Nyheter

tredje krisepakke

Tredje krisepakke

Det tredje krisepakken fra Stortinget kommer med milliardstøtte til studentene, kontantstøtte til bedrifter og en milliard kroner for å holde samferdselsprosjektene i gang.

kontrollere skattemeldingen

Husk å kontrollere skattemeldingen

Denne uken mottar de siste privatpersonene årets skattemelding. Den kommer i en splitter ny og enda mer forenklet utgave, men det er like viktig å kontrollere tallene som det alltid har vært.

svindel

Svindel: Kraftig advarsel fra politiet, DNB og Telenor

Politiet, DNB og Telenor har omtrent samtidig gått ut med kraftige advarsler om rekordhøye antall forsøk på svindler. Fellesnevneren er kriminelle som benytter seg av koronakrisen.

Krisetiltak på løpende bånd

Siden statsminister Erna Solberg talte til nasjonen 10. mars, har krisetiltakene kommet på løpende bånd. Vi tar en titt på de siste tiltakene, og de viktigste for privatøkonomien.

elavgiften

Ber om at elavgiften fjernes

Energi Norge og Distriktsenergi ber finansministeren om å fjerne elavgiften for norske strømkunder. Tiltaket er ment som en støtte til husholdningene gjennom den økonomiske krisen. Samtidig bes det om statlig garanti slik at kundene kan betale strømregningene sine.

DNB logo

DNB snur etter kraftig kritikk

Etter en uke med kraftig kritikk for å ha forsinket de etterlengtede rentekuttene, kjører Norges største bank full retrett. Det er grunn til å tro at DNB har opplevd massiv kundeflukt, konkurrerende banker melder om rekordpågang av kunder som vil bytte bank.

Kritikken av bankene tiltar i styrke

På tross av tidenes rentekutt hos Norges Bank, nøler bankene med å videreføre rentekuttet til kundene sine. Målet med sentralbankens kutt var å styrke økonomien til permitterte og arbeidsledige som følge av den økonomiske krisen.

DNB får massiv kritikk

Norges Bank har satt ned styringsrenten til 0,25 %, regjeringen sikrer næringslivet med krisepakker, permitterte får enklere regler og full lønn de første 20 dagene og over hele landet meldes det om aktører som deltar i en nasjonal dugnad. Men bankene følger ikke opp.

Norske kroner kollaps

Kronen har kollapset – dette har du i vente

Oljepriskrig og koronaviruset har nærmest skapt den perfekte storm for den norske kronekursen, som i dag har hatt en historisk kollaps. Konsekvensen er høyere priser på varer.

Betalingsproblemer

Betalingsproblemer? Dette gjør du!

Det er mange som for tiden opplever økt økonomisk usikkerhet. Regjeringen innfører fortløpende økonomiske tiltak for befolkningen, bankene melder likevel om økt pågang på utsettelse av lån.

arbeidsledighet

Arbeidsledigheten går i været

NAV melder om sterkt økende arbeidsledighet, som har mer enn fordoblet seg på under én måned. Bare den siste uken har økningen i antall arbeidsledige i Norge steget med 128 %

nullrente

Sannsynlighet for nullrente i Norge

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve kuttet for kort tid siden renten til null prosent. Det ventes ringvirkninger over hele verden når verdens største økonomi går så drastisk til verks.

Nedgangstider

Dette bør du gjøre i nedgangstider

Det kan være mye penger å spare på å ta en gjennomgang av privatøkonomien. Spesielt viktig er det å gjøre dette i nedgangstider. Her er tiltakene du bør gjøre.

norsk finans

Finansnæringen i full beredskap

Etter finanskrisen har den norske finansnæringen bygget opp en solid egenkapital, og er godt rustet til å møte utfordringene Norge nå står ovenfor. Næringen har egne kriseplaner, slik som å kunne håndtere samfunnskritisk betalingsformidling, selv om mange i næringen blir syke.

unge og sparing

Slik forholder unge seg til sparing og fremtiden

En internasjonal rapport utført av betalingsleverandøren Klarna, tar for seg unge nordmenns forhold til sparing, penger og fremtiden.

svindel

Digital postboks kan hindre ID-svindel

Har du digital postkasse mottar du brev umiddelbart, gjerne lenge før du normalt ville mottatt det i postkassen. Dette kan bidra til å forhindre ID-svindel, siden mange som blir usatt for svindel mottar gjenpartsbrev.

pensjon kvinner

Kvinner får utbetalt minst i pensjon

Nordea har gjennomgått kvinner og menns pensjonsutbetalinger, og har funnet ut at kvinner får utbetalt vesentlig mindre i pensjon enn menn. Nordea er overrasket over den store forskjellen.

Norske småsparere

Norske småsparere har tapt 17 milliarder

På bare 14 dager har norske småsparere tap verdier for 17 milliarder. Tapet skyldes coronavirusets påvirkning på økonomien, og forventes å øke i omfang i ukene fremover.

Nord Norge fraflyttes

Fraflytting i Nord-Norge - men boligprisene stiger

De siste tallene fra Eiendom Norge er nedslående lesning for vår nordligste landsdel. Nord-Norge fraflyttes i høyt tempo, likevel stiger boligprisene i regionen.

strømpriser

Laveste strømpriser på 20 år

Det er 20 år siden Norge hadde så lave strømpriser i februar. NVE melder at gjennomsnittsprisen for strøm i Norge i februar var på 13,13 øre/kWh, på tross av økende strømpriser i Norden.