Bedrifter sitter gjerne på store verdier som f.eks varelager, maskiner eller utstyr. Dersom det skulle skje noe uventet som f.eks en brann, tyveri eller flom så kan det påvirke bedriften svært negativt. Da er det viktig å ha en forsikring som gjør at man raskt kan komme «back in business» og det er nettopp derfor man trenger en forsikring.

Det samme gjelder selvfølgelig for alle leveranser en bedrift leverer. Det følger med en risiko for at noe kan skje som gjør at din bedrift vil være ansvarlig og nettopp derfor er det viktig å ha en god bedriftsforsikring. I denne artikkelen så skal vi gå nærmere inn på hvordan din bedrift kan velge riktig bedriftsforsikring, hva en bedriftsforsikring dekker og ikke minst hvor du kan få en god bedriftsforsikring.

Hvordan velge riktig bedriftsforsikring?

Når du skal velge en forsikring til din bedrift så handler det om å faktisk forstå hvilke behov din bedrift. De aller fleste bedriftsforsikringer kommer med noen standard faktorer som de dekker:

  • Ran
  • Tyveri
  • Hærverk
  • Brannskade
  • Følgeskade

Likevel så vil de aller fleste bedrifter trenge å gjøre noen tilvalg ettersom hvordan bedriften er organisert. Hvis man har et stort varelager så bør man forsikre dette og det er her det gjelder å forstå hvilke behov bedriften har. For det beste er å få skreddersydd en forsikring som gjør at man får dekket det man trenger men at man ikke er «overforsikret». Dette er for å få den beste prisen på bedriftsforsikring som finnes.

Hvor finner jeg den beste bedriftsforsikringen?

Det finnes flere selskaper som tilbyr forsikring. Hos Lånemegleren så er vår erfaring er at om man velger en bedriftsforsikring i samme selskap som man kanskje har et bedriftslån og kassekreditt hos. Da kan man ofte få en veldig god pris på forsikringen og man kan få billigere forsikring enn man får igjennom hos et vanlig forsikringsselskap.

Det man skal være oppmerksom på er at forsikringer er et marked hvor det er høy konkurranse. Det betyr at din bedrift kan spare veldig mye penger ved å innhente priser fra flere forskjellige aktører og sammenligne disse opp mot hverandre.

Hva dekker en bedriftsforsikring?

En bedriftsforsikring dekker det aller meste som kan oppstå men det kan være forskjellige forhold som ikke dekkes. Veldig mye av dette kalles for «force majeure». Dette er hendelser som ingen kan være forsikret mot og ofte så må det være et rettslig grunnlag for at forsikringsselskapet skal kunne bruke paragrafen om «force majeure» på forsikringer.

I tillegg så er dekningen av din forsikring bestemt av hvilket beløp du har forsikret opp mot og egenandelen man har. Det er utrolig viktig at man lager en bedriftsforsikring som faktisk hjelper når uhellet er ute.

Kan alle bedrifter få bedriftsforsikring?

Alle forsikringsselskap vil gjøre en kredittvurdering av selskapet før de kan innvilge en forsikring. For de aller fleste bedrifter så vil det være mulig å få en forsikring men det finnes noen unntak. Hvis man tidligere har vært involvert i forsikringssvindel eller lignende så er det mulig at det kan være vanskelig å få en bedriftsforsikring.

Hvilke forsikringsselskaper tilbyr bedriftsforsikringer?

De aller fleste forsikringsselskap tilbyr bedriftsforsikringer, her er et lite utvalg av aktørene som tilbyr bedriftsforsikringer:

  • IF
  • Gjensidige
  • Fremtind
  • Frende
  • Storebrand

Ofte stilte spørsmål om bedriftsforsikring

Vi får inn veldig mange spørsmål om bedriftforsikringer og nedenfor har vi samlet noen av de spørsmålene som vi får oftest inn.

Dekker en bedriftsforsikring utstyr mot slitasje?

Nei, i utgangspunktet så er det ikke mulig å forsikre mot slitasje. Hvis man er bekymret for dette så kan det være mer hensiktsmessig å se på leasing av utstyr. Her ligger det gjerne en forsikring mot nettopp dette inn.

Hvilke krav følger en bedriftsforsikring?

Alle forsikringer vil være forskjellig men vi anbefaler alle å lese grundig igjennom vilkårene for å vite hvilke krav som du må etterstrebe å holde for at din bedrifts forsikring skal være gyldig.

Hvordan vet jeg om jeg betaler riktig pris på min bedriftsforsikring i dag?

Den eneste måten å finne ut av dette på er å innhente tilbud fra flere aktører. Det er nemlig slik at det ikke koster noe penger å innhente tilbud fra andre aktører og det tar heller ikke lang tid.

Kan Lånemegleren hjelpe meg med bedriftsforsikringer?

Akkurat nå samarbeider vi ikke med noen forsikringsselskap så vi kan ikke hjelpe deg direkte men vi håper å få et produkt på plass veldig snart. I mellomtiden så skal vi levere det beste innholdet til deg som du ønsker bedriftsforsikring til din bedrift.