Kassekreditt

Hvis man har en bedrift som er nyoppstartet så kan det være utfordrende å få et ordinært bedriftslån. Da kan kassekreditt være et godt alternativ. Det finnes ikke veldig mye informasjon om kassekreditt så derfor har vi laget en oversikt over alt du trenger å vite om kassekreditt.

 • Hvorfor trenger du en kassekreditt?
 • Hva er fordelene?
 • Hvordan kan Lånemegleren hjelpe deg med kassekreditt?
 • Ofte stilte spørsmål om kassekreditt

Om du ikke ønsker å lese hele guiden så kan du gjerne søke om kassekreditt med en gang her!

Hvordan søke om kassekreditt?

null

1. Send inn søknad

Du kan sende inn din søknad om kassekreditt her. Det tar i gjennomsnitt 3 minutter å sende inn søknad.

null

2. Banken vurderer søknaden din

Det tar ikke lang tid, du får svar med en gang om din bedrift får innvilget kassekreditt eller ikke.

Krone

3. Pengene er på vei

Når kassekreditten er signert så er pengene på vei til din bedrift.

Kassekreditt er et låneprodukt som flere banker tilbyr og som stadig får større etterspørsel. En kassekreditt gir en bedrift tilgang til en fast sum tilgjengelig hele tiden. På mange måter så er dette som et slags rammelån for bedrifter. Når man søker om kassekreditt så får man innvilget en sum står til rådighet til en hver tid. En kassekreditt kan være svært praktisk for bedrifter som har inntekter og utgifter på forskjellige tidspunkter.

Hvis du ønsker å søke om en kassekreditt så kan du gjøre dette på vårt søknadsskjema som du finner her. Når du søker om kassekreditt igjennom oss og vår samarbeidspartner så får du følgende:

 • Svar med en gang søknad er levert
 • Kassekreditt uten skjulte kostnader
 • Pengene utbetales innen 2-3 dager

Hva er kravene for å få innvilget en kassekreditt?

Det er ikke mange krav for å få innvilget en kassekreditt, derfor kvalifiserer flere til kassekreditt enn et tradisjonelt bedriftslån. For å få innvilget en kassekreditt så må bedriften være det som bankene kaller for "kredittverdig". Kort forklart betyr det at bedriften må oppfylle følgende krav:

 • Ingen betalingsanmerkninger
 • Ryddig økonomi
 • Banken vil få en oversikt over gjeld og eiendeler
 • God betalingshistorikk

Bankene bruker gjerne her helt automatiserte systemer for å sjekke dette. Dersom din bedrift er nettopp startet opp så kan det være at du får avslag eller at søknaden din går direkte til en rådgiver som foretar det banken kaller for en "manuell vurdering".

Hvem passer kassekreditt for?

Kassekreditt passer for bedrifter som ikke oppfyller kravene til et bedriftslån eller til bedrifter som ikke har behov for å låne penger over en lengre periode. Kassekreditt er et verktøy som typisk blir brukt av bedrifter som kjøper inn varer eller tjenester som de selger igjen senere. Dette kan være butikker, nettbutikker, grossister eller lignende.

Er det vanskelig å få innvilget kassekreditt?

Hvis man sammenligner med andre typer lån for bedrifter så er det mye enklere å få innvilget en kassekreditt. Det kreves mindre av bedriften og bankene trenger ikke å gjøre like mye undersøkelser som de gjerne gjør på næringslån og bedriftslån.

Hva er fordelene med en kassekreditt?

En kassekreditt gir flere fordeler men her er de viktigste fordelene med en kassekreditt:

 • Fleksibel tilgang på penger
 • Kun betal renter av det beløpet du trenger
 • Du får større kjøpekraft uten at det går på bekostning av likviditeten til bedriften

Kassekreditt kan være en ekstra sikkerhet for din bedrift

Lånemegleren får daglig inn søknader fra bedrifter som trenger kassekreditt. Det vi ofte opplever er at mange søker når de ikke har alt i orden og dermed kan det bli avslag. Kassekreditt kan på mange måter sammenlignes med en slags forsikring mot dårligere tider. Ved å ha en kassekreditt tilgjengelig så blir bedriften mer robust når det oppstår noe uforutsett. Alle bedrifter opplever fra tid til annen at det kan oppstå uforutsette hendelser.

Ofte stilte spørsmål om kassekreditt

 • En kassekreditt er gyldig i normalt 12 måneder før den enten må fornyes eller at den utløper. Her kan bankene gjøre egne vurderinger og unntak. Når du har fått et tilbud om kassekreditt så bør det komme tydelig frem hvor lenge den er gyldig.

 • En kassekreditt er en konto med en tilhørende kreditt. Når du får godkjent en søknad om kassekreditt så vil banken gjøre pengene tilgjengelig på denne kontoen. Det betyr at når du trenger penger så vil den ansvarlige i bedriften kunne logge inn å overføre penger til bedriften.

 • Dette er et veldig vanskelig spørsmål å svare på ettersom stadig flere banker tilbyr dette. Normalt så ligger en rente på kassekreditt på 18 % og oppover. Det er ikke uvanlig at banker tar seg godt betalt av bedrifter. Normalt så koster en kassekreditt, kun renten på det du har brukt av kreditten. Noen banker tar i tillegg gebyrer, provisjon og etableringsgebyrer. Renten på kassekreditt settes individuelt så alle bedrifter kan ha en forskjellig kostnad på kassekreditt.

 • Det blir gjort en kredittvurdering av bedriften og basert på denne så vil banken bestemme renten. Renten på kassekreditt er typisk høyere enn på f.eks bedriftslån. For å få vite hvilken rente din bedrift kan forvente seg å få ved en kassekreditt så må man søke eller kontakte banken for å høre om hvilken rente de kan tilby din bedrift. Ofte så vil dette være umulig før banken faktisk har tatt en kredittvurdering av deg.

  Normalt så er renten på rundt 18 % på kassekreditt, men enkelte kan få høyere og noen kan få lavere.

 • Ja og her er det forskjellige praksis hos de forskjellige bankene. Noen banker tar sikkerhet i form av kundefordringer, driftstilbehør eller andre ting. Andre banker benytter noe som heter næringskausjon og dette er egentlig at man som privatperson garanterer for lånet dersom bedriften ikke klarer å betale tilbake kassekreditten.

 • Kassekreditt er et enkelt produkt og behandlingen skjer ofte automatisk. Det betyr at du får svar omtrent med en gang etter at du har sendt inn søknaden. I enkelte tilfeller så kan du oppleve å få en manuell behandling, da kan det ta noe lengre tid. Dersom du har fått godkjent en kassekreditt så vil utbetalingen skje ganske omgående etter at den er godkjent

 • Det er ingen restriksjoner på hva du kan bruke en kassekreditt. Bedriften din styrer helt selv hva du ønsker å bruke kassekreditten til.

 • Ja, det spiller ingen rolle om hvor gammel bedriften er. Om bedriften er helt fersk så vil aksjonærer/daglig leder bli kredittsjekket og scoret. Veldig mye av vurderingen her vil derfor gå på deg som person.

 • Det finnes veldig mange grunner til at man kan få avslag på kassekreditt. Den vanligste grunnen er at bedriften ikke er kredittverdig eller at man har noe annet grums i privatøkonomien. Vi anbefaler alle som har fått avslag på kassekreditt om å kontakte banken for å høre om grunnlaget. Noen ganger er dette informasjon de kan dele og andre ganger så er det ikke det.

 • Ja, det kan du. Eventuelt andre lån eller kreditter bedriften har vil bli sett på for å få en god vurdering på hva bedriften kan få innvilget av kreditter.

Hva må man tenke på før man søker om kassekreditt?

Før man søker om en kassekreditt så må man vite om bedriften klarer å betjene en kassekreditt forsvarlig. Det er nemlig slik at om man tar opp en kassekreditt og man ikke klarer å betale den tilbake så kan det skape mye problemer for bedriften. Det er derfor veldig viktig at man vurderer om bedriften har muligheter til å betjene kassekreditten.

Vi i Lånemegleren syntes kassekreditt er et fantastisk produkt hvis det brukes riktig. Hvis man kan bruke en kassekreditt for å tjene mer penger eller vokse raskere så er det bare veldig positivt. Man bør likevel ikke bruke kassekreditt på andre ting som ikke er produktive for bedriften.

Hvem passer kassekreditt ikke for?

Som med alle andre låneprodukter så er det noen som ikke burde søke om kassekreditt. Kassekreditt er et verktøy til bedrifter som har god kontantstrøm men som gjerne binder penger opp i varelager og lignende. For bedrifter som søker kassekreditt til å bruke som et middel for å betale ut lønn eller andre løpende utgifter uten å ha noe planlagt kontantstrøm for dette vil slite med å betale kassekreditten tilbake. Da kan dette være et veldig dårlig verktøy og faktisk skape mer problemer enn det faktisk hjelper.

Om du er usikker på om din bedrift burde søke om en kassekreditt så anbefaler vi alle å høre med sin regnskapsfører for å høre hva de tenker. En regnskapsfører kan gi deg gode råd og råd som kan spare deg for mye frustrasjon senere. Lånemegleren kan dessverre ikke hjelpe deg her siden vi kun gir generelle råd og det blir vanskelig for oss å svare på spørsmål uten å kjenne din virksomhet i detalj.

Vurderer Lånemegleren søknader om kassekreditt?

Lånemegleren er en videreformidler av lån og kassekreditt. Det betyr at vi IKKE vurderer søknader men heller bistår deg med å søke hos en bank. På vår kassekreditt produkt så er det heldigvis slik at søknaden gjøres automatisk men vi kan bistå deg med alt annet rent praktisk.

Hvordan kan Lånemegleren hjelpe min bedrift med kassekreditt?

Vi hjelper deg gjerne med å formidle en kassekreditt fra en våre partnere. I tillegg så svarer vi gjerne på alle spørsmål du måtte ha om kassekreditt eller bedriftslån. Vi er eksperter på finansieringer og kan hjelpe deg med alle spørsmål du måtte ha!