Nyheter

Hvordan ser fremtidens lånemarked ut?

Ingen vet helt hvordan fremtiden blir men vi har prøvd å se inn i krystallkulen når det kommer til lånemarkedets fremtid.

Hva skjer med gjeld om man ikke betaler den?

De aller fleste etterstreber å betale ned gjelden innenfor nedbetalingsplanen, men hva skjer hvis man ikke gjør det?

Kassekreditt

Hvis man har en bedrift som er nyoppstarta så kan det være utfordrende å få et ordinært bedriftslån. Da kan kassekreditt være et godt alternativ. Det finnes ikke veldig mye informasjon om kassekreditt så derfor har vi laget en oversikt over alt du trenger å vite.

Piggy bag

Kan renten på forbrukslån endre seg?

Et spørsmål som vi ofte får hos Lånemegleren er om renten på forbrukslån kan endre seg i takt med rentehevinger eller når renten går ned. Vi har skrevet litt om dette!

Hvordan takle renteoppgang?

Renten på lån i banken har aldri vært lavere enn nå. Flere økonomer ber nordmenn om å ta høyde for at renten kommer til å stige i løpet av de neste årene. Vi skriver litt om hvordan man burde rigge seg til høyere renter.

Winter cabin

Hyttelån

Stadig flere nordmenn låner penger til hytte. Vi har derfor skrevet litt om hyttelån og hva du må tenke på før du kjøper en hytte.

Hva er god rente på et forbrukslån?

Når man skal ta opp et forbrukslån så er renten veldig viktig for de aller fleste av oss. Veldig mange lurer på hva som egentlig er god rente på et forbrukslån? Les alt du trenger å vite her!

Betal ned gjeld

Øke boliglån for å betale ned gjeld?

Stadig flere nordmenn som har forbrukslån eller kredittkort velger å øke boliglånet for å refinansiere bort gjeld. Vi har skrevet alt du trenger å vite om å øke boliglån for å betale ned gjeld!

Boliglån med egenkapital fra kryptovaluta

Flere tusen nordmenn har hatt solide gevinster etter å ha investert i kryptovaluta. Nå viser det seg at flere banker ikke lar disse kundene bruke penger tjent på kryptovaluta som egenkapital men finnes det noen alternativer?

Boliglån for studenter

Stadig flere velger å kjøpe seg bolig under studiene. Er det mulig å få boliglån når man er student og hvordan går man frem?

Øke boliglån for å pusse opp?

Stadig flere nordmenn velger å pusse opp sine boliger og ofte så blir oppussingen finansiert med en økning i boliglånet. Vi forteller deg hvordan du går frem for å øke boliglånet for å pusse opp din bolig.

Leirvassbu i Joutunheimen

Grønt boliglån - hva er det?

Stadig flere nordmenn velger et grønt boliglån. Hva er et grønt boliglån og hvordan kvalifiserer man til et grønt boliglån?

Når foreldes gjeld?

Kan gjeld gå ut på dato? Vi har skrevet om foreldelse av gjeld og hvordan dette fungerer.

Hvordan sjekke din egen kredittverdighet?

Hva er forskjellen på forbrukslån og lån med sikkerhet?

Stadig flere velger å låne penger med sikkerhet fremfor forbrukslån men hva er egentlig forskjellen?

Hvor mye kan jeg få i boliglån?

Veldig mange lurer på hvor mye man kan få i boliglån. Her får du svaret!

Hva er en gjeldsordning?

En gjeldsordning kan være en siste utvei for deg som har økonomiske problemer. Vi har skrevet litt om hva en gjeldsordning er her!

Vakkert hus

Kan man få finansieringsbevis på dagen?

Noen ganger har man funnet drømmeboligen og man trenger et finansieringsbevis. Hvor fort kan man egentlig få dette?

best-rente

Hvordan få best rente på boliglån?

De siste årene så har rentene på boliglån i Norge gått ned men fortsatt er det mange som kan spare mye penger på å få en rimeligere rente på sine boliglån. Vi har skrevet litt om hvordan du kan få en bedre rente på ditt boliglån!

Hvordan finne ut hvor mye gjeld du har?

Veldig mange sliter med å få oversikt over gjelden sin. Vi har laget en enkel oppskrift på hvordan du kan få oversikt over gjelden din.