Nå har de aller fleste nordmenn levert skattemelding som betyr at mange har fått igjen sine penger og en del har fått beskjed om at de må betale restskatt. Restskatt kan for noen komme overraskende på og mange er nødt til å låne penger for å betale restskatt. Vi i Lånemegleren.no får ofte meldinger fra fortvilte nordmenn som trenger å låne penger for å betale restskatt. Derfor har vi bestemt å lage en artikkel til deg som ønsker å låne penger til restskatt.

Lånebeløp 10000 – 600000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Individuelt dager
Alder 20 år
Eksempel: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 9,07%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 9,46%. Totalkostnad 187 400 kr.
Lånebeløp 10000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eksempel: 120 000 kr over 5 år, effektiv rente 11%, kostnad 34 341 kr, totalt 154 341 kr.
Lånebeløp 10000 – 600000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Individuelt dager
Alder 20 år
Eks: Nominell rente 11.9%, effektiv rente 13.14 %, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-.
Lånebeløp 10000 – 500 000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Låner du 160 000 kr over 5 år, koster det 57 243 kroner hvis den effektive renten er 13.61%. Det vil si at det totale lånebeløpet for disse 5 år er 217 243 kroner
Lånebeløp 10000 – 500000 kr
Eff.Rente Individuelt
Utbetaling Varierende dager
Alder 20 år
Eks: Nominell rente 11.9%, effektiv rente 13.14 %, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078. Etableringsgebyr varierer fra 0,- til 1990,-.

Restskatt kan være en av de mest irriterende kostnadene som kommer, fordi ofte så vet man ikke at den kommer. Det er gjerne endringer i økonomien som gjør at skatten man skal betale går enten opp eller ned. Hvis man ikke oppdaterer skattekort med disse endringene så kan man ende opp med enten restskatt eller skatt til gode. Restskatt kan være på alt i fra noen hundrelapper til flere tusen kroner. Hos Lånemegleren.no så får vi henvendelser fra nordmenn hvert eneste år som har fått svært høy restskatt og som trenger lån til å betale ned restskatt.

Hvilke typer lån kan jeg ta for å betale restskatt?

Hvis du skal låne penger til å betale restskatt så har du flere muligheter. Hvilken mulighet du har kommer litt an på din situasjon. Nedenfor har vi listet opp alle de forskjellige alternativene som du kan benytte deg av:

Boliglån

Hvis du har ledig verdi i boligen din så kan du bruke denne som sikkerhet og dermed låne penger til kun 4-6% rente basert på hvilken rente du har. Dette er den billigste måten å finansiere restskatten på men det krever at du har mer enn 15 % egenkapital i boligen og at du har betjeningsevne. Hvis du ønsker å bruke en slik type lån så anbefaler vi at du tar kontakt med din bank som du har lånet i dag, de kan mest sannsynlig hjelpe deg på dagen.

Forbrukslån

Hvis du ikke eier egen bolig eller du ikke har ledig verdi i boligen din så kan et forbrukslån være løsningen. Fordelen med forbrukslån er at det er mindre «fuzz» og at utbetaling skjer relativt raskt. I oversikten ovenfor så finner du flere tilbydere av forbrukslån som kan hjelpe deg med å finne det beste forbrukslånet til å betale restskatt.

Privatlån

Hvis du har en mor, far eller annet familiemedlem som har en god økonomi så kan et privatlån være den beste løsningen for å betale restskatt. Ved å låne penger privat til restskatt så kan man få den laveste renten og samtidig så kan det være god sparing for den du låner i fra. Det som er viktig å huske på her er at man må skrive en god avtale og ikke minst så må du være 100 % sikker på at du kan betjene lånet.

Jeg får ikke lån til restskatt, finnes det noen andre muligheter?

Hvis du får avslag på søknad om lån til restskatt så finnes det en annen løsning. Skatteetaten kan virke skummel men de har samtidig forståelse for at «ting kan skje». Så hvis du ikke får godkjent en lånesøknad eller du av andre årsaker ikke har mulighet til å betale din restskatt så kan du søke om en nedbetalingsplan. Skatteetaten innvilger ikke dette automatisk men du må komme et tilbud til de som de kan godkjenne eller de kan gi avslag på. Som regel så vil man alltid finne en løsning som begge parter kan leve med.

Våre beste tips til deg som skal betale restskatt

Vi skjønner at det er kjipt å betale restskatt og ikke minst måtte låne penger til den. Derfor har vi laget noen tips til deg som har fått restskatt som du ikke har råd til å betale, les igjennom våre tips før du evt låner penger:

  1. Har du noe du kan selge? Hvis du har noe av verdi som du ikke bryr deg så mye om eller som du kan kjøpe deg på nytt igjen når restskatten er betalt så kan dette være mye bedre enn å låne til restskatten. Tenk igjennom hva du har av verdier og om du kan selge dette!
  2. Betaler du riktig skatt i dag? Kanskje betaler du for mye skatt nå og du kan justere dette i en kort periode slik at skatten blir riktig. I tillegg så kan du bruke pengene som kommer deg til gode til å betale restskatt. Hvis du bruker kalkulatoren til Skatteetaten så kan du være sikker på at regnestykket blir riktig.
  3. Har du feriepenger som du ikke har fått ennå? Hvis du har tjent opp feriepenger så kan du be om disse utbetalt slik at du kan betale restskatt. Feriepenger er gjerne 2x månedsinntekt slik at du kan spare en halvdel til å bruke i ferien.

Med disse 3 tipsene så kan du kanskje spare inn nok penger slik at du unngår å låne penger til restskatt. Det er alltid best å unngå å låne penger for over tid så får du best økonomi med færre kostnader.

Når forfaller restskatten?

Siste frist for å betale restskatt er 20.08.2024. Det betyr at du bør ha pengene klare til da. Hvis du ønsker å søke om et lån til å betale restskatt så er det relativt effektiv saksbehandling som gjør at du kan ha tilgang til pengene i løpet av 48 timer. I tillegg så er det gjerne slik at om du er noen få dager over fristen så går det bra men da tilkommer det renter.

Hvordan unngå at dette skjer igjen?

Restskatt er noe man kan unngå uten at det krever for mye av deg selv. Hvis du ønsker å unngå restskatt så må du helt enkelt planlegge litt når det kommer i forhold til skatt. Vi anbefaler at alle går inn å ser på sitt skattekort flere ganger i året. Grunnen til at du bør sjekke ditt skattekort flere ganger i året er at ting rundt deg endrer seg. Kanskje har du byttet jobb, fått en bedre betalt jobb eller kanskje fått en dårligere betalt jobb? Alle disse tingene spiller inn, det er mulig å få en nokså korrekt skatteberegning hvis du er flink til å bruke verktøyet til Skatteetaten.

  1. Ikke reduser skatten i skattekortet med mindre du har god grunn
  2. Sjekk at lønnsinntekten din er korrekt
  3. Får du en stor bonus eller lignende? Regn dette inn på skatten din
  4. Gå inn på ditt skattekort 3-4 ganger i året for å sørge for at det er korrekt

Husk at du er selv ansvarlig for å oppgi riktig informasjon og at restskatt er skatt du skulle ha betalt inn. Vi vet at en del av de som får restskatt har med viten og vilje redusert skatten sin for å få mer penger å bruke. Dette er ikke smart og ikke noe å anbefale. Du bør etterstrebe å gi så riktig informasjon som mulig slik at du slipper en stor restskatt.