan få når du handler i ulike butikker på nett. Det kan spare deg for mye tid. Senere i denne artikkelen skal vi også gi deg et tips om hvordan du kan få tilsendt oversikt med tilbud på kredittkort som er bra for netthandel.

Reklamasjonsrett

Når du bruker kredittkort har du en veldig sterk forbrukerbeskyttelse. Du har nemlig lovfestet rett til å få penger tilbake fra banken i mange tilfeller. Siden dette er lovfestet gjelder det for samtlige norske kredittkort. Dette gjelder ikke dersom du bruker debetkort når du handler på nett. Som du snart skal se, så er dette en veldig godt grunn til å bruke kredittkort når du handler på nett.

Denne retten til å kreve penger tilbake fra banken gjelder i tilfeller hvor du ikke har fått tilsendt varen, når tjenesten ikke blir levert, når arrangementet blir avlyst, og når reisen blir kansellert. I tillegg gjelder retten også når selgeren ikke aksepterer angreretten din, om selgeren går konkurs, eller om du blir svindlet. 

Kredittkort med rentefri betalingsutsettelse

Det er vanlig at du får en rentefri betalingsutsettelse når du bruker kredittkort til netthandel. Hvor lang perioden for rentefri betalingsutsettelse er vil variere fra kredittkort til kredittkort. Vanligvis vil den være mellom 30 til 45 eller 50 dager.

Fordelen med rentefri betalingsutsettelse er at du kan få rente fra dine egne penger som står på bankkontoen frem til du må betale utestående på kredittkortet for å sikre at renten ikke begynner å løpe. Har du rentefri betalingsutsettelse på 50 dager kan du også rekke å spare opp pengene som trengs for å dekke inn beløpet på kredittkortet. Dette kan passe godt dersom du finner en vare på salg som du ikke har nok penger til å kjøpe akkurat nå.

For at det skal kunne lønne seg å bruke kredittkort til netthandel er det svært viktig at du dekker inn det utestående beløpet før renten begynner å løpe. Renten på kredittkort er høy, og det skal ikke gå lang tid før det ikke lønner seg å bruke kredittkort når du handler på nett.

Dersom du ønsker å kjøpe en vare på nedbetaling vil det i mange tilfeller lønne seg å velge et forbrukslån fremfor et kredittkort. Forbrukslån har ofte en lavere effektiv rente, noe som betyr at lånet koster mindre. Her må vi legge til at det finnes kredittkort som har konkurransedyktig effektiv rente.

Unngå svindel med kredittkort

Den store forskjellen mellom et debetkort som er tilknyttet lønnskontoen din og et kredittkort er at når du bruker kredittkortet bruker du ikke dine egne penger. Pengene som går ut fra kredittkortet når du betaler tilhører banken eller selskapet som har utstedt kredittkortet.

Dersom du ikke får varen når du har betalt med debetkort vil du ofte kunne måtte gå gjennom en lang og vanskelig prosess for å få pengene tilbake. Har du derimot betalt netthandelen med kredittkort kan du kreve pengene tilbake fra banken. Banken vil så ordne med å kreve penger tilbake fra butikken du handlet med.

Velg riktig kredittkort for netthandel

Før du velger kredittkort kan det være smart å sette opp en liste over nettbutikker du ofte handler på. Så kan du bruke en oversikt som denne nettsiden eller for eksempel lånemegleren Lendo som henter inn tilbud fra flere banker. Dermed kan du se hvilket kredittkort som gir deg best fordeler på nettbutikkene du handler på.

Videre kan det være en fordel å se hvor lang rentefri betalingsutsettelse de forskjellige kortene gir deg. Til slutt er det selvsagt også viktig å se på den effektive renten på kredittkortet. Det gjelder spesielt dersom du tror at du ikke alltid vil klare å innbetale hele det utestående beløpet i tide. En høy effektiv rente kan da gi deg betydelige kostnader. Det kan føre til at du kommer ut med tap, selv om du har fått andre fordeler ved å bruke kredittkortet når du handlet på nett.