innvilget-kassekreditt

Kassekreditt

Hvis man har en bedrift som er nyoppstartet så kan det være utfordrende å få et ordinært bedriftslån. Da kan kassekreditt være et godt alternativ. Det finnes ikke veldig mye informasjon om kassekreditt så derfor har vi laget en oversikt over alt du trenger å vite om kassekreditt.

 • Hvorfor trenger du en kassekreditt?
 • Hva er fordelene?
 • Hvordan kan Lånemegleren hjelpe deg med kassekreditt?
 • Ofte stilte spørsmål om kassekreditt

Om du ikke ønsker å lese hele guiden så kan du helt enkelt bruke vår tabell nedenfor for å søke om kassekreditt. Vi har rangert de i rekkefølgen vi mener at er best.

Lånebeløp 10000-5000000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Raskt dager
Alder 20 år
QRED er en ledende aktør på bedriftslån i Sverige og er nå kommet til Norge. De kan hjelpe alt i fra små til mellomstore bedrifter! Hos QRED kan du låne fra 10000,- og helt opp til 5 millioner kroner.

Kassekreditt er et låneprodukt som flere banker tilbyr og som stadig får større etterspørsel. En kassekreditt gir en bedrift tilgang til en fast sum tilgjengelig hele tiden. På mange måter så er dette som et slags rammelån for bedrifter. Når man søker om kassekreditt så får man innvilget en sum står til rådighet til en hver tid. Dette kan være svært praktisk for bedrifter som har inntekter og utgifter på forskjellige tidspunkter.

 • Svar med en gang søknad er levert
 • Kassekreditt uten skjulte kostnader
 • Pengene utbetales innen 2-3 dager

Hvordan få kassekreditt?

Det å få kassekreditt er ikke veldig vanskelig hvis du følger vår oppskrift nedenfor. Prosessen er helt automatisk og det eneste du trenger er følgende:

 • Organisasjonsnummer på bedriften du ønsker å søke om kassekreditt for
 • Du må ha signaturrett til bedriften
 • 2 minutter ledig til å fullføre

Hva er en kassekreditt?

En kassekreditt er en kreditt-avtale mellom en bank og en bedrift. Det betyr at banken gir en kreditt til bedriften i en tidsbestemt periode. Bedriften betaler renter på det beløpet som de benytter. En avtale om kreditt er normalt gjort hver 12 måned, men det kan være lengre og kortere perioder. Det kan på mange måter sammenlignes med et kredittkort, man har kreditten tilgjengelig hele tiden og betaler kun renter når man benytter denne.

kasssekreditt

Hva er kravene for å få innvilget en kassekreditt?

Det er ikke mange krav for å få innvilget en kassekreditt, derfor kvalifiserer flere til kassekreditt enn et tradisjonelt bedriftslån. For å få innvilget en kassekreditt så må bedriften være det som bankene kaller for «kredittverdig». Kort forklart betyr det at bedriften må oppfylle følgende krav:

 • Ingen betalingsanmerkninger
 • Ryddig økonomi
 • Banken vil få en oversikt over gjeld og eiendeler
 • God betalingshistorikk

Bankene bruker gjerne her helt automatiserte systemer for å sjekke dette. Dersom din bedrift er nettopp startet opp så kan det være at du får avslag eller at søknaden din går direkte til en rådgiver som foretar det banken kaller for en «manuell vurdering».

Hvem passer kassekreditt for?

Kassekreditt passer for bedrifter som ikke oppfyller kravene til et bedriftslån eller til bedrifter som ikke har behov for å låne penger over en lengre periode. Dette er et verktøy som typisk blir brukt av bedrifter som kjøper inn varer eller tjenester som de selger igjen senere. Det er et veldig godt verktøy for bedrifter som trenger enkel tilgang til kortsiktig finansiering. Eksempler på type bedrifter som vanligvis har godt utbytte av å ha en kreditt er:

 • Nettbutikker
 • Butikker
 • Håndverkere
 • Konsulenter
 • Reklamebyråer
 • Selskaper med underleverandører

Kanskje ikke din bransje er nevnt her men det passer egentlig alle bedrifter som har behov for kortsiktig finansiering. Når banken vurderer søknaden din så spiller det ingen rolle hvilken type bransje du er i. Det de vurderer er at du har penger til å kunne betjene kreditten og at de finner mulighet til å ta sikkerhet for kontokreditten som din bedrift får.

Hva er fordelene med en kassekreditt?

En kassekreditt gir flere fordeler men her er de viktigste fordelene er:

 • Fleksibel tilgang på penger
 • Kun betal renter av det beløpet du bruker
 • Du får større kjøpekraft uten at det går på bekostning av likviditeten til bedriften
 • Bedriften din blir mer robust

Hvilke typer selskap kan få kassekreditt?

I utgangspunktet så kan alle norske bedrifter med et organisasjonsnummer få innvilget en kreditt. Det er likevel slik at premissene kan være veldig forskjellig fra hvilken type selskap du har. Om du f.eks har et ENK så er det helt uproblematisk å heller velge et forbrukslån for da kan du få omtrent samme rente og like mye risiko. Om du har et AS så vil det passe bedre å velge en kassekreditt. Følgende selskaper kan få innvilget kassekreditt:

 • Aksjeselskap
 • ENK
 • DA
 • NUF

Hvilke banker i Norge gir kassekreditt til bedrifter?

Det finnes en rekke banker som tilbyr kassekreditt som en del av sitt bedriftsprodukt:

 • Aprila Bank
 • DNB
 • Nordea
 • Sparebanken 1
 • Handelsbanken
 • Sbanken
 • Landkreditt

I tillegg til dette så finnes det flere andre mindre banker som tilbyr dette. Du trenger likevel ikke å lete lenger etter en bank som tilbyr kassekreditt. Alt du trenger å gjøre er å scrolle opp og klikke på linken til søknaden. Det tar under 2 minutter og er helt uforpliktende.

Vi hadde behov for større varelager men vi hadde ikke kapital nok til det. Vår ordinære bedriftsbank kunne ikke hjelpe oss. Da tok vi kontakt med Lånemegleren og på under 72 timer så hadde vi en kreditt tilgjengelig

Jon, Grunder av nettbutikk

Ofte stilte spørsmål om kassekreditt

Hos Lånemegleren.no så får vi daglig inn spørsmål fra norske bedrifter om kassekreditt. Spørsmålene som kommer er gjerne de sammen og derfor har vi laget en samlet oversikt over alle spørsmålene vi får om kassekreditt. Skulle du ha et spørsmål men som du ikke har fått svar på så kan du kontakte oss på post@lånemegleren.no så skal vi svare deg så godt vi kan.

Hvor lenge er den gyldig?

En kassekreditt er gyldig i normalt 12 måneder før den enten må fornyes eller at den utløper. Her kan bankene gjøre egne vurderinger og unntak. Når du har fått et tilbud om kassekreditt så bør det komme tydelig frem hvor lenge den er gyldig.

Hvordan får man tilgang til pengene?

En kassekreditt er en konto med en tilhørende kreditt. Når du får godkjent en søknad om kassekreditt så vil banken gjøre pengene tilgjengelig på denne kontoen. Det betyr at når du trenger penger så vil den ansvarlige i bedriften kunne logge inn å overføre penger til bedriften.

Hva koster en kassekreditt?

Dette er et veldig vanskelig spørsmål å svare på ettersom stadig flere banker tilbyr dette. Normalt så ligger en rente på kassekreditt på 18 % og oppover. Det er ikke uvanlig at banker tar seg godt betalt av bedrifter. Normalt så koster en kassekreditt, kun renten på det du har brukt av kreditten. Noen banker tar i tillegg gebyrer, provisjon og etableringsgebyrer. Renten på kassekreditt settes individuelt så alle bedrifter kan ha en forskjellig kostnad på kassekreditt.

Hva er renten?

Det blir gjort en kredittvurdering av bedriften og basert på denne så vil banken bestemme renten. Renten på kassekreditt er typisk høyere enn på f.eks bedriftslån. For å få vite hvilken rente din bedrift kan forvente seg å få ved en kassekreditt så må man søke eller kontakte banken for å høre om hvilken rente de kan tilby din bedrift. Ofte så vil dette være umulig før banken faktisk har tatt en kredittvurdering av deg.Normalt så er renten på rundt 18 % på kassekreditt, men enkelte kan få høyere og noen kan få lavere.

Krever banken sikkerhet?

Ja og her er det forskjellige praksis hos de forskjellige bankene. Noen banker tar sikkerhet i form av kundefordringer, driftstilbehør eller andre ting. Andre banker benytter noe som heter næringskausjon og dette er egentlig at man som privatperson garanterer for lånet dersom bedriften ikke klarer å betale tilbake kassekreditten.

Hvor lang tid tar det å få innvilget en kassekreditt?

Kassekreditt er et enkelt produkt og behandlingen skjer ofte automatisk. Det betyr at du får svar omtrent med en gang etter at du har sendt inn søknaden. I enkelte tilfeller så kan du oppleve å få en manuell behandling, da kan det ta noe lengre tid. Dersom du har fått godkjent en kassekreditt så vil utbetalingen skje ganske omgående etter at den er godkjent

Kan jeg bruke kassekreditten til å betale MVA og skatt?

Det er ingen restriksjoner på hva du kan bruke en kassekreditt. Bedriften din styrer helt selv hva du ønsker å bruke kassekreditten til.

Kan nye bedrifter få innvilget kassekreditt?

Ja, det spiller ingen rolle om hvor gammel bedriften er. Om bedriften er helt fersk så vil aksjonærer/daglig leder bli kredittsjekket og scoret. Veldig mye av vurderingen her vil derfor gå på deg som person.

Hvorfor får noen avslag på kassekreditt?

Det finnes veldig mange grunner til at man kan få avslag på kassekreditt. Den vanligste grunnen er at bedriften ikke er kredittverdig eller at man har noe annet grums i privatøkonomien. Vi anbefaler alle som har fått avslag på kassekreditt om å kontakte banken for å høre om grunnlaget. Noen ganger er dette informasjon de kan dele og andre ganger så er det ikke det.

Kan jeg kombinere kassekreditt med andre låneprodukter?

Ja, det kan du. Eventuelt andre lån eller kreditter bedriften har vil bli sett på for å få en god vurdering på hva bedriften kan få innvilget av kreditter når du søker om lån.

Finnes det noen alternativer til kassekreditt?

Hvis man ikke får innvilget en kassekreditt eller ikke ønsker så finnes det flere løsninger på kapital men disse tar gjerne mer tid. Hvis du personlig ønsker å spytte mer penger inn i driften så kan du gjøre dette ved å gi ditt selskap et lån. Lånet kan du betale tilbake når som helst og det trigger ikke noe skatt. Hvis du har kapital ledig i boligen eller du har ledig kapital i en sparekonto så kan dette være en bedre løsning enn kassekreditt siden du vil da kunne gi deg selv en bedre rente. Om du ikke har ledig kapital så kan du prøve å få investorer til ditt selskap, dette er krevende å gjøre og kan være krevende i etterkant.For enkelte som får avslag på sine søknader om kreditt så kan det være et godt alternativ å fokusere på å fikse

Hvem passer kassekreditt ikke for?

Som med alle andre låneprodukter så er det noen som ikke burde søke om kassekreditt. Kassekreditt er et verktøy til bedrifter som har god kontantstrøm men som gjerne binder penger opp i varelager og lignende. For bedrifter som søker kassekreditt til å bruke som et middel for å betale ut lønn eller andre løpende utgifter uten å ha noe planlagt kontantstrøm for dette vil slite med å betale kassekreditten tilbake. Da kan dette være et veldig dårlig verktøy og faktisk skape mer problemer enn det faktisk hjelper.Om du er usikker på om din bedrift burde søke om en kassekreditt så anbefaler vi alle å høre med sin regnskapsfører for å høre hva de tenker. En regnskapsfører kan gi deg gode råd og råd som kan spare deg for mye frustrasjon senere. Lånemegleren kan dessverre ikke hjelpe deg her siden vi kun gir generelle råd og det blir vanskelig for oss å svare på spørsmål uten å kjenne din virksomhet i detalj.

Hva må man tenke på før man søker om en kassekreditt?

Før man søker om en kassekreditt så må man vite om bedriften klarer å betjene en kassekreditt forsvarlig. Det er nemlig slik at om man tar opp en kassekreditt og man ikke klarer å betale den tilbake så kan det skape mye problemer for bedriften. Det er derfor veldig viktig at man vurderer om bedriften har muligheter til å betjene kassekreditten.Vi i Lånemegleren syntes kassekreditt er et fantastisk produkt hvis det brukes riktig. Hvis man kan bruke en kassekreditt for å tjene mer penger eller vokse raskere så er det bare veldig positivt. Man bør likevel ikke bruke kassekreditt på andre ting som ikke er produktive for bedriften.

Er det vanskelig å få innvilget en kassekreditt som bedrift?

Hvis man sammenligner med andre typer lån for bedrifter så er det mye enklere å få innvilget en kassekreditt. Det kreves mindre av bedriften og bankene trenger ikke å gjøre like mye undersøkelser som de gjerne gjør på næringslån og bedriftslån.

Blir man kredittsjekket når man søker om kreditt som bedrift?

Ja, når man søker om en kreditt så blir daglig leder og eventuelt andre nøkkelpersoner kredittsjekket. Grunnen til det er ganske enkelt at man ønsker at det blir en trygg avgjørelse med så lite som mulig risiko. Hvis man ikke hadde kredittsjekket søkere om kreditt til bedrifter så hadde renten vært høyere på kreditten.

Kan man få godkjent kreditt med betalingsanmerkninger?

Nei, det er et krav om en ryddig økonomi når du søker om kreditt som bedrift. Dersom bedriften din har noen betalingsanmerkninger registrert på seg så vil du automatisk få avslag på din søknad om kreditt. Vi anbefaler derfor at du gjør opp disse før du søker om kassekreditt.

Hvor raskt kan man bruke en kassekreditt?

Etter at søknad er godkjent og penger utbetalt så kan du ta i bruk kreditten når som helst. Det kan ta litt tid å overføre fra kontoen hvor kassekreditten er opprettet før du får tilgang til den. Det er din bedrift som råder over kreditten så fort den er frigjort fra banken.

Kan jeg øke eksisterende kassekreditt?

Hvis du har fått innvilget kassekreditt som du ønsker å øke så er det best om du tar kontakt med din bank for å øke din kassekreditt. Hvis man ønsker å øke en kassekreditt så man søke om det og så må banken ta en ny kredittvurdering før den kan aktiveres.

Beste kassekreditter 2024

Det finnes som nevnt ovenfor ganske mange forskjellige banker som tilbyr kassekreditter og veldig mange lurer på hvem som er best i test. Siden dette er et låneprodukt hvor renten settes individuelt så er det veldig vanskelig å si at en bank har den beste kassekreditten. Grunnen til det er at bankene har forskjellig kredittmodeller som gjør at de kan vurdere at din bedrift har forskjellig risiko.

Når det kommer til de tingene vi faktisk kan måle så er det helt klart at hvis vi sammenligner med andre aktører så kassekreditten som vi formidler i Lånemegleren er best i test. Det at man som helt nystarta bedrift kan få en kreditt og at det hele er gjort på under 2 minutter er helt unikt. I tillegg så er det faktisk slik at den er enkel å administrere og det er et veldig viktig poeng når man skal ha en kredittlinje.

Dette er kanskje grunnen til at det faktisk i dag ikke er noen av de større nettsidene innen finans har en test av kassekreditter.

Vi har fått avslag på kassekreditt, hva gjør vi?

Dessverre så opplever en del av bedriftene som søker om kassekreditt å få avslag. Grunnen til at man får avslag kan være mange og det kan være veldig vanskelig for oss å vite hvorfor din bedrift fikk avslag på din søknad om kassekreditt. Kassekreditt er i veldig mange tilfeller vurdert automatisk av banken og det betyr at feil kan skje.

Om du har fått avslag på din søknad om kassekreditt så anbefaler vi deg å gå i dialog med banken for å høre om hvorfor. Noen ganger kan de gi deg noen konkrete årsaker til at du har fått avslag på din søknad om kassekreditt. Andre ganger så vil man få et svar som f.eks «etter en helhetsvurdering». Da kan det være vanskelig å få årsaken men da kan du gjerne søke hos flere banker – de kan vurdere forskjellig. Hvis du fortsatt ønsker lån så kan du sjekke om muligheten for et forbrukslån, men dette blir stående på deg personlig.

Hva kan Lånemegleren hjelpe deg med?

Lånemegleren er en videreformidler av lån og kassekreditt. Det betyr at vi IKKE vurderer søknader men heller bistår deg med å søke hos en bank. Vi har laget en oversikt over tilbydere av bedriftslån hvor du kan velge den aktøren som passer best til deg og dine behov.

Vi har over 7 års erfaring med å hjelpe nordmenn med å finne forbrukslån og andre typer lån. I 2022 så endret vi oss fra å være en låneagent til å bli en aktør som sammenligner alle typer lån og vi la til kassekreditt som et produkt.