Drivstoffprisen har fulgt etter alle de andre prisene, og dermed har denne kostnaden blitt en større post i budsjettene. Det finnes heldigvis måter du kan få billige bensin på. Som du skal få se, så er kredittkort er en av disse. 

Selvsagt må du bruke kredittkortet på riktig måte for å kunne spare penger på bensin eller diesel. Dette er også noe vi skal gå gjennom slik at du kan spare og få lavere drivstoffkostnader med kredittkort.

Finn ut hvilket kredittkort som er best på rente her

Kredittkort med rabatt på drivstoff

Det finnes kredittkort som gir deg en god drivstoffavtale med rabatt. 365Privat MasterCard er et av disse. Dette kredittkortet er utstedt av 365Direkte som er en del av Danske Bank. Dette MasterCardet er gebyrfritt. Det koster ingenting å ha kortet og det er kun gebyr dersom du vil ha papirfaktura tilsendt med posten. Velger du derimot efaktura vil du slippe dette gebyret. Du har også god oversikt med dette kortet siden du får en egen nettbank til dette.

365Direkte har en avtale med Esso. Hver gang du fyller drivstoff på Esso med kredittkortet får du en cashback på 3,65 %. I tillegg får du også 34 øre/l når du fyller på Esso. Velger du å fylle drivstoff på andre bensinstasjoner får du en cashback på 2 %.

Cashback som du tjener opp ved å bruke dette kredittkortet til å kjøpe drivstoff legges til din konto 15. hver måned. Drivstoffrabatten blir godskrevet den 10. hver måned. Det er en øvre grense for hvor mye cashback du kan få fra å betale drivstoff med kredittkort. Denne grensen er på 2000 kr over 12 måneder. Er du kunde i Danske Bank kan du derimot få opptil 3000 kr i cashback når du bruker kredittkort til å betale bensin eller diesel.

Cashback og rabatt på drivstoff er ikke de eneste fordelene du får med dette kredittkortet. Du kan også få en strømavtale med Ustekveikja Energi. Denne strømavtalen har et påslag på 1,5 øre/kWh de 3 første månedene. Så får du 0,5 øre/kWh i rabatt på ordinært påslag etter dette. Det er ingen bindingstid på denne strømavtalen, og de første 3 månedene er det ingen fastbeløp. Etter 3 måneder gjelder et fastbeløp på 59 kr pr måned.

365Privat MasterCard har en årlig effektiv rente på 25,53 %. Du har opptil 45 dager rentefri betalingsutsettelse, så dersom du nedbetaler det utestående før denne perioden går ut vil du unngå å betale rente når du bruker dette kredittkortet til drivstoff.

Kredittkort som gir bonus på drivstoff

Det finnes flere kredittkort som kan gi deg bonus eller cashback når du bruker det til betaling av varer som drivstoff. Denne listen er lang, og det er vanskelig å anbefale noen spesifikt uten at vi vet mer om hvilke preferanser du har når det kommer til butikker du liker å handle på. Her kan du likevel komme med en anbefaling. Lånemegleren Lendo kan hente inn tilbud fra flere forskjellige banker, og du trenger kun å sende en enkelt søknad. Når du får svar vil du få en oversikt med flere tilbud. Dermed blir det enkelt for deg å sammenligne disse og velge det som passer best for deg. Det er ingen forpliktelser ved å legge inn en søknad på Lendo, så om du ikke blir fornøyd med tilbudene kan du takke nei. 

Når er det billigst å fylle bensin?

Konkurransetilsynet har gjort grundige undersøkelser av drivstoffmarkedet. Disse har kommet frem til at de store kjedene som regel regulerer prisen på drivstoff 2 ganger i uken eller hver tredje eller fjerde dag. I de fleste tilfeller skjer prisendringen på drivstoff på morgenen rundt kl 10, mens det ofte er litt tidligere dersom endringen kommer i en helg.

Tidligere var det som regel billigst bensin og diesel på mandager og torsdager, og spesielt på morgenen. Slik er det ikke nå lengre, men det er fortsatt visse systemer i prisingen. Prisene i dag er nemlig lavest rett før det kommer en prisstigning. Det er også slik at ikke alle bensinstasjoner justerer prisen på samme tid. Enkelte henger etter med noen timer, og finner du disse kan du fylle billig bensin eller diesel.  

Finn beste kredittkort for dagligvarer

Slik bruker du kredittkortet riktig når du fyller drivstoff

Den effektive renten på 365Privat MasterCard med drivstoffrabatt og cashback er forholdsvis høy, og dersom du lar renten gå på kredittkortgjelden vil alt du har spart inn med rabatter og cashback bli spist opp av denne. Derfor er det svært viktig at du betaler regningen i tide og innenfor perioden du har med rentefri betalingsutsettelse. Så lenge du gjør dette vil du unngå renten, og da kan du spare penger på å fylle drivstoff og betale med kredittkort.