Å bruke kredittkort til kjøp av dagligvarer kan være en god løsning som både gir rabatter, bonuser og rentefri betalingsutsettelse. Men, det gjelder å bruke kredittkortet riktig. I tillegg er det også viktig å velge riktig kredittkort til kjøp av dagligvarer.

I denne guiden skal vi gi deg gode tips for hvordan du kan bruke kredittkort for dagligvarer. Vi skal også vise deg hvordan du kan finne beste kredittkort for dagligvarer og sammenligne noen av de mest populære kredittkortene på markedet.

Finn ut hvilket kredittkort som har best rente

Sammenligning av kredittkort for dagligvarer

Markedet for kredittkort er stort, og det kan være uoversiktlig. Derfor har vi laget en oversikt hvor vi sammenligner kredittkort fra ulike banker. Når du skal velge kredittkort kan det selvsagt være en fordel å bruke en sammenligning, men det er også viktig at du går gjennom dine behov. Når du har god innsikt i dine behov vil det bli enklere å finne kredittkortet som er best for deg.

Lendo

Lendo er en låneagent. Det betyr at dette er et mellomledd mellom de som ønsker et kredittkort og bankene som utsteder kredittkort. Som en av de største låneagentene vil Lendo innhente tilbud på kredittkort fra flere banker i Norge. Det er dette som er den store fordelen. Du trenger nemlig bare å levere en enkelt søknad til Lendo. Lendo vil så innhente tilbudene og du kan velge det beste. Det er heller ingen forpliktelser.

Å levere en søknad til kredittkort gjennom Lendo koster ingenting. Lendo vil kontakte banker og kredittkortselskap som Bank Norwegian, re:member, TF Bank og Komplett Bank. Lendo vil så sende de tilbudene de har hentet inn til deg slik at du kan vurdere hvilket som er best. Dersom du takker ja til et tilbud vil banken kontakte deg slik at du kan motta ditt nye kredittkort.

Nettopp at Lendo er en låneagent som samler inn flere tilbud er en av de viktigste grunnene til at dette er beste løsning for å finne beste kredittkort for dagligvarer. Oversikten med tilbud gjør sammenligning av kredittkortene enkel. Du slipper som nevnt også å fylle inn flere søknader siden det blir gjort automatisk av Lendo. 

 • Låneagent som gir deg tilbud fra flere banker
 • Enkel sammenligning av kredittkort slik at du finner det beste

Santander Bank

Gjennom Santander Bank kan du velge mellom 3 forskjellige kredittkort. Kortene du kan velge mellom på Santander Bank er Gebyrfri VISA, Santander Red og Flexi VISA. Det kortene har til felles er at du får tilgang til et stort fordelsprogram som kan gi deg rabatter og cashback. Du kan også få opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, noe som gjør dette til bra kort for dagligvarer. Med egen nettbank har du også full kontroll på regninger som må betales slik at du kan unngå rente.

Gebyrfri VISA kan være et godt valg. Med dette kortet er det nemlig ingen gebyrer på betaling eller uttak av kontanter. Renten på dette kortet er litt høy, men så lenge du betaler ned kortet i tide vil du unngå renter siden du kan få opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse når du kjøper dagligvarer med kredittkort fra Santander Bank.

 • Gebyrfri VISA, Santander Red, Flexi VISA
 • Fordelsprogram med rabatter og cashback
 • Opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse
 • Effektiv rente fra 17,1 % til 24,6 %

Bank Norwegian

Bank Norwegian er et bra kredittkort for reise, men det har også fordeler som kommer godt med når du skal kjøpe dagligvarer. Med et kredittkort fra Bank Norwegian kan du få opptil 100 000 kr i kreditt. Kortet har opptil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Når du gjør kjøp med kredittkortet vil du tjene opp CashPoints. CashPoints kan brukes til å kjøpe reiser med Norwegian Air Shuttle.

Når du bruker Bank Norwegian kredittkort er det viktig at du betaler regningen i tide slik at det ikke påløper renter. Med 1 % CashPoints på kjøp vil du kunne tjene opp poeng som kan brukes til din neste reise. En annen viktig fordel med dette kredittkortet er at du får dagligvareforsikring. Dersom du skulle bli permittert, sykemeldt eller arbeidsledig vil du få utbetalt en engangssum som tilsvarer 1 måneds forbruk av dagligvarer.

 • Opptil 100 000 kr i kreditt
 • Tjen CashPoints på kjøp med kredittkort
 • Opptil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse
 • Effektiv rente på 23,1 % på 15 000 kr over 12 måneder

Komplett Bank

Bonuspoeng er populært på kredittkort for dagligvarer, og Komplett Bank har en god ordning for dette. Med kredittkortet som kan gi deg opptil 100 000 kr i kreditt tjener du 1 % på alle varekjøp. Bruker du kredittkortet på Komplett.no eller netthandler kan du tjene mellom 2 % og 4 % bonuspoeng. Bonuspoeng kan du enten ta ut eller bruke når du skal handle på Komplett. Hvert bonuspoeng er verdt 1 kr.

Med et kredittkort fra Komplett Bank har du opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse på kjøp av dagligvarer med kredittkort. Siden du også tjener opp poeng som kan veksles og tas ut eller brukes til kjøp på Komplett.no er dette et bra kort for dagligvarer. For å få full nytte av dette kredittkortet er det viktig å betale før forfall slik at du ikke må betale renter. 

 • Opptil 100 000 kr i kreditt
 • 1 % bonuspoeng på alle varekjøp
 • Opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse
 • Effektiv rente på 24,2 % på 12 000 kr over 12 måneder

365Privat

365Privat MasterCard er først og fremst et kredittkort for drivstoff og strøm, men brukt riktig kan dette også være et bra kredittkort til dagligvarer. Har du store utgifter med drivstoff og strøm, vil du med 365Privat MasterCard kunne få opptil 45 dager med rentefri betalingsutsettelse på dine innkjøp av dagligvarer. Dette MasterCardet har en kredittgrense på 10 000 kr, men denne kan økes etter du har vært kunde over tid.

Velger du 365Privat MasterCard vil du få 3,65 % cashback når du kjøper drivstoff på Esso. I tillegg får du også 34 øre rabatt pr liter. Velger du å fylle på andre bensinstasjoner får du derimot 2 % cashback. Inngår du strømavtale med Ustekveikja Energi vil du også få rabatter. Det er ingen rabatter for kjøp av dagligvarer i vanlige butikker, men brukt riktig kan dette kortet hjelpe deg med å spare penger på daglige utgifter. 

 • Opptil 10 000 kr i kreditt
 • Rabatter på strøm og drivstoff
 • Opptil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse
 • Effektiv årlig rente på 25,53 %

Kredittkort for dagligvarer

Kredittkortene vi har sammenlignet er ikke kredittkort som har fokus på dagligvarer, men vi mener at disse er gode kandidater som kan konkurrere mot de fleste dagligvare-kredittkort. Er du mer interessert i kredittkort som er direkte rettet mot dagligvarer finner du kredittkort som Trumf VISA og Coop MasterCard.

Disse kortene er bundet opp mot bestemte dagligvarekjeder. Dermed kan fordelene du får fra disse kredittkortene være vanskelig å utnytte. Det gjelder spesielt om du liker friheten til å handle i forskjellige butikker. Noen av disse kredittkortene har også høyere rente enn de kortene vi har sammenlignet med. Dermed kan disse bli dyre å bruke om du ikke betaler ned utestående kreditt innenfor forfallsdatoen.

Kredittkortene vi har sammenlignet gir deg også mange andre fordeler som ikke alle kredittkort for dagligvarer kan gi deg. For eksempel kan det være nyttig med billigere strøm eller diesel og bensin. 

Fordeler med å bruke kredittkort for dagligvarer

Å kjøpe dagligvarer med kredittkort kan høres ut som en dårlig løsning, men bruker du kredittkortet kan dette være en ordning som gir deg flere fordeler. Mange kredittkort gir deg flere ordninger som kan hjelpe deg med å spare og kutte utgifter. For eksempel kan du få rentefri utsettelse på betaling.

Her skal vi gå gjennom hvilke fordeler du kan få ved å velge kredittkort for dagligvarer. I tillegg skal vi gi deg tips til hvordan du best kan dra nytte av fordelene fra kredittkort. Når du skal velge kredittkort vil du også enklere kunne legge vekt på behovene du har. Dermed kan du finne frem til det som er beste kredittkort for dagligvarer for deg.

Penger i bakhånd

Med et kredittkort har du penger i bakhånd, og dette er en viktig fordel. Kommer strømregningen og du har lite til overs til dagligvarer kan du selvsagt bruke kredittkortet. Men, her er det viktig at du er strukturert. Dersom du ikke betaler regningen innen forfall vil det komme høye renter. Betaler du derimot regningen og det utestående innen forfall vil du unngå rente. Da kan et kredittkort være en god løsning som kan gi deg en buffer om du får uforutsette utgifter.

Rabatter på dagligvarekjøp med kredittkort

Du kan oppnå rabatter på dagligvarer på flere måter når du bruker kredittkort. For eksempel har Santander Bank et fordelsprogram som gir deg rabatter når du handler i butikker banken har rabattavtaler med. 365Privat MasterCard kan også gi deg rabatter på strøm og drivstoff. Strøm og drivstoff er ofte store poster i budsjettet, og derfor kan dette være et bra kredittkort for dagligvarer for mange.

Det er også mange kredittkort som gir deg rabatter indirekte. Disse kan du oppnå gjennom bonuser eller cashback. Bank Norwegian gir deg CashPoints som kan brukes til å kjøpe flyreiser. Dermed kan du kjøpe dagligvarer med kredittkort og tjene poeng som du kan bruke på din neste reise med fly. Det er også verdt å nevne MasterCard fra Komplett Bank. Med dette kortet kan du tjene poeng som du enten kan ta ut eller bruke når du kjøper elektronikk eller andre varer fra Komplett.

Det som er viktig når du skal spare penger på rabatter er selvsagt å betale regningen i tide slik at du ikke betaler renter. Ved å handle dagligvarer med rabatt, og få betalingsutsettelse kan du få en viktig fordel. Dette gir deg nemlig muligheten til å spare penger på dine dagligvarekjøp. Men, lar du renten gå vil dette bli dyrt å bruke kredittkort for dagligvarer.

Mange butikker har også kundefordelsprogram. Disse kan det være smart å registrere seg i. Da kan du nemlig få ekstra rabatter når du kjøper dagligvarer med kredittkort. For eksempel kan du registrere bankkonto når du er Kiwi Pluss kunde. Da kan du tjene opp Trumf-poeng og få ekstra rabatter på frukt og grønt.

Rentefri betalingsutsettelse på kredittkort

Rentefri betalingsutsettelse er en fordel du får på de aller fleste kredittkort, men her gjelder det å betale utestående på riktig tidspunkt slik at du slipper renter. Renten på kredittkort er høy. Dermed kan det bli veldig dyrt å bruke kredittkort når du handler dagligvarer.

Er du derimot strukturert og betaler regningene i tide kan kredittkort både spare deg for penger og være en god løsning. Her vil det være nyttig å ha en nettbank, og det er noe de aller fleste tilbyr når du velger kredittkort fra banken. Med nettbank kan du enkelt logge inn på din konto og se hvor mye som er utestående og når regningen må betales for å unngå renter.

Bonuser og cashback

Bonuser og cashback fungerer nesten på samme måte som rabatter. Men, du må selvsagt betale full pris når du kjøper varen. Bonusene og cashback blir lagt til etter du har gjennomført kjøpet. Hvordan bonus og cashback fungerer avhenger av hvilket kredittkort du velger, og her er det viktig at du gjør en grundig gjennomgang slik at du kan finne det kredittkortet for dagligvarer som passer best til ditt handlemønster.

Vi har allerede nevnt Bank Norwegian som gir deg CashPoints når du handler dagligvarer. Med disse poengene kan du få rabatt på flyreiser. Altså er dette et bra kredittkort for dagligvarer om du planlegger en reise. CashPoints poeng er bundet opp til betaling av flyreiser, noe som kanskje ikke er så aktuelt for alle. Da kan Komplett Bank MasterCard være den beste løsningen. Her tjener du poeng som du enten kan ta ut eller bruke når du handler på nettbutikken til Komplett.

Forsikringer på kredittkort

Utover strøm og drivstoff er også forsikring en utgiftspost som det kan være greit å spare penger på. Det finnes mange kredittkort som gir deg reise- og avbestillingsforsikring når reisen er betalt med kredittkortet. Er du ofte ute å reiser kan du spare penger på dette. Dermed kan kredittkort med reiseforsikring også være gode kredittkort for dagligvarer.

Her kan trekke frem kredittkortet til Komplett Bank som et godt alternativ. Med Komplett Bank MasterCard får du reise- og avbestillingsforsikring. I tillegg får du også kjøpsforsikring og ID-tyveriforsikring. 

Du kan også velge om du vil ha betalingsforsikring. Kjøpsforsikringen dekker varer som er betalt med kredittkortet. Her vil varer med verdi opptil 25 000 kr være dekket under frakt og transport. Kjøpsforsikringen gjelder for inntil 90 dager fra kjøpstidspunktet.

ID-tyveriforsikring dekker bistand og hjelp om du skulle bli utsatt for ID-tyveri. Ved ID-tyveri kan andre bruke dine opplysninger til å ta opp lån. Dette kan bli både dyrt og vanskelig å rette opp i. Men, med ID-tyveriforsikring kan du få hjelp til å løse problemet.

Dersom du har et kredittkort som er i bruk og blir arbeidsledig eller sykemeldt kan det bli vanskelig å dekke inn utestående beløp. Det tar ofte tid før du mottar støtte fra det offentlige. Her kan en betalingsforsikring på kredittkort være en nyttig løsning. Betalingsforsikringen vil nemlig dekke månedlige utgifter på kredittkortet dersom du skulle bli ufrivillig arbeidsledig, permittert eller sykemeldt.

God bruk av kredittkort for dagligvarer

Det er viktig å ha god kortbruk når du skal bruke kredittkort for dagligvarer. Bruker du kortet feil kan det nemlig bli dyrt, og du kan gå glipp av alle fordeler. Aller først er det selvsagt viktig å velge kredittkortet som passer best for deg.

Her vil det selvsagt være smart å velge et kredittkort som gir rabatt på dagligvarer, men også bonuser og cashback kan spare deg for penger. Vi tror også at et god kredittkort kan gi deg rabatter på for eksempel strøm og drivstoff. Dette er noe som koster mye i disse dager, og derfor kan disse spare deg for mer penger enn et kort som gir deg rabatt på dagligvarer.

Ekstra rabatter kan du også få om du registrerer kontoen til kredittkortet opp mot kundefordelsprogram i dagligvarebutikker. Da kan du få ekstra rabatter i tillegg til poeng eller rabatter fra kredittkortet. Dette vil kunne bli en veldig god fordel som sparer deg for penger når du kjøper dagligvarer.

Gjør du normalt små innkjøp vil det kunne komme mange gebyrer om du ikke har et gebyrfritt kredittkort. Dette kan over tid bli en dyr kostnad med mange småsummer. Gjør du derimot større innkjøp vil gebyrene ikke bli en så stor del av regningen som skal betales til kredittkortet.

Det viktigste du kan gjøre når du bruker kredittkort til handling av dagligvarer er å betale i tide. Logger du inn på nettbanken din kan du se både utestående beløp og forfallsdato. Betaler du hele det utestående beløpet kan du unngå å måtte betale renter om du har valgt beste kredittkort for dagligvarer med rentefri betalingsutsettelse.

Dersom du foretrekker å nedbetale det utestående over tid og med flere avdrag er det viktig at du velger et kredittkort med lav rente. Det finnes flere kredittkort for dagligvarer som har lavere rente enn gjennomsnittet, og disse kan være gode valg dersom du bruker lengre tid på å betale ned brukt kreditt.