Lån med betalingsanmerkninger og inkasso

Refinansiering med pant i bolig!

Lånebeløp:1 000 000 kr
1000000
Nedbetalingstid:25 år
25
Månedskostnad:
fra 5 851 kr *

* Eksempel nom. rente 5,00%, eff. rente 5,13%. 1 000 000 kr over 25 år.
Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 755 436 kr. Totalt 1 755 436 kr.

Nom. rente fra 5,00% til 11,25%. Eff. rente fra 5,40% til 13,80%.
Rente baseres på individuell kredittvurdering. 

Hvordan få lån med betalingsanmerkninger og inkasso?

Når man har fått en betalingsanmerkning så kan det være vanskelig å få lån. Hvis du eier egen bolig så kan det likevel være mulig å få lån med betalingsanmerkninger og Lånemegleren kan hjelpe deg:

1. Fyll ut søknaden som du finner her

2. Når søknaden er fylt ut så kontakter vi deg enten på epost eller telefon for å preparere søknaden din til bankene.

3. Vi sender inn søknaden din til alle aktuelle banker vi samarbeider med

4. Hvis den blir godkjent blir lånetilbud fra bankene presentert til deg og du velger det lånetilbudet som passer best til deg.

Hvem kan få lån med betalingsanmerkning?

For å kunne få et lån med betalingsanmerkninger så må du oppfylle noen krav:

 • Du må kunne sette din bolig som sikkerhet eller du må ha en kausjonist
 • Du må ha en skattepliktig inntekt
 • Du må som regel være over 20 år (kan variere fra bank til bank)
 • Ha et oppriktig ønske om å rydde opp i din økonomi

Hvis du er usikker på om du kvalifiserer til et lån med betalingsanmerkninger så kan du gjerne ta kontakt med oss. Vi ser gjerne på din sak for å se om du kvalifiserer til et lån med betalingsanmerkninger. Våre veiledere jobber med komplekse saker hver eneste dag og klarer å se muligheter der andre gjerne ser problemer.

Hvem burde ikke låne penger når man har betalingsanmerkninger?

Hvis du i dag ikke har tenkt til å rydde opp i din gjeld og du kun ønsker å låne penger til forbruk så er det å låne penger med betalingsanmerkninger en svært dårlig tanke. Bankene som har spesialisert på å gi lån og refinansiering med betalingsanmerkning har laget systemer for å prøve å nettopp unngå kunder som ikke har til hensikt å rydde opp i økonomien sin.

Tanken bak det å låne penger ut til mennesker med betalingsanmerkninger og inkasso er nettopp å gi folk en sjanse til å rydde opp. Hvis man ikke har til hensikt å gjøre dette så er sjansen stor for at man kommer til å misligholde gjelden sin på nytt. Derfor er bankene svært opptatt av å nettopp styre unna kunder som ikke har til hensikt å rydde opp.

Ofte stilte spørsmål om lån med betalingsanmerkning

 • Det er vanskeligere å få lån med betalingsanmerkninger enn om du f.eks hadde søkt om lån uten å hatt betalingsanmerkninger. Om du har ledig verdi i boligen og en stabil inntekt så trenger det ikke å være så vanskelig å få lån med betalingsanmerkninger.

  Hvis du er usikker på om du kan få lån så kan du gjerne kontakte oss for en uforpliktende prat om dine muligheter til å få lån.

 • I utgangspunktet så krever alle banker som tilbyr lån med betalingsanmerkning at du kan sette sikkerhet for lånet. Hvis du ikke eier egen bolig så kan du få noen til å stille som kausjonist for lånet ditt. Alternativt kan du søke om refinansiering av forbrukslån uten sikkerhet.

  Hvis du trenger mer informasjon om dette så anbefaler vi at du tar kontakt på epost eller telefon slik at vi kan få sett på din sak for å se hvilke muligheter som finnes for deg.

 • Det finnes veldig mange forskjellige årsaker til at bank gir avslag. Når man skal låne penger med betalingsanmerkning så er den vanligste årsaken til avslag at man ikke har sikkerhet nok (ledig verdi) i boligen til at banken kan låne deg penger.

  Dersom du har fått avslag i en annen bank eller hos en annen aktør så må du veldig gjerne sende inn en søknad slik at vi kan se på saken din på nytt.

 • Det blir stadig mindre dokumentasjonskrav på grunn av digitaliseringen av forskjellige prosesser. Bankene ønsker gjerne å se en verdivurdering av din bolig eller objektet som skal brukes som sikkerhet, kopi av 3 siste lønnsslipper og gjerne din siste skattemelding. Det er selvfølgelig en fordel om du har en oversikt over gjeld og kreditorer du har i dag.

  Du trenger ikke å ha dette klart når du søker men du vil kunne fremskynde prosessen litt ved å ha dette klart når du søker om lån. Dette er informasjon som vi i Lånemegleren spør om når vi begynner å jobbe med din søknad.

 • Nei, de aller fleste vanlige banker aksepterer ikke kunder med betalingsanmerkninger. Dette er fordi at man da har vist at man er en dårlig betaler og ikke minst så har man gjeld som man burde gjøre opp før man påtar seg ny gjeld.

  Hvis man har betalingsanmerkninger og ønsker lån så må man derfor gå til en bank som nettopp spesialiserer seg på lån og refinansiering med betalingsanmerkninger. Dette er banker som kan ta sikkerhet i din bolig for å kunne låne deg penger til tross for anmerkninger.

 • Dette er ikke veldig ulikt et vanlig lån som f.eks boliglån eller et forbrukslån. Den store forskjellen er at renten gjerne er høyere enn et boliglån men lavere enn et forbrukslån. I tillegg så tar bankene et etableringsgebyr som varierer fra bank til bank.

  Når banken skal innvilge et lån når du har du har betalingsanmerkninger så krever banken normalt at du samler alt av gjeld inn i lånet. Det betyr at ikke bare får du låne penger men du blir kvitt betalingsanmerkninger og får en helt annen oversikt over gjeld.

 • Alle som søker om lån med betalingsanmerkning vil oppleve å få en forskjellig rente. Det gjøres en individuell kredittvurdering hos bankene basert på informasjon fra søknaden og informasjonen som de henter ut fra andre kilder. Basert på denne så settes renten. Vi kan derfor aldri vite helt sikkert hvilken rente du vil få før du har søkt. Renten på et slik vil typisk ha lavere rente enn et veldig billig forbrukslån

  Det er gratis og helt uforpliktende for deg å søke om lån hos Lånemegleren. Om du ønsker å se hvilken rente du kan få så anbefaler vi derfor at du sender inn en søknad for å se hva slags tilbud vi kan skaffe til deg.

 • Nei, de aller fleste som får innvilget lån med betalingsanmerkninger har en flytende rente og da er det ikke noe form for bindingstid. Noen velger fastrente og da gjelder helt ordinære regler hvis man ønsker å komme seg ut av fastrente-avtalen.

  De aller fleste som får innvilget lån når de har betalingsanmerkninger i en periode før de etterhvert som økonomien stabiliserer seg flytter over til en ordinær bank.

 • Om du har et spørsmål så hjelper vi deg veldig gjerne, ta kontakt med oss på post@stkfinans.no eller ring oss på 22 72 60 50.