Europa kan være dyrt å feriere i, og når man skal skaffe seg billetter til fly, høyhastighetstog, tog med sovekupeer, ferger og mye annet er det ingen tvil om at dette kan spise store jafser av feriebudsjettet ditt.

Følger du våre råd er du sikret en så billig ferie som overhodet mulig, og hvis du er villig til å gi slipp på litt komfort kan dette bli en riktig så rimelig fornøyelse!

Det er masse måter å komme seg billig rundt på i Europa, og vi skal vise deg de beste metodene!

Heng med videre!

Reis billig med Megabus!

Du har kanskje ikke hørt om Megabus, men dette er et busselskap som lar deg kjøpe meget billige bussbilletter til bruk i både Storbritannia og Europa! Billetter kan du få helt ned i 20-30 kroner, men dette krever at du booker i god tid i forveien – senest 1 måned før reise. Uansett om du ikke klarer å grave frem disse fantastisk lave prisene kan du uansett skaffe deg billige reiser. Ved en rask sjekk på selskapets hjemmesider klarte vi å finne bussbilletter for to voksne fra Paris til Amsterdam for bare litt over 300 kroner!

Sammenligner du prisene med tog eller andre busselskaper vil du tidlig nok finne ut at disse kan være mange ganger dyrere. Skal du rundt omkring i England er Megabus et selvsagt valg, og selskapet er nå også den billigste måten å komme seg til Paris, Brussel eller Amsterdam på.

Sjekk ut sidene deres her.

Megabus Europa billig
Reis billig i Europa med Megabus!

Busabout er også billig

Selskapet Busabout er en hopp på-hopp av tjeneste som er populær blant backpackere i hele Europa. Dette er også en fantastisk fin måte å møte andre reisende på. Du kan hoppe på eller gå av uansett hvor og når du måtte ønske på stoppeplassene på en av deres faste ruter.

Du kan kjøpe billetter som lar deg reise langs hele nettverket deres med deres faste busstopper, og til dette kan du for eksempel kjøpe flere forskjellige pass som varer i en gitt tidsperiode. Selskapet tilbyr også turer som for eksempel øyhopping i Kroatia. På slike turer får man av og til guider og noen ganger er det også gruppeaktiviteter. Et to-ukers pass kan koste omtrent 2500 kroner.

Det finnes også turer man hvor man kan besøke seks byer på to uker, og slike turer koster omkring 500 kroner. Når du ser på fordelene med guide, reise og å møte nye mennesker er Busabout sammenlignbar med både fly og tog – dog litt dyrere enn vanlig offentlig buss. Selskapet gir også ut ubegrensede billetter i seks måneder for rundt 12.000 kroner og dette er den beste transportavtalen du kan få over lang tid. Det eneste som er negativt med Busabout er hvis du ønsker å besøke en by som ikke er på deres ruter. I slike tilfeller må du komme deg dit selv til for en ekstra kostnad.

Her finner du mer info om Busabout.

Reis rundt i Europa med FlixBus

I løpet av de siste årene har et nytt selskapet entret markedet og totalforandret bussystemet i Europa! Det tyskbaserte selskapet FlixBus har ruter i 20 forskjellige europeiske land og i tusenvis av byer. Prisene her starter på rundt 50 kroner og da sier det seg selv at det er billig. Bussene har wifi, stikkontakter, komfortable seter og du kan ta med deg opptil 3 kolli bagasje. Det er sammenlignbart med Megabus, men bare litt bedre.

FlixBus er en av de absolutt beste måtene å komme seg rundt om i hele Europa, hvis man ser bort fra tog, og det gjør at man får mange opplevelser for en billig penge.

En annen mulighet er å bruke Eurolines. Alle land i Europa har sitt eget nasajonale busselskap, men for langdistanseruter samler de seg på en måte under paraplyselskapet Eurolines. Selv om dette selskapet har flere destinasjoner enn FlixBus har sistnevnte bedre komfort og priser. Prisene med Euroline starter vanligvis på rundt 200 kroner for en tur på 5-6 timer.

Flixbus reise europa
Flixbus tilbyr billige reiser og god komfort!

Billige flyreiser

En av de aller billigste måtene å komme seg rundt om i Europa hvis det er snakk om lange distanser er billige flyreiser. Disse selskapene er utrolig produktive på kontinentet og konkurransen har ført til fantastisk billige billetter – noen ganger så billig som 50-60 kroner!

Når man har behov for å komme seg til et bestemt sted og man ikke ønsker en lang buss- eller togreise kan disse billige selskapene være helt perfekt.

Under finner du en liste over de forskjellige selskapene:

Vueling

Ryanair

EasyJet

Aigle Azur

Eurowings

Flybe

Norwegian

Wizz Air

Det kan for eksempel være smart å bruke Skyscanner og Momondo for å finne de beste tilbudene, for da slipper du nemlig å gjøre grovarbeidet selv.

Det er viktig å huske på at flesteparten av disse billige flyselskapene tjener mesteparten av pengene sine gjennom avgifter, og i det øyeblikket du gjør en tabbe her smeller de en avgift i ansiktet ditt.

Mange av selskapene er meget strenge når det kommer til begrensninger på bagasje, så det er smart å følge reglene deres pinlig nøye.

Noen ganger kan disse selskapene koste mer på grunn av avgiftene sine og reiser du med mye bagasje er det nok billigere å fly med et større selskap. Også de større selskapene har senket billettprisene som et resultat av den tøffe konkurransen i markedet.

Kjøp Eurail-pass

Det er deilig å sitte på tog! God plass, avslappende med en bok, kikke litt på serier og titte på landskapet som fyker forbi. Det er mer komfortabelt enn buss og mye mindre stressende enn å reise med fly. Jernbanenettet i Europa er i tillegg ett av de beste og mest omfattende i hele verden.

Hvis du skal reise med tog er det tøft å slå dem på pris og beleilighet når man skal reise fra by til by. På lengre reiser som varer over natten, mellom land eller på turer som krever høyhastighetstog har billettene en tendens til å være veldig kostbare.

Eurail tog europa
Med Eurail kommer du deg raskt og komfortabelt rundt om i Europa!

Hvis du planlegger å reise på rundtur i hele Europa eller skal dekke lange distanser og ikke ønsker å fly, kan det være smart å skaffe seg et togpass hos Eurail. Dette er den beste måten å spare penger på i så måte. Kostnaden per tur vil dermed bli billigere enn om du skulle kjøpt disse billettene separat.

Bruk BlaBlaCar til å komme deg rundt!

Fremveksten av delingsøkonomien har sørget for at folk kan hoppe på en tur med lokale som skal samme veien, og BlaBlaCar er kongen av denne servicen!

Den er veldig populær og viden spredt i Europa, og det er mange som benytter seg av denne tjenesten.

Du får muligheten til å sitte på med folk som har ekstra plass i bilen sin mot betaling. Du finner en som skal den samme veien som deg, de bestemmer seg for å ta deg på og dermed er du på tur. Du finner turer til så lite som 50 kroner, så her kan du komme deg billig avgårde.

Dette er en av de best betalte måtene å komme seg rundt i Europa på! Du møter lokale mennesker, har en hyggelig samtale, sparer massevis av penger på buss og tog og kommer deg bort fra hovedveiene og mer ut på landsbygda.

Den billigste metoden: haiking!

Den billigste måten å komme seg gjennom Europa på uten å måtte betale er naturligvis å haike. Haiking er nokså vanlig i Europa og tryggere enn hva man skulle tro! Det er mange som har gjort dette og det går superbra i de aller fleste tilfellene. Det er dog viktig å bruke hodet når du haiker og du skal bestandig stole på instinktene dine, samt bruke sunn fornuft. Hvis situasjonen føles utrygg er det om å gjøre å stikke av så fort som mulig.

Den beste måten å reise på i Europa – miks transporten!

Som du kan se så finnes det mange måter å komme seg rundt om i Europa på en billig måte. Den kanskje aller beste måten er å blande de forskjellige metodene, og nøkkelen er å vite når man skal bruke de forskjellige transportmidlene vi har gått gjennom. For kortere reiser er tog og BlaBlaCar kjempebra, mens man på middels lange reiser (omtrent en halv dag) bør satse på buss, BlaBlaCar eller tog. På lengre distanser er det fly, høyhastighetstog eller en buss som går om natten som gjelder.

Haiking ferie Europa
Billigst mulig? Da er haiking tingen!

Altfor mange reisende tenker at det dreier seg om alt eller ingenting når man skal velge reisemåte, og at den ene alltid er bedre enn den andre. Dette stemmer jo naturligvis ikke, og det er selvsagt ikke bare én måte å reise i Europa på. Det finnes massevis av muligheter og du må rett og slett bare vite når du skal bruke den ene fremfor den andre. Hva er mest verdifullt for deg? Tid eller penger?

Hvis du har god tid kan du velge de trege og billige rutene, med unntak av når det å fly er billigere. Hvis du har greit med penger og er på en kortere tur er det smart å bruke tog og fly. Du vil kjapt oppdage at du meget vel kan komme til å benytte deg av både tre og fire av disse metodene, og å mikse og matche vil fungere suverent. Bare én måte å reise på hele tiden vil ikke fungere så bra.

Hvis du ikke har noen preferanser på hvordan du ønsker å reise, og du bare ønsker den billigste metoden, kan du bruke et par nettsider til å hjelpe deg. Rome2Rio vil for eksempel finne den billigste metoden for deg og dette vil den gjøre med å mikse de forskjellige alternativene.

Det eneste du behøver å gjøre er å fylle inn hvor du skal reise fra og til, og så vil du få opp det billigste alternativet. Du vil da få en kombinasjon av busser, tog og fly som til sammen syr sammen den raskeste ruten for en billigst mulig penge.

Hvis du ser etter de beste og billigste måtene å reise i Europa på bruker du bare de tipsene som passer deg, og du vil da bestandig få den rimeligste reisen.

Vi sier det igjen: ingen av metodene er den beste 100% av tiden!

Følg våre råd og du vil spare massevis av både tid og penger!

Opplev Berlin ferie
En miks av fremkomstmidler er den beste løsningen!