Mastercard tester ut et nytt betalingssystem med biometrisk identifisering av brukerne.

For å få alt klart til jul er det mye som må kjøpes inn. Alt fra matvarer til julegaver og finklær. Dersom du har et kredittkort kan du spare mye på å handle smart inn til jul. Det er selvsagt også viktig at du har et kredittkort som er bra til julehandelen.

Når du skal finne beste kredittkort til julehandel er det flere triks du kan bruke. Det er jo slik at et kredittkort kan være veldig godt til en bruker, mens et annet kredittkort kan passe bedre til en annen. Med våre tips kan du finne kortet som er best for deg.

Finn ut hvilket kredittkort som har best rente

Sammenligning av kredittkort til julehandel

Det finnes veldig mange forskjellige kredittkort som kan passe godt til julehandelen. Disse har selvsagt sine fordeler og ulemper, og det er bortimot umulig å finne hvilket kort som er absolutt best for alle. Til det er det for mange individuelle forskjeller på oss forbrukere. Derfor velger vi heller å gå gjennom flere gode alternativer som kan være beste kredittkort til julehandelen. 

Lendo

Det kan være litt feil å legge til Lendo i en sammenligning av kredittkort til julehandel siden dette er en lånemegler og ikke en bank. Som lånemegler henter Lendo inn tilbud fra flere banker som kan tilby deg kredittkort. Når Lendo har fått svar fra bankene får du tilsendt en oversikt med alle tilbudene slik at du kan sammenligne disse og velge det beste.

For å få Lendo til å innhente tilbud til deg trenger du bare å sende inn en enkelt søknad. Lendo vil så ta seg av søknadene som går til bankene. Det er heller ingen forpliktelser å benytte seg av Lendo for å finne beste kredittkort til julehandelen. Dersom du ikke synes tilbudene du har fått er gode nok kan du takke nei. Det koster ingenting.

 • Lånemegler
 • Få tilbud fra flere banker

Santander VISA

Santander Bank tilbyr 3 forskjellige kredittkort, og det betyr at banken kan ha en løsning som passer til flere forskjellige typer kunder. De forskjellige kortene du kan velge mellom er Gebyrfri VISA som passer godt til de som gjør mange varekjøp i forskjellige butikker, Santander Red har lav rente og passer for brukere som ønsker nedbetaling, mens Flexi VISA gir deg 4 % bonus på en valgfri varekategori.

 • 3 kredittkort: Gebyrfri VISA, Santander Red, Flexi VISA
 • Rabatter og cashback
 • Opptil 50 dager betalingsutsettelse uten rente
 • Effektiv rente fra 17,1 % til 24,6 %

Norwegian MasterCard

Norwegian MasterCard har et fordelsprogram som skiller seg en del ut fra andre kredittkort. Når du bruker dette kortet tjener du nemlig opp CashPoints. CashPoints er en del av kundeprogrammet som også brukes hos Norwegian Air Shuttle. Når du bruker kredittkortet til å kjøpe julegaver eller gjør andre innkjøp kan du tjene opp poeng som kan gi deg en billigere feriereise. Altså kan du spare opp bonuspoeng og få rabatt på flyreiser med Norwegian. 

 • Øvre kredittgrense på 100000 kr
 • Tjen CashPoints når du betaler med kredittkort
 • Rentefri betalingsutsettelse opptil 45 dager
 • 23,1 % effektiv rente på 15000 kr over 12 måneder

Komplett MasterCard

Dersom du har fått ønskelister med mye elektronikk kan Komplett MasterCard være beste kredittkort til julegavehandel. Dette kredittkortet gir deg nemlig 4 % bonuspoeng når kjøper varer på Komplett netthandel. Du får også mellom 1 og 2 % bonus på andre varekjøp i butikker eller på nett. Bonuspoengene kan brukes til nedbetaling av det utestående beløpet på kredittkortet, og fungerer dermed nesten som en rabatt.

 • Øvre kredittgrense på 100000 kr
 • Få 1 % bonus når du kjøper varer
 • Opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse
 • 24,2 % effektiv rente på 12000 kr over 12 måneder

365Privat MasterCard

Skal du gjøre innkjøp på mange forskjellige butikker, og finner derfor ingen kredittkort som gir deg et fordelsprogram som dekker butikkene kan du velge en annen løsning. 365Privat MasterCard gir deg muligheten til å få 3,56 % cashback når du fylle drivstoff på Esso, i tillegg får du 35 øre/l i rabatt. Det kan passe godt dersom du må kjøre en del for å kunne gjøre alle innkjøpene dine. Dette kredittkortet gir deg også fordeler på strømavtale. Dermed kan du spare penger med dette kredittkortet.

 • 10000 kr kredittgrense
 • Rabatt på drivstoff
 • 45 dagers rentefri betalingsutsettelse
 • Effektiv rente på 25,53 %

Slik finner du beste kredittkort til julehandel

Det er du som kjenner dine egne handlemønstre best. Å velge et kredittkort som gir deg en stor rabatt på en nettbutikk du aldri bruker er ikke til stor hjelp. Derfor bør du lage en liste over butikkene du normalt bruker til julehandelen. Da kan du enkelt luke bort kredittkortene som ikke gir deg noen rabatter eller bonuser. Her kan vi også nevne kredittkort som for eksempel 365Privat MasterCard. Dette gir ikke noen spesielle rabatter på juleinnkjøp, men du kan spare penger på drivstoff og strøm. Det kan gi deg mer handlingsfrihet når du skal kjøpe julegaver og gjøre andre innkjøp til jul.

Rentefri betalingsutsettelse

Det er vanlig at alle kredittkort gir deg en rentefri betalingsutsettelse. Forskjellen ligger i hvor lang tid du får en rentefri betalingsutsettelse på kredittkort fra ulike banker. Noen har korte perioder, mens andre kan gi deg betalingsutsettelse uten rente i opptil 50 dager. Igjen er det du som kjenner din egen økonomi best, så her kan du velge et kredittkort til juleshopping som har en periode for rentefri betalingsutsettelse som passer deg.

Det er viktig å betale ned det utestående beløpet i tide. Om du ikke gjør det vil du måtte betale rente, og denne er ofte høy på kredittkort. Men, det er også forholdsvis store forskjeller. Dersom du vil bruke nedbetaling bør du også gå for et kredittkort som har lavest mulig rente.

Forsikringer

Enkelte kredittkort gir deg en kjøpsforsikring som for eksempel gjelder under transport av varen. Dersom du kjøper varer på nett kan dette være en viktig fordel som gir deg en ekstra beskyttelse om det skulle oppstå skader på varene du har handlet.

Riktig bruk av kredittkort gir deg fordeler når du handler til jul

Du kan få mange fordeler om du velger kredittkort til juleshopping. Du kan få rabatter, cashback og bonuser når du kjøper julegaver eller gjør andre innkjøp til jul. Men, for at du skal få fullt utbytte av disse fordelene er det viktig at du betaler hele regningen i tide. Dersom du ikke betaler ned hele det utestående beløpet før den rentefrie betalingsutsettelser er over vil du måtte betale renter. Siden renten på kredittkort ofte er høy vil fordelene du har fått raskt kunne bli spist opp av renten. Dette gjør at du bør nedbetale hele gjelden på kredittkort etter julehandel så raskt så mulig for å unngå rente.